Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 241
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • тук-там
Нямат ли нещо от рода на нашите граждански договори? Договор за услуга, при нас поне е достатъчен за доказване на плащане.

# 76
  • Пловдив
И аз  за граждански договор първо си помислих , но не знам ако го направим тук трябва да се превежда на шведски ли да се подпише и да се изпрати . И дали ще им върши работа на шведите?

# 77
  • тук-там
И аз  за граждански договор първо си помислих , но не знам ако го направим тук трябва да се превежда на шведски ли да се подпише и да се изпрати . И дали ще им върши работа на шведите?

Двуезичен. Може и на английски или немски - все някакъв владеят. Да попита и тях как е уреден този вид услуги там.  След това протокол и СИС. newsm78

# 78
  • Пловдив
 bouquet Благодаря Wild_rabbit . Ще ги пита шведите утре дали имат граждански договор в шведстото счетоводство?

# 79
  • В полите на Пирин планина
Тъкмо сме на тема ГФО  Simple Smile Предстои ми подаването на нулев такъв. Става въпрос за ЕООД. Нали не е проблем да се състави и заяви от едноличния собственик/управителя, който не е счетоводител?
Аз ползвах този линк https://www.kik-info.com/dokumenti/nulev-gfo.php , който беше предоставен в миналата тема. Въвеждаш данни и автоматично съставя счетоводен баланс и ОПР, но доста постно ми се вижда, ще мине ли?  Simple Smile

Достатъчно е това съдържание на ГФО за дружество бе дейност. Нулеви са отчетите, ако няма салда по баланса от предходни периоди. Това е с идеята да се улесни дребния бизнес.
За съставител мисля може да се впише управителя.

# 80
Благодаря, Lady Brinne. Ще го подам утре така, пък дано всичко е наред.

# 81
  • Около Костинброд
Здравейте, момичета. Ето го и моят казус: работя към една компания близо 2 години. Преди около година и половина смениха името на фирмата – закриха старата и откриха нова. Към старата фирма работодателят не ни е внесъл осигуровки за месеци март и април 2016 г. Доколкото знаем, осигуровките са декларирани, но не са внесени парите. Това мен как ме касае? Доколкото ми е известно, проблем с болничните и майчинството няма. Не зная как стои въпросът с Бюрото по труда, ако случайно остана без работа? Също така, ако работодателят изобщо не внесе тези осигуровки, за тези 2 месеца без трудов стаж ли оставам?

# 82
Здравейте, момичета. Ето го и моят казус: работя към една компания близо 2 години. Преди около година и половина смениха името на фирмата – закриха старата и откриха нова. Към старата фирма работодателят не ни е внесъл осигуровки за месеци март и април 2016 г. Доколкото знаем, осигуровките са декларирани, но не са внесени парите. Това мен как ме касае? Доколкото ми е известно, проблем с болничните и майчинството няма. Не зная как стои въпросът с Бюрото по труда, ако случайно остана без работа? Също така, ако работодателят изобщо не внесе тези осигуровки, за тези 2 месеца без трудов стаж ли оставам?

Ти не носиш отговорност. Щом не са внесени осигуровките, явно фирмата не е закрита, а са я мушнали "под щанда", но това тебе не те касае.  Peace

# 83
  • Варна
Ако двама души са осигурени върху максимума по трудовите си  договори, и имат общо ООД, което ще започва дейност, как трябва да се осигуряват в него? Други наети лица там няма да има за момента. Аз си мислех, че поне единия трябва да е СОЛ, но сега четох за потвърждение, и май трудовия е на първо място  newsm78

# 84
Ако двама души са осигурени върху максимума по трудовите си  договори, и имат общо ООД, което ще започва дейност, как трябва да се осигуряват в него? Други наети лица там няма да има за момента. Аз си мислех, че поне единия трябва да е СОЛ, но сега четох за потвърждение, и май трудовия е на първо място  newsm78

Точно така. Само започване на дейност се декларира.

# 85
  • Варна
Ако двама души са осигурени върху максимума по трудовите си  договори, и имат общо ООД, което ще започва дейност, как трябва да се осигуряват в него? Други наети лица там няма да има за момента. Аз си мислех, че поне единия трябва да е СОЛ, но сега четох за потвърждение, и май трудовия е на първо място  newsm78

Ще мога ли да им изплащам личен труд, само с данък? 

А ако решат да се осигуряват по ДУК, пак ще внасят само данъка, нали?

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 07:04 от Alexandra

# 86

Ще мога ли да им изплащам личен труд, само с данък? - да, само данък

А ако решат да се осигуряват по ДУК, пак ще внасят само данъка, нали? - Peace

# 87
  • Варна
Мерсиии  bouquet

# 88
Пак съм аз  Grinning Днес пуснах този съмнително съкратения ГФО  Grinning Намерих в ЗТР това:
"Заявленията за обявяване на годишните финансови отчети и доклади, когато това се изисква по закон, се разглеждат по реда на постъпването им отделно от другите заявления."
Тоест евентуален отказ да не очаквам скоро, така ли?  Simple Smile

# 89
Пак съм аз  Grinning Днес пуснах този съмнително съкратения ГФО  Grinning Намерих в ЗТР това:
"Заявленията за обявяване на годишните финансови отчети и доклади, когато това се изисква по закон, се разглеждат по реда на постъпването им отделно от другите заявления."
Тоест евентуален отказ да не очаквам скоро, така ли?  Simple Smile

Не чакай скоро.
На мен не са ми вписани ГФО за 2015 г., подадени април 2016 г.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт