Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 214
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
да така е, лошото е ,че работодателя не е защитен от недобросъвестни служители, и преди съм се разправяла с ИТ , заради един мошеник, благодаря

# 721
При прекратяване на ТД по чл.71 от КТ при положение, че на лицето не се дължат обезщетения добре ли е да бъде изписан текста На лицето не се дължат обезщетения?

# 722
При положение, че дори и да се изписан текста, ако се дължат обезщетения, той е безсмислен и обезщетението се дължи, то смятам че е въпрос на избор дали ще го напишеш или не Simple Smile Чисто информативно е.

# 723
При положение, че дори и да се изписан текста, ако се дължат обезщетения, той е безсмислен и обезщетението се дължи, то смятам че е въпрос на избор дали ще го напишеш или не Simple Smile Чисто информативно е.

Той си ползва отпуска, който му се полага и затова действително не се дължат. Значи не е проблем да го включа,  това е реалната ситуация. bouquet Благодаря.

# 724
  • В полите на Пирин планина
да така е, лошото е ,че работодателя не е защитен от недобросъвестни служители, и преди съм се разправяла с ИТ , заради един мошеник, благодаря

Следвай си процедурата за дисциплинарно уволнение и не виждам проблем, дори вкл. да се оплаче в ИТ. Имала съм такъв случай и просто направиха проверка.

# 725
благодаря, ще се боря Simple Smile

# 726
момичета, при освобождаване по чл.325ал.1 т.1,  чета  страната към която е отправено  предложението, е длъжна да вземе отношение и да уведоми другата в 7 дневен срок, т.е. служителя пише молба и шефа какво пише към служителя, само заповедта ли  за освобождаване се счита за отговор,на молбата с подписи и т.н., благодаря

# 727
момичета, при освобождаване по чл.325ал.1 т.1,  чета  страната към която е отправено  предложението, е длъжна да вземе отношение и да уведоми другата в 7 дневен срок, т.е. служителя пише молба и шефа какво пише към служителя, само заповедта ли  за освобождаване се счита за отговор,на молбата с подписи и т.н., благодаря

Да, заповедта.

# 728
благодаря

# 729
здравейте, пак имам въпрос на една позната за неработеща фирма и подадени нулеви декларации за 2015 и 2016, са и написали акт за неподаден гфо в търговския регистър, чака сумата, обаче какво трябва да направи, трябва ли да  ги подаде сега, втора глоба за същото не може да има нали, или в 2018  ако още се изисква това с нулевите отчети да ги пуснем за 15,16,17 година

# 730
здравейте, пак имам въпрос на една позната за неработеща фирма и подадени нулеви декларации за 2015 и 2016, са и написали акт за неподаден гфо в търговския регистър, чака сумата, обаче какво трябва да направи, трябва ли да  ги подаде сега, втора глоба за същото не може да има нали, или в 2018  ако още се изисква това с нулевите отчети да ги пуснем за 15,16,17 година

По-добре да публикува трите отчета заедно през 2018 с една такса. Hands V

# 731
Благодаря

# 732
Здравейте, имам въпрос.
Преди месец напуснах работа /по взаимно съгласие/ и се разбрах с приятел, който има фирма, да ме назначи за месец на работа при него, после да ме съкрати, за мога да ползвам обезщетение от бюрото по труда. В момента се водя при него на трудов договор, а имам възможност да започна на ново място, на граждански договор.
Питането ми е: проблем ли ще е за последващото ми обезщетение от БТ, ако се водя едновременно на трудов /от който ще бъда съкратена/ и започна паралелно и на граждански. А и въобще, за да ползвам обезщетение, проблем ли е, че ще имам сключен граждански договор.
Предварително благодаря! Simple Smile

п.п. четох и в нета, виждам посочена сума, над която не трябва да съм, но не съм сигурна, че ясно разбирам обясненията.

# 733
Здравейте! Искам да попитам в случай че
Скрит текст:
За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни
и работникът има право на избор, значи може да избере договорът му да бъде прекратен през м. януари вместо през декември, тъй като среднодневното на база декември би било по-голямо, нали така?

# 734
  • София
Имате ли идея какво значи този печат.
Имам няколко дни извънреден труд (6ч) - питането ми е може ли да се признае като допълнителен стаж (търся още няколко дни професионален стаж отнякъде)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт