Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 784
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
благодаря, това го четох, но щом не е на заплата значи не може да ползва така ли да го разбирам

# 691
не, не е така - ти питаш за собственика на ЕООД - за него не може, но за други случаи пише, че може: трябва да има договор - трудов, за управление или на друго основание за му се признаят за разход командировките.
Управителя е друг на ЕООД -то така ли?
Ако са едно и също лице напиши му един договор за у-ние без заплащане и ще може да си ползваш разхода.

# 692
Едно и също лице е , значи с договор за у-е без заплата , благодарв

# 693
  • София
Тъй като най-съществения ми стаж в трудовата книжка - не са му описали длъжността... от последното място където кандидатствах ми препоръчаха да подам молба в бившата работа и да ми направят УП-3.
Само че имах и доста болнични... предполагам ще се отрази?! Не може ли в книжката да го допишат, но ще трябва лично да ходя.

# 694
  • Варна
Едно и също лице е , значи с договор за у-е без заплата , благодарв
Тогава обаче и го осигуряваш по Дук, т.е. на прага за длъжността. И спираш самоосигуряването максимум 7 дни назад.

Starrydream, по-добре е да ти е вписана в книжката. И за УП пак трябва да отидеш. Другия вариант е с куриер. Болничните не се отразяват върху стажа, тъй като се зачитат за такъв.

# 695
Благодаря

# 696
момичета, когато имам съобщение от ЧСИ за запор на РЗ на служител и уведомявам служителя, и после какво чакам от ЧСИ да се обади да каже ,че са се разбрали за плащания или писмо, за да отпадне моето задължение за удръжки
благодаря

# 697
Докато не получиш писмо за вдигане на запора или не се изплати сумата, си удържай, каквото и да говорят. Нали знаеш, че ставаш и ти отговорна, ако не превеждаш сумите и нямаш документ за вдигане на запора?

# 698
  • София-Младост
Същия случай и при мен. Работника отиде и се разбраха с ЧСИ, те ни се обадиха, че ще вдигнат запора...смятам да не удържам излишни суми.

# 699
да знам ,че съм виновна и аз

# 700
Трябва да попълня производствена характеристика на работник, който повече от 6 месеца е в болнични. Кой стаж трябва да попълня - само в нашата фирма или всичкия преди да постъпи при нас плюс този при нас? За периодът на болнични какво описвам?

# 701
Свали си бланката и си попълвай
Ако имаш стажа и от предни, го напиши по тр. книжка, ако нямаш- само този при вас.
Болничните са си стаж. Тях ги вписваш обаче най-отзад, има да се впише колко дни е ползвал по години.
Част от характеристиката се попълва от СТМ, те също могат да ти дадат насоки, ако се колебаеш

# 702
Свали си бланката и си попълвай
Ако имаш стажа и от предни, го напиши по тр. книжка, ако нямаш- само този при вас.
Болничните са си стаж. Тях ги вписваш обаче най-отзад, има да се впише колко дни е ползвал по години.
Част от характеристиката се попълва от СТМ, те също могат да ти дадат насоки, ако се колебаеш

♥ HAPPY ♥, имам копие на ТК, което е малко нечетливо, понеже самата книжка е написана... ooooh!
Но щом трябва да попълня всички му стаж ще се постарая да изгадая всичко. Принципно, ако не попълня целия му стаж, а само при нас какви последствия ще има за него?

# 703
Според мен никакви. Правила съм и по двата начина. После като отива вече да подава за пенсия, няма да гледат това, а регистъра или други документи. Ако искаш напиши само стажа при вас

# 704
Според мен никакви. Правила съм и по двата начина. После като отива вече да подава за пенсия, няма да гледат това, а регистъра или други документи. Ако искаш напиши само стажа при вас

Благодаря ♥ HAPPY ♥  bouquet
Не искам да е ощетен човека по някакъв начин от попълването на характеристиката.

Общи условия

Активация на акаунт