Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 236
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
при мен изчислява още  един пълен надник за деня, освен заплатата, ако получава  500лв за 20 работни дни , дневното възнаграждение е 25, значи ако има 1 работен ден в празник , за месеца , ще има 525 лв. заплата   http://geocon.bg/2017/04/12/kak-se-zaplashta-polozhen-trud-na-re … likanski-praznik/

# 61
Момичета, какви са моите задължения за документите, когато аз като фирма наема помещение под наем от физическо лице, трябва да удържам данък и да го внасям на името на ФЛ и да пускам декларация каква и в какъв срок , и сл. бел за изплатени суми , вече се обърках,балгодаря отново

Писали са ти какво се прави.
Само да допълня - до 30.04 следващата година включваш този доход в сравката по чл.73 от ЗДДФЛ

благодаря, тази справка винаги я забравям, докато разсъждавам, и винаги ми подсказвате навреме  Hug

# 62
  • В полите на Пирин планина
момичета...казус такъв...работник е в болнични от 9,05 до 15/5 раб.дни/.На 10,05 тя има вече 6мес. трудов стаж...как се процедира?Дните без право на ползване на болничен се пускат в неплатена или...?

Защо неплатен? Лицето е в отпуск по болест, просто НОИ няма да му изплати обезщетение до момента, в който не набере нужния осигурителен стаж. Hands V

# 63
# 64
Момичета, правя производствена х-ка на служител, който е започнал на една длъжност, а после с допълнително споразумение сега е на друга , този стаж поотделно ли да го посоча в справката -15,01,15-17,07,15  едната длъжност  после от 18,07, до сега е следващата

# 65
Момичета, какво трябва да включва ГФО на микропредприятие, който се обявява в Търговския регистър?
Баланс и ОПР достатъчни ли са?
И в заявлението Г2 в полето за подпис не трябва да има подпис, ако се подава по електронен път, нали така?
И още един въпрос - в декларациите и в заявлението Г2, заличавате ли личните данни ЕГН, място на раждане, адрес на лицето, което подава?

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 11:59 от beauty_magnolia

# 66
Момичета, на срочен договор съм на държавна работа, който изтича края на август. В договорът пише че при прекратяване на отношенията се дължи предизвестие от месец— не е упоменато за коя от страните. Въпросът ми е: смятам август да изляза в болнични, защото се отнесоха некоректно с мен.Когато изтече болничният ще ми е изтекъл.и договорът. Нужно ли е да предизвестявам(въпросът е риторичен, заради болничният в който ще съм била), но се чудя дали няма да ми извъртят някой номер. Благодаря предварително.

# 67
Момичета, на срочен договор съм на държавна работа, който изтича края на август. В договорът пише че при прекратяване на отношенията се дължи предизвестие от месец— не е упоменато за коя от страните. Въпросът ми е: смятам август да изляза в болнични, защото се отнесоха некоректно с мен.Когато изтече болничният ще ми е изтекъл.и договорът. Нужно ли е да предизвестявам(въпросът е риторичен, заради болничният в който ще съм била), но се чудя дали няма да ми извъртят някой номер. Благодаря предварително.

БЛ се представя при работодателя в срок от 3 дни. Предизвестие за прекратяване на договора трябва да подадеш. То си тече и по време на отпуск по болест.

Момичета, какво трябва да включва ГФО на микропредприятие, който се обявява в Търговския регистър?
И в заявлението Г2 в полето за подпис не трябва да има подпис, ако се подава по електронен път, нали така?
И още един въпрос - в декларациите и в заявлението Г2, заличавате ли личните данни ЕГН, място на раждане, адрес на лицето, което подава?

Може и само съкратен баланс. Без нулеви редове. Това е минимума за обявяване. Ако искаш и ОПР може да се сложи. Аз лични данни не съм заличавала. В Г2, подадено по ел. път не излизат лични данни.

# 68

[
Скрит текст:
quote author=beauty_magnolia link=topic=981592.msg35166040#msg35166040 date=1497593093]

Може и само съкратен баланс. Без нулеви редове. Това е минимума за обявяване. Ако искаш и ОПР може да се сложи. Аз лични данни не съм заличавала. В Г2, подадено по ел. път не излизат лични данни.
[/quote]

А декларацията, която се прилага след това видима ли е?

# 69
Видима е декларацията. Не пречи да се заличат личните данни.

# 70
Видима е декларацията. Не пречи да се заличат личните данни.
bouquet Благодаря!

# 71
Тъкмо сме на тема ГФО  Simple Smile Предстои ми подаването на нулев такъв. Става въпрос за ЕООД. Нали не е проблем да се състави и заяви от едноличния собственик/управителя, който не е счетоводител?
Аз ползвах този линк https://www.kik-info.com/dokumenti/nulev-gfo.php , който беше предоставен в миналата тема. Въвеждаш данни и автоматично съставя счетоводен баланс и ОПР, но доста постно ми се вижда, ще мине ли?  Simple Smile

# 72
Здравейте, малко със закъснение се сещам, но все пак да попитам. Работя на трудов договор, в момента съм в майчинство. През миналата година като доходи съм получила само заплатата си. Но теглихме ипотечен кредит за покупка на жилище. Дали не трябваше да подам данъчна декларация, заради кредита? Благодаря.

# 73
  • София
Здравейте, малко със закъснение се сещам, но все пак да попитам. Работя на трудов договор, в момента съм в майчинство. През миналата година като доходи съм получила само заплатата си. Но теглихме ипотечен кредит за покупка на жилище. Дали не трябваше да подам данъчна декларация, заради кредита? Благодаря.

Декларация би следвало да подадете, само ако искате да ползвате данъчното облекчение за млади семейства, по отношение на лихвите. В противен случай, само заради това, че имате получен кредит от кредитна институция, нямате задължение да подавате декларация.

# 74
  • Пловдив
Здравейте момичета , имам следната питанка - Моя мъж има бизнес отношения със шведи .Прави фрийланс работа на парче -прави сайтове   за тях  , като си има и  друга работа на трудов договор   . Шведите за да си осчетоводят парите искат фактура или някакъв документ . Моя мъж няма фирма , но според мен и не си струва да регистрира  за временна работа на парче. Как  да постъпи?

Общи условия

Активация на акаунт