Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 276
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Сетих се нещо пак , по повод ограничението на плащането в брой до 10хил. мога ли да направя няколко плащания в месеца на дивидент до 10 хил., касата ми е .... Cry

# 106
Сетих се нещо пак , по повод ограничението на плащането в брой до 10хил. мога ли да направя няколко плащания в месеца на дивидент до 10 хил., касата ми е .... Cry

Можеш - с отделен протокол за всяко решение за разпределяне. Аз гледам общата сума по протокола да не надвишава 9999,99 лв.

# 107
  • Пловдив
Бих искала да ви попитам за даренията. Шефът ми иска да подпомогне някакъв професор, който ще издава книга(не ми каза дали на него като ФЛ или на някакво ЮЛ) с около 5000лв..
Като чета чл.31 от ЗКПО, случаят не спада към нито една група и не знам какво да правя освен договора за дарение. Как е необходимо да се оформи цялата процедура и как се осчетоводява този разход newsm78

Дарение може да се прави на всеки. Друг въпрос е дали ще се признаят за данъчни цели. Щом случаят е извън посочените по ЗКПО, то ще е счетоводен, но е и данъчен разход.
можеш директно като разход да го минеш и догодина се посочва в зелената декларация.така ми софлира тук колежка...

# 108
Благодаря

# 109
  • Пловдив
Момичета,пак аз...още си стои вноската за здравното непогасена newsm78 гледам пак с ПИК,стои си редом със стари задължения...другите минали тая не.Днес е последен срок,кво да правя?

п.п.Сега видях,че с него са закрили стари задължения...лицето има такива.

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 14:38 от mystic woman

# 110
От къде ги намират непрекъснато тези задължения, като черна дупка са 😢

# 111
  • Пловдив
Търсят и като има така процедират...а и никой не питат.Просто ти си внасяш и посочваш за кой месец,а те отнасят за стар период и това е.

# 112
да, знам , но и системата им е ужас, при това разнасяне, и няма доказване , един страничен въпрос в темата има ли тук в сайта , тема за работодатели по градове
благодаря

# 113
здравейте, нов въпрос , колежка ми казва ,че при закупуване на стъкло за автомобил на стойност 1000, го завежда като дма, вярно,че стойността е голяма , но........, правилно ли е

# 114
  • София-Младост
здравейте, нов въпрос , колежка ми казва ,че при закупуване на стъкло за автомобил на стойност 1000, го завежда като дма, вярно,че стойността е голяма , но........, правилно ли е
Въпрос на счетоводна политика.

# 115
  • Пловдив
Въпрос на счетоводна политика.
да,ние гумите водим така Simple Smile

# 116
значи може и в двата варианта и като дма и директно като разход, щом е въпрос на счетоводна политика, всеки сам решава, така ли?

# 117
  • Пловдив
Зависи какъв праг сте си определили...при нас напр. е 150лв.Всичко над него отива в 206,205-та сметка.
Ако е било счупено и се ремонтира колата,що да не може и на разходи за ремонти Thinking

# 118
да, а иначе гумите в гр.20 и после как са с протоколи за брак и много документация нали

# 119
  • Пловдив
да, а иначе гумите в гр.20 и после как са с протоколи за брак и много документация нали

ами да...главната ги води в амартизационния план и като наберат изхабяване с протокол за брак.

Общи условия

Активация на акаунт