Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 244
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Пак съм аз  Grinning Днес пуснах този съмнително съкратения ГФО  Grinning Намерих в ЗТР това:
"Заявленията за обявяване на годишните финансови отчети и доклади, когато това се изисква по закон, се разглеждат по реда на постъпването им отделно от другите заявления."
Тоест евентуален отказ да не очаквам скоро, така ли?  Simple Smile

Не чакай скоро.
На мен не са ми вписани ГФО за 2015 г., подадени април 2016 г.  Rolling Eyes

И за вас ли е така? Нашият ГФО за 2015 също още е със статус "обработва се"... Бях започнала да се притеснявам да не би да имаме отказ и да не сме го получили... Че доста продължителна обработка извършват...  ooooh!

# 91
  • В полите на Пирин планина
Споко. На 4 дружества ми е такъв статуса. Hands V

# 92
Споко. На 4 дружества ми е такъв статуса. Hands V

Това нормално ли е? Да не изскочат с някой отказ?
Чакаме си значи спокойно, топката е в тях  bouquet

# 93
От 2014 г. ми ги вписаха чак март и април 2016 г.
Явно за ТР е "нормално".
Ако имаше отказ щеше да е друг статусът на ГФО. Hands V

# 94
Ние за отчета за 2015г. получихме отказ към ноември 2016г.
Одеве четох, че до края на годината щяло да отпадне подаването в НАП, Статистиката и ТР, щяло да има "единна входна точка".
https://news.bg/politics/s-12-elektronni-udostovereniya-oblekcha … ani-i-biznes.html

# 95
От 2014 г. ми ги вписаха чак март и април 2016 г.
Явно за ТР е "нормално".
Ако имаше отказ щеше да е друг статусът на ГФО. Hands V

Благодаря ти много  bouquet
Няма да го мисля повече ТР.

Ние за отчета за 2015г. получихме отказ към ноември 2016г.
Одеве четох, че до края на годината щяло да отпадне подаването в НАП, Статистиката и ТР, щяло да има "единна входна точка".
https://news.bg/politics/s-12-elektronni-udostovereniya-oblekcha … ani-i-biznes.html

Крайно време е да го направят. Как обаче ТР ще изгубят приходите от луди такси за нищо работа от тяхна страна /специално за ГФО имам предвид/...

# 96
Ми да си въведат други такси, но да стават нещата по някакъв нормален начин...

# 97
Бих искала да ви попитам за даренията. Шефът ми иска да подпомогне някакъв професор, който ще издава книга(не ми каза дали на него като ФЛ или на някакво ЮЛ) с около 5000лв..
Като чета чл.31 от ЗКПО, случаят не спада към нито една група и не знам какво да правя освен договора за дарение. Как е необходимо да се оформи цялата процедура и как се осчетоводява този разход newsm78

# 98
  • Пловдив
Момичета,подадена декл.1 за СОЛ и внесени сумите...Днес поглеждам с ПИК-а и здравните 36,80 стоят неразнесени.Само те... newsm78

# 99
и аз имам такива разминавания, и на новата справка за задълженията също излизат, като не платени, вече съм отчаяна от тази сметка Sad

# 100
  • Пловдив
мисля,че не са разнесени още...

# 101
Може ли пак въпрос, за разпределянето на дивидент, първо как става и срока за внасяне на дължимия данък, пак ли е до края на месеца следващ 3месечието в който е изплатен дохода, ако са излатени суми за 4,5, 6 месец , до края на 7 месец ли трвбва да платя и пусна декларация , благодаря за търпението

# 102
Може ли пак въпрос, за разпределянето на дивидент, първо как става и срока за внасяне на дължимия данък, пак ли е до края на месеца следващ 3месечието в който е изплатен дохода, ако са излатени суми за 4,5, 6 месец , до края на 7 месец ли трвбва да платя и пусна декларация , благодаря за търпението

Да, точно така.

# 103
Много благодаря Hug

# 104
Бих искала да ви попитам за даренията. Шефът ми иска да подпомогне някакъв професор, който ще издава книга(не ми каза дали на него като ФЛ или на някакво ЮЛ) с около 5000лв..
Като чета чл.31 от ЗКПО, случаят не спада към нито една група и не знам какво да правя освен договора за дарение. Как е необходимо да се оформи цялата процедура и как се осчетоводява този разход newsm78

Дарение може да се прави на всеки. Друг въпрос е дали ще се признаят за данъчни цели. Щом случаят е извън посочените по ЗКПО, то ще е счетоводен, но е и данъчен разход.

Общи условия

Активация на акаунт