Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 846
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
А, недейте така. Например като слушам колежката ми ТРЗ колко е "компетентна" и как отговаря на въпроси на служителите и горките само мигат и нищо не схващат..сто пъти предпочитам да попитам вас като имам нужда, отколкото нея, нищо че ми е на 2 метра. Ама тя си е влязла в коловоза и това е.
Мисля, че един пример е достатъчен - аз съм с 25г. по-млада от нея, а вече два пъти се налага да й обяснявам правилото за закръгляне на десетични дроби... Хора всякакви.

# 631
Може ли фактура, разпечатана на цветен принтер /със сини печат и подпис, макар да не са задължителни/ да бъде достатъчен документ при една проверка?

# 632
  • В полите на Пирин планина
Може ли фактура, разпечатана на цветен принтер /със сини печат и подпис, макар да не са задължителни/ да бъде достатъчен документ при една проверка?

Може и копие, с "вярно с оригинала".

# 633

Тя реално е оригинал, но не хартиения, издаден от фирмата, а изпратена по е-мейл и принтирана цветно. Значи не е нужно да изискваме оригиналната /т.е. с мокър печат и подпис/?

# 634
Аз сега имах ДДС проверка и ми изискаха фактурата, допринасяща за 5-цифреното ДДС. Тя ми беше изпратена по имейл без подпис и печат и така и я представих на проверяващия, даже забравих да я заверя "вярно с оригинала" - нямаше проблем.

# 635
Скрит текст:
Аз сега имах ДДС проверка и ми изискаха фактурата, допринасяща за 5-цифреното ДДС. Тя ми беше изпратена по имейл без подпис и печат и така и я представих на проверяващия, даже забравих да я заверя "вярно с оригинала" - нямаше проблем.

Скрит текст:

bouquet
В такъв случай щом и на практика при проверка няма проблем ще го имаме предвид в бъдеще. До сега винаги си търсим оригиналите...в оригиналния им вид.  Simple Smile
Успешен ден!

# 636
  • В полите на Пирин планина

Точно, не мисля, че е проблем.
Проверяват в системата дали доставчикът е издал и включил същата в неговите дневници. Hands V

# 637
Ох, да ти кажа и нашия управител е супер педантичен и въпреки че няма нужда, ме кара непрекъснато да изисквам да ни изпращат фактурите по пощата и винаги ми е неудобно като ми обясняват отсреща, че те не са задължителни Neutral Face направо не знам за тази фактура как мина номера от негова страна Grinning

# 638
Ох, да ти кажа и нашия управител е супер педантичен и въпреки че няма нужда, ме кара непрекъснато да изисквам да ни изпращат фактурите по пощата и винаги ми е неудобно като ми обясняват отсреща, че те не са задължителни Neutral Face направо не знам за тази фактура как мина номера от негова страна Grinning

И пак си зависи и от проверяващите, че някои все още са костилки... ooooh!

# 639
Почти всеки месец сме на проверка за възстановяване на ДДС. Редовно изпращам такива фактури-само ги заверявам вярно с оригинала.

# 640
Педантична съм и изисквам оргиналите на фактурите.До сега не съм имала проблем и с представне на копия принтнати от мейл,но не свалям гарда-по-високи изисквания ,за да има и изключения иначе и копия няма да събират.

# 641
Здравейте, един въпрос. Има ли смисъл да регистрирам новото си ЕООД по ДДС, при положение че само един път мога да спестя от това около 400 лева? Тоест няма да продавам нищо, нито ще купувам нищо през фирмата занапред (само работя през нея за друга фирма, която ми плаща). Питам защото принципно искам да си водя сама счетоводството занапред, а май с ДДС-формулярите всеки месец се усложнява. Лесно ли се попълват тези формуляри ако нищо не продаваш и купуваш всеки месец? Благодаря!

# 642
има ли някой в групата с ведомствена бензиностанция, за консултация пак, Simple Smileблагодаря

# 643
  • София-Младост
Здравейте, един въпрос. Има ли смисъл да регистрирам новото си ЕООД по ДДС, при положение че само един път мога да спестя от това около 400 лева? Тоест няма да продавам нищо, нито ще купувам нищо през фирмата занапред (само работя през нея за друга фирма, която ми плаща). Питам защото принципно искам да си водя сама счетоводството занапред, а май с ДДС-формулярите всеки месец се усложнява. Лесно ли се попълват тези формуляри ако нищо не продаваш и купуваш всеки месец? Благодаря!
Не разбрах въпроса съвсем, но ако става въпрос за неработещо ЕООД изобщо не виждам смисъл от регистрация.
Това със спестяване от ддс не го разбрах...

# 644
  • София
Момичета, моля Ви за помощ, някой ако е наясно...
Казуса е следния:
Работех на две места по два трудови договора - единия на 8 ч, другия на 4 ч. Бях бременна , за съжаление бременността ми приключи в края на 5тия месец , като от началото съм в болнични.
Прекратих си договорите по взаимно съгласие и на двете места сега октомври месец, след като изтече и последния болничен, тъй като си бяха намерили друг персонал и не мислеха , че ще се връщам.
Та, въпроса ми е ; Ако една приятелка ме назначи фиктивно за 3 дни и после ме съкрати , за да се регистрирам в бюрото по труда за по-дълъг период ..... Притеснява ме да не й направя някакъв проблем на нея ? И три дни достатъчни ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт