Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 309
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Момичета,омотах се...
Продажба пусната през ПОС...после вади ли се от общия сбор на оборота за месеца?

Напр. имам 3000лв. общ оборот по КА.От него вадя ф-ри пуснати в брой и разликата осчетоводявам като продажба за месеца в 70гр.
Тия пос бонове ги минавам директно през 411/702 ама дали ги приспадам от общия оборот???
И оборота н 702 не ми се равнява на сумата от КА-продажбите  Thinking

# 151
  • В тъмната гора.
Здравейте!
Имам въпрос към вас. Миналият месец работодателят ми преобразува трудовия ми договор от 8 часово работно време на 4 часово такова. Смятам да си пусна месец-два неплатен отпуск. Мога ли да започна работа на 8 часа при друг работодател и трябва ли да имам съгласието на първия работодател?
Благодаря предварително.

# 152
  • тук-там
Здравейте!
Имам въпрос към вас. Миналият месец работодателят ми преобразува трудовия ми договор от 8 часово работно време на 4 часово такова. Смятам да си пусна месец-два неплатен отпуск. Мога ли да започна работа на 8 часа при друг работодател и трябва ли да имам съгласието на първия работодател?
Благодаря предварително.
Щом си в отпуск и не полагаш труд - можеш да започнеш другаде. Правилото е за макс 12 ч на ден работа.
Съгласие не ти трябва, освен ако в договорът ти не е записано такава клауза. В повечето случаи и тя не важи, но ако работата е от същото естество и има някаква конфиденциалност е добре да го уведомиш поне.

# 153
КОРИГИРАМ СЕ:
Момичета, пак имам въпрос-този път за завеждане на ДМА-УПИ.
Закупуваме го за 127 283лв. от две физически лица(на които платихме в евро),  в нот. акт пише 65000евро=127 128.95, а от левовата към евровата ни сметка  за покупка на валута са отишли 127 283лв., коя сума да взема?
И последно: закупуването става на 26.06, а нот. акт е от 04.07, в кой месец да го включа?

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 11:04 от Poliiii

# 154
  • Варна
КОРИГИРАМ СЕ:
Момичета, пак имам въпрос-този път за завеждане на ДМА-УПИ.
Закупуваме го за 127 283лв. от две физически лица(на които платихме в евро),  в нот. акт пише 65000евро=127 128.95, а от левовата към евровата ни сметка  за покупка на валута са отишли 127 283лв., коя сума да взема?
И последно: закупуването става на 26.06, а нот. акт е от 04.07, в кой месец да го включа?

Завеждаш ги по стойността от нотариалния акт, другото ти е курсова разлика в 624-та. Под закупуване на 26.06 имаш предвид че сте платили тогава ли? Включваш в м.07, с датата на нот.акт. Това ти е водещият документ, доказващ сделката.

# 155
Благодаря  bouquet

# 156
При трудов договор на 4ч здравните осигуровки в познатото съотношение и стойност ли се прилагат?

# 157
  • ВАРНА
Моля за помощ - след записване в Бюро по труда кога трябва да се отиде в НОИ да се подадат декларациите за сметка?Върнали са майка ми,защото работодателят бил пратил по електронен път Декларация 1 към НАП,но в НОИ още не били получили информацията същия ден... Има ли някакъв срок на изчакване или съответно краен срок,който тя да не изпусне?  Rolling Eyes

# 158
  • В полите на Пирин планина
Моля за помощ - след записване в Бюро по труда кога трябва да се отиде в НОИ да се подадат декларациите за сметка?Върнали са майка ми,защото работодателят бил пратил по електронен път Декларация 1 към НАП,но в НОИ още не били получили информацията същия ден... Има ли някакъв срок на изчакване или съответно краен срок,който тя да не изпусне?  Rolling Eyes

3-месечен е срокът за регистрация в НОИ, след прекратяване на договора.

# 159
  • ВАРНА

3-месечен е срокът за регистрация в НОИ, след прекратяване на договора.

Благодаря за отговора  bouquet А има ли значение дали в същия град ще подава,където е регистрирана в Бюрото по труда или може докато ми е на гости да подаде от друг град,друга област?

# 160
  • В полите на Пирин планина
По постоянна адресна регистрация или по настоящ адрес.
Вече може и с ПИК от НОИ.

# 161
да попитам имам майка , на която и  изтича и 2 год. майчинство на 15,06, и пускам от 16,06, натрупания и отпуск за двете години, имам 11 дни в майчинство и са в кл,16,3, а останалите са в 16,1 и имат всички осигуровки нали така

# 162
  • София-Младост
да попитам имам майка , на която и  изтича и 2 год. майчинство на 15,06, и пускам от 16,06, натрупания и отпуск за двете години, имам 11 дни в майчинство и са в кл,16,3, а останалите са в 16,1 и имат всички осигуровки нали така
Точно така.

# 163
благодаря  Hug

# 164
Задължително ли е воденето на присъствена форма №19? От кого се води - касиер или счетоводител, при положение, че счетоводителя прави работните заплати?
Ако е възложено като задължение воденето на присъствената форма на касиера и той не я е водил стриктно, колко голямо нарушение е това при евентуална проверка?

Общи условия

Активация на акаунт