Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 804
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • В полите на Пирин планина
Ако сертификатът е на ЮЛ, което ще подава не е нужно активиране в НОИ. В е-услуги се избира е-парични обезщетения - софтуер и от тук се следва процедурата за регистрация на подписа.
В НОИ се носи само, ако се упълномощава някое лице да подава данни за БЛ.

# 676
gold__, Lady Brinne, БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet

Сертификатът е на ЮЛ. Опитах да вляза в е-услуги, но при опит за регистрация излезе съобщение, че не съм медицинско заведение /нещо подобно беше/...

# 677
  • В полите на Пирин планина

Сертификатът е на ЮЛ. Опитах да вляза в е-услуги, но при опит за регистрация излезе съобщение, че не съм медицинско заведение /нещо подобно беше/...

Влязла си в е-болнични листове. Това е за медицински заведения.
Е-парични обезщетения е за подаване на БЛ от работодателя.

# 678

Влязла си в е-болнични листове. Това е за медицински заведения.
Е-парични обезщетения е за подаване на БЛ от работодателя.

Разбирам какво съм объркала  Peace Сега се получи. bouquet

# 679
Здравейте. Бих искала да ви попитам дали някой е наясно с този член от ЗМДТ: " Чл. 25. (1) За имот, който е основно жилище, данъкът се дължи с 50 на сто намаление.". За първи път чувам и след месец ще мога да отида на място да питам в общината, но ми е много любопитно има ли такова нещо. Ако има, как можем да се възползваме? Предварително благодаря.

# 680
Да, в декларацията за жилището в общината декларираш, че някое твое жилище ти е основно. И има намаление на данъка, но не и на такса смет. Може да декларираш само едно жилище като основно. Ако си пропуснала да го направиш, просто преди да платиш попълни наново декларация и я подай.

# 681
Имам такова питане - майка се връща на работа на 25 септември след 2 години майчинство. За септември са 19 работни дни общо - има 5 в платен отпуск и другите 14 са от 2те години майчинство. В кои клетки какво се попълва на стр.3 в точки 16 от декларация 1.
И вижда ли се/отразява ли се някъде в декларация 1 по принцип дали лице е в платен или неплатен отпуск?

Здравейте. Бих искала да ви попитам дали някой е наясно с този член от ЗМДТ: " Чл. 25. (1) За имот, който е основно жилище, данъкът се дължи с 50 на сто намаление.". За първи път чувам и след месец ще мога да отида на място да питам в общината, но ми е много любопитно има ли такова нещо. Ако има, как можем да се възползваме? Предварително благодаря.
Когато сте декларирали имота в двумесечен срок от придобиването му се попълва декларация и там се упоменава. Може това обстоятелство да се е променило впоследствие и тогава се подава нова. Трябва да съвпада адресът по лична карта с този на имотът.

# 682
Имам такова питане - майка се връща на работа на 25 септември след 2 години майчинство. За септември са 19 работни дни общо - има 5 в платен отпуск и другите 14 са от 2те години майчинство. В кои клетки какво се попълва на стр.3 в точки 16 от декларация 1.
И вижда ли се/отразява ли се някъде в декларация 1 по принцип дали лице е в платен или неплатен отпуск?

в т. 16.1 - 5-те дни отпуск
в т. 16.3 - 14-те дни за отглеждане на малко дете

Ако има неплатен отпуск, който се признава за осиг.стаж - дните се попълват в т.16.4

# 683
А на каква база се начисляват осигуровките на майката - на последната работна заплата ли, която в случая е равна на МОД за дейността за 2017 година?

# 684
Платения отпуск си й е дохода за изчисляване на осигуровки, смяташ си ги върху него все едно си й е заплата. Отделно за 14те дни има само здравна осигуровка, както за останалия период майчинство, само дето е пропорционално само за тези дни.

# 685
Аз пак се боря за 3 стотинки Grinning Хигиенистката ни купува препаратите от м-н Елитис и ф-рите им винаги са.. при основа 41,38лв. начисляват ДДС 8,25лв. , вместо 8,28лв. Unamused

# 686
Проблемът е пак в декларация 1, какво се попълва по стр.4 в кл.17, кл.21 и следващите суми за заплатата. Програмата е изчислила какви са сумите, но по клетките в декл.1 как трябва да изглеждат?

# 687
Ми в 17 делиш 460 лева на броя дни за месеца, например за 9 месец на 19 и умножаваш по броя дни майчинство, 4 ли бяха...после в 18 си е 4,8
А в 21 пишеш осигурителния й доход отделно от това, върху който си направила удръжките- в случая платения отпуск.

# 688
Момичета имали ли сте такъв случай , командировка на собственик на еоод, може ли да ползва дневни , пътни и т.н., не е на ДУК

# 689
  • София-Младост
Момичета имали ли сте такъв случай , командировка на собственик на еоод, може ли да ползва дневни , пътни и т.н., не е на ДУК
http://www.bcci.bg/bulgarian/infobusb/year2010/number26/item7.htm

Общи условия

Активация на акаунт