Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 204
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
  • София-Младост
Имате ли идея какво значи този печат.
Имам няколко дни извънреден труд (6ч) - питането ми е може ли да се признае като допълнителен стаж (търся още няколко дни професионален стаж отнякъде)
Скрит текст:
Това означава, че времето което ви е признато за трудов стаж е признато и за осигурителен такъв.
ИЗвънреден не виждам да е вписан.

# 736
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам въпрос.
Преди месец напуснах работа /по взаимно съгласие/ и се разбрах с приятел, който има фирма, да ме назначи за месец на работа при него, после да ме съкрати, за мога да ползвам обезщетение от бюрото по труда. В момента се водя при него на трудов договор, а имам възможност да започна на ново място, на граждански договор.
Питането ми е: проблем ли ще е за последващото ми обезщетение от БТ, ако се водя едновременно на трудов /от който ще бъда съкратена/ и започна паралелно и на граждански. А и въобще, за да ползвам обезщетение, проблем ли е, че ще имам сключен граждански договор.
Предварително благодаря! Simple Smile

п.п. четох и в нета, виждам посочена сума, над която не трябва да съм, но не съм сигурна, че ясно разбирам обясненията.

Месечната сума, която се изплаща по гражданския договор трябва да не надвишава МРЗ и тогава ще си получавате обезщетение за безработица.

http://accountingnews.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0 … %86%D0%B0-74.html

Здравейте! Искам да попитам в случай че
Скрит текст:
За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни
и работникът има право на избор, значи може да избере договорът му да бъде прекратен през м. януари вместо през декември, тъй като среднодневното на база декември би било по-голямо, нали така?

Ситуацията е хипотетична, но - да така се изчислява обезщетението за неизползван отпуск, ако за него става дума при прекратяване на трудовия договор.

# 737
Lady Brinne, благодаря. Всъщност мой приятел е на договор по заместване до завръщане на титуляра и ще му прекратят настоящия, за да сключат безсрочен и са му казали, че ще му изплатят неизползвания отпуск.

# 738
Lady Brinne, благодаря. Всъщност мой приятел е на договор по заместване до завръщане на титуляра и ще му прекратят настоящия, за да сключат безсрочен и са му казали, че ще му изплатят неизползвания отпуск.

Ако е по-изгодно януари и има как да стане. Hands V

# 739
  • София
Имате ли идея какво значи този печат.
Имам няколко дни извънреден труд (6ч) - питането ми е може ли да се признае като допълнителен стаж (търся още няколко дни професионален стаж отнякъде)
Скрит текст:
Това означава, че времето което ви е признато за трудов стаж е признато и за осигурителен такъв.
ИЗвънреден не виждам да е вписан.
Извънреден труд имам, мога по фишовете да проследя (но някои ми липсват, за да видя дали ще ми стигнат точно.
Може да ми потрябват тези допълнителни дни. С УП3 ли трябва да стане?
Но ще изкочат ли и болничните там (не са малко)?

# 740
  • София
За избягване на отработеане на 30дни срок на предизвестието (по чл. 325) - трябва ли да представя документ от държавната структура (какъв) за да си тръгна по-рано (но не на същия ден)?

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 17:52 от Starrydream

# 741
  • тук-там
Представи намерение за сключване на трудов договор. Или резултата от класирането, нещо, което да показва, че наистина ще те вземат. След като го сключиш пак ще ти го искат.
Чл. 327, ал.1, т. 9, не 325.

# 742
  • Пловдив
Момичета,привет!
СОЛ има невнасяни за стари години ЗОВ...сега като подавам декларациите се внася чинно всичко,но нали знаете нашите хора в НАП как ги отнасят за старите години  Crazy Та...снощи ми идва на мейла,че има непогасени ЗОВ за м.09...мога ли нещо да направя?Освен да и кажа да иде да плати всичко накуп?

# 743
Момичета,привет!
СОЛ има невнасяни за стари години ЗОВ...сега като подавам декларациите се внася чинно всичко,но нали знаете нашите хора в НАП как ги отнасят за старите години  Crazy Та...снощи ми идва на мейла,че има непогасени ЗОВ за м.09...мога ли нещо да направя?Освен да и кажа да иде да плати всичко накуп?

Нали по параграфи / в случая за ЗОВ / се събира старото задължение, така, че или трябва да ги внесе или да продължи да ги влачи и да се трупат лихви. Просто можеш да насочиш вниманието към този факт. Hands V

Starrydream, не мисля, че извънредния труд е допълнителен трудов стаж.

# 744
Момичета,привет!

Подавайте си заявление по чл.2а от Наредба 8, за да отиват вноските за месеца, за който декларирате, че са платени.

# 745
  • Пловдив
Момичета,привет!

Подавайте си заявление по чл.2а от Наредба 8, за да отиват вноските за месеца, за който декларирате, че са платени.
това пак с ел.подпис ли става...?Не го знаех...обаче ще може от тук нататък,нали?За старите няма връщане...

Бърни,благодаря и на теб!
 bouquet

# 746
  • София
Здравейте!
Имам следния въпрос:
Тази година (през март) подадох данъчна декларация за облекчения на млади семейства.
Въпросът ми е, кога се изплаща облекчението и в каква форма?
Питам, за да знам дали да бързаме да си плащаме данъците.... Имаме неплатени малко за 2016 и всичките за 2017.

# 747
Момичета,привет!

това пак с ел.подпис ли става...?Не го знаех...обаче ще може от тук нататък,нали?За старите няма връщане...

Бърни,благодаря и на теб!
 bouquet

Става с ел.подпис с пълен достъп, също и с ПИК на НАП.

Впрочем, доста фирми и СОЛ са получили такива писма. Ние също получихме за едно ЕТ, което няма никакви задължения, а в писмото е цитирано задължение за здр.осигуряване по декл.1 за септември с различен от нашия входящ номер. Изобщо не смятам да обръщам внимание на това писмо.

# 748
Здравейте!
Имам следния въпрос:
Тази година (през март) подадох данъчна декларация за облекчения на млади семейства.
Въпросът ми е, кога се изплаща облекчението и в каква форма?
Питам, за да знам дали да бързаме да си плащаме данъците.... Имаме неплатени малко за 2016 и всичките за 2017.

Каква сума очаквате? И за какви данъци става дума?

# 749
  • София
Сумата на облекчението очаквам да е малко повече от данъка, мисля около 400лв.

Общи условия

Активация на акаунт