Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 310
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, мога ли да подам едномесечно предизвестие за напускане и да изляза в болнични? Едното пречи ли на другото?

# 181
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, мога ли да подам едномесечно предизвестие за напускане и да изляза в болнични? Едното пречи ли на другото?

Може. Предизвестието ще си тече.

# 182
Благодаря Simple Smile

# 183
Здравейте, порових се из нета и мисля, че намерих отговор, но да направя сверка и тук.
При онлайн продажба на стоки, при които плащането се извършва дистанционно, по банков път, е-пей, изи пей или пей пал съм длъжна да издам фактура на клиента, без касова бележка, защото плащането при всички случаи се превежда по банков път. Но пак по закон съм длъжна да дам фактурата на купувача нали така? Проблемът е че доставката ще извършва от трети посредник и това затруднява даването на фактурата на клиента. Въпросът ми е ако имам електронен подпис с който издавам фактурите и им ги пращам по имейл това решава ли проблемът ми ?

# 184
Здравейте, първо се извинявам, ако въпросът ми не е за тук. Одобриха ме за работа днес на една позиция, за която е обявен заплата 600 лева бруто, като на интервюто ми казаха, че чисто ще получавам 510 лева. Преди малко си сметнах с калкулатор в нета колко чисто е това 600 и ми дава 470 нетна заплата. Според вас кое е вяното? newsm78  Само да уточня, че позицията е по оперативна програма "младежка зааетост", в случай, че е от някакво значение.

# 185
Здравейте, влизам с ПИК да си направя справка в портала за електронни услуги на НАП, но само ми излиза името и ЕГН и до там?! Никаква  информация. Аз ли греша нещо?!

# 186
Здравейте, влизам с ПИК да си направя справка в портала за електронни услуги на НАП, но само ми излиза името и ЕГН и до там?! Никаква  информация. Аз ли греша нещо?!

Активирала ли си ПИК-а?

Здравейте, първо се извинявам, ако въпросът ми не е за тук. Одобриха ме за работа днес на една позиция, за която е обявен заплата 600 лева бруто, като на интервюто ми казаха, че чисто ще получавам 510 лева. Преди малко си сметнах с калкулатор в нета колко чисто е това 600 и ми дава 470 нетна заплата. Според вас кое е вяното? newsm78  Само да уточня, че позицията е по оперативна програма "младежка зааетост", в случай, че е от някакво значение.

467.96 лева е нетната заплата при 600 лева бруто. Това е за трета категория труд, без % за трудов стаж.

# 187
  • София-Младост
Цитат
Здравейте, влизам с ПИК да си направя справка в портала за електронни услуги на НАП, но само ми излиза името и ЕГН и до там?! Никаква  информация. Аз ли греша нещо?!
Натисни върху името и ще ти се отвори списък с услугите и справките...отделно като кликнеш върху тях се отваря още едно падащо подменю.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 11:18 от Ала-Бала

# 188
Цитат
Натисни върху името и ще ти се отвори спъск с услугите и справките...отделно като кликнеш върху тях с еотваря още едно падащо подменю.
Излиза ми някаква глоа от 2002 година за 15 лева и нищо друго.Thinking

# 189
Здравейте, с бившия ми работодател се разделихме със скандал, при което той отказа да ми издаде бележка за доходите. Подадох сигнал в НАП и днес получих отговор от тяхна страна. Но честно казано нищо не разбрах. Ще съм благодарна, ако някой ми обясни. Написали са ми :" Уверявам Ви, че споделената от вас информация е важна за НАП и са предприети съответните действия по компетентност. Конкретните резултати от предприетите действия представляват данъчна и осигурителна информация съгласно чл.72 ал. 1 от ДОПК и могат да ви бъдат предоставени въз основа на писмено съгласие на задълженото лице или с акт на съда при спазване на изискванията на чл.74 ал.2 от ДОПК"

# 190
  • София-Младост

monesia
Каква точно справка търсиш да направиш? Ако към момента нямаш задължения е нормално да не ти излизат налични задължения.

# 191
Здравейте, с бившия ми работодател се разделихме със скандал, при което той отказа да ми издаде бележка за доходите. Подадох сигнал в НАП и днес получих отговор от тяхна страна. Но честно казано нищо не разбрах. Ще съм благодарна, ако някой ми обясни. Написали са ми :" Уверявам Ви, че споделената от вас информация е важна за НАП и са предприети съответните действия по компетентност. Конкретните резултати от предприетите действия представляват данъчна и осигурителна информация съгласно чл.72 ал. 1 от ДОПК и могат да ви бъдат предоставени въз основа на писмено съгласие на задълженото лице или с акт на съда при спазване на изискванията на чл.74 ал.2 от ДОПК"

Означава, че само съдът може да го принуди да ти издаде сл. бележка. Другият вариант е задълженото лице, т.е. работодателят ти да се съгласи НАП да ти предостави данъчна и осигурителна информация съгласно чл.72 ал. 1 от ДОПК.

Казано с думи прости: или се разбери с бившия си работодател или няма да имаш бележка.

# 192
Заповед за прекратяване на ТД може ли да бъде подписана на мястото на управителя от служител на фирмата със запетайка? Уточнявам, че служителят не е на икономическа длъжност, не ТРЗ или ЧР.

# 193
Цитат
Заповед за прекратяване на ТД може ли да бъде подписана на мястото на управителя от служител на фирмата със запетайка? Уточнявам, че служителят не е на икономическа длъжност, не ТРЗ или ЧР.

Ако е упълномощен от представителя, писмено.

# 194
Цитат

Ако е упълномощен от представителя, писмено.

Това пълномощно трябва ли да е нотариално заверено? И изрично само за разписване на документи ли трябва да е?

Общи условия

Активация на акаунт