На море в Гърция 2017 - II

• 136 035
  • 834
  •   1
Отговори
# 495
Почвам да се отчайвам, не мога да намеря място, където да отседнем от 24.07 за 4нощувки. Няма места и вече си мисля, че ще отпадне ходенето в Гърция. Даже си мислих да отседнем в Сандански и да пътуваме. Оф незнаех, че ще е такъв проблем.

# 496
  • София
Здравейте,

Включвам се с пресни впечатления от Порто Карас, Ситония, Халкидики. Да знаете за какво наистина става въпрос и да прецените дали е "вашето място", защото определено не е "моето".

За начало ще кажа плюсовете:
- морето е страхотно, но в Гърция е така;
- гледката от стаята също е невероятна - бяхме настанени на 6-ти етаж;
- интернетът в стаята е много добър;
- няма комари.

А сега минусите, като със сигурност няма да се сетя за всичко:
- по мои разбирания - това не е хотел, а лудница. По груби изчисления, сигурно бяхме около 1700-1800 човека минимум. Откъм 8:00ч докъм 23:30ч навсякъде в хотела и дори и на плажа (освен ако не си съвсем в края) е прекалено шумно - постоянен шум от говорещи, крещяши хора и деца, съчетано с музика и всякакви други шумове.
- в ресторанта в случай, че решиш да ядеш нещо друго освен салати и супа, трябва да се редиш на различни опашки. Общо взето, за да успееш да вземеш каквото искаш (или каквото детето иска) семейството прекарва около 20-30 минути в редене на различни опашки. Отново шумът е съсипващ.
- навсякъде (ресторант, барове) и постоянно се редиш на опашки, за всичко.
- тъй наречените "ала карт ресторанти" работят определени дни от седмицата, заети са само 3-4 маси, а като решиш да направиш резервация ти обясняват, че е свободно за след 8-10 дни.
- почти всички чадъри и шезлонги на плажа за заети с кърпи още от 07:30ч. По-рано не съм ставала, признавам си. Единственият шанс е да отидеш до края на плажната ивица, да намериш празен чадър на 2-ра, 3-та линия и да си "откраднеш" някой от шезлонгите с нахвърляните кърпи. После дебнеш евентуално да се освободи някой на първа линия.
- за 8 дневен престой не смениха нито кърпите, нито чаршафите. 2 поредни дни пропуснаха и стаята да изчистят, та след скандал от моя страна дойде камериерка към 20:30ч. вечерта.
- на 6-тия етаж налягането на водата беше слабо и особено вечер беше трудно да се изкъпеш. Освен това се редуваше гореща с ледена вода.
- няма сушилня или простор. Единственият шанс за сушене на кърпи и бански е да ги намяташ върху перилата на балкона и да се надяваш, че няма да ги издуха вятъра.

Като цяло комплексът е доста занемарен, не отговаря на категория 5*, разчита на стара слава и определено не заслужава високите цени. Добре че бяхме с ранни резервации, че да не ме е яд много. Ядосвах се единствено за мястото, което сме избрали и че вместо да починем, след 8 дни там се върнах по-изморена, отколкото заминах. Поне не се разболяхме от някой вирус, при наличието на толкова много хора и съмнителна хигиена, което все пак е голям плюс.

Надявам се, че съм била полезна! Приятна почивка и усмихнато лято на всички Ви!

# 497
Привет на всички!
Вече 10 година почивката ни ще е в Гърция!  Heart Eyes
Но първа година на Кефалония. И от 3-4 дни се сблъсквам със следния проблем - не мога да се свържа с фериботната компания, за да запазя (купя) билети предварително! Понеже ще почиваме началото на август - за мой ужас..., искам да съм подсигурила транспорта, още повече, че сме с 2 деца!
Някой има ли същия проблем - телефон, имейл, фейсбук - всичко опитах - глас в пустиня. Искам да запазя от Астакос към Сами...
Имам спомен, че и ние се свързахме трудно, но продължавай да звъниш. Имахме резервация накрая (за края на август), бяхме там по-рано и хората, които дойдоха по-навреме си купиха без проблеми билети, накрая стана опашка и не знам как е било. Хубава почивка - прекрасна е тази Кефалония! Наред с известните плажове има много малки, пусти и много хубави Simple Smile

# 498
Привет на всички!
Вече 10 година почивката ни ще е в Гърция!  Heart Eyes
Но първа година на Кефалония. И от 3-4 дни се сблъсквам със следния проблем - не мога да се свържа с фериботната компания, за да запазя (купя) билети предварително! Понеже ще почиваме началото на август - за мой ужас..., искам да съм подсигурила транспорта, още повече, че сме с 2 деца!
Някой има ли същия проблем - телефон, имейл, фейсбук - всичко опитах - глас в пустиня. Искам да запазя от Астакос към Сами...

УСПЯХ да се свържа по телефона!!! С постоянство всичко се постига  Laughing
Който е тръгнал по същия път - казаха само по телефон, имейл - не! Явно им е много натоварено, не знам...
Благодаря на всички включили се!
Слънчево и незабравимо лято! Аз мислено вече пътувам с ферибота...

# 499
  • Luxemburg
Някой знае ли нещо за това място http://www.avatonresort.gr/en/suites/panorama-suita? Възможно ли е наистина цените да са по 900€/ден. В букинг предимно българи са нощували и се зачудих толкова ли много хора има да платят за седмица над 6000€ само за спане. Все пак не е цяла вила, а само апартамент от нея. Явно аз съм в голяма заблуда.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 14:05 от ronicat

# 500
  • Бургас
Не зная какви са цените, но мястото наистина е много луксозно.

# 501
Това, какво пише в букинг не е показателно, цените започват от около 200. Не че аз бих ги дала Simple Smile

Чета горе как не им сменили чаршафите цяла седмица в петзвезден хотел. Ми на мен в студиа за 50-60 евро ми ги сменят през ден. Явно качеството на обслужването не зависи от цената, която си платил.

# 502
  • Luxemburg
Да, видях че цените са по 200€ за октомври и май, но през активния сезон ги дава над 800€ На техния сайт, което си е цифра. Не ме шокираха толкова цените, луди руснаци с пари колко щеш, но това, че много българи са отсядали. Ако трябва да оставя 12000€ за 2 седмици със сигурност нямаше да се набутам с още непознати хора, а щях да си взема частна вила.
А разказа на eleinbg направо ме шокира за 5* хотел. Все още такива случки не бях чела за Гърция. За БГ са често срещтани за съжаление.

# 503
И от звездите Wink И от наименованието "хотел".

# 504
Едно въпросче за Пелион.
Препоръчайте кой маршрут е най-подходящ от Волос до Агиос Йоанис:
1) Волос-Портария-Chania-Агиос Димитриос-Агиос Йоанис - този маршрут го препоръчва google и е най-кратък като километри и време 1ч и 15 мин., 43 км.
или
2) Волос-Агрия-Дракия-Chania-Агиос Димитриос-Агиос Йоанис - 1ч и 22 мин-44 км
или
3) Волос-Агрия-Милиес-Цакгарада- Агиос Димитриос-Агиос Йоанис - този го дават най-дълък като време и километри.  - 1 ч и 37 мин. , 57 км.

# 505
Много ти благодарим инфото бе изчерпателно и полезно

# 506
Едно въпросче за Пелион.
Препоръчайте кой маршрут е най-подходящ от Волос до Агиос Йоанис:
Първият. Всички пътища в тази част на полуострова са планински и с много завои, времето е повече от даденото в гугъл според мен, но този е най-ОК.

# 507
Знам, че в темата периодично се пита за плаж близо до границата, който е пясъчен и става за деца. Обаче моето питане е малко по-различно и въпреки че прочетох темата и ползвах търсачката, не намерих отговор.

Търся слабо населен плаж в близост до границата. Не държа да е пясъчен, даже донякъде предпочитам скалистите и каменисти плажове. Основното е да е непопулярен, да е спокойно, да няма много хора или шумни плажни барове. Някъде около Солун - Кавала (от София ще пътуваме и имаме малко време, затова не искам да загубим цял ден път). Като знаем плажа, лесно ще се ориентирам за места за спане в района.

Ако в близост до въпросния плаж има някаква таверна, където готвят вкусно, ще е просто перфектно.

# 508
Здравейте,искам да попитам за впечтления и мнения за Неа Пори- Олимпийска Ривиера.До сега все по ръкавите сме ходили и веднъж на Тасос,но решихме да разнообразим.

# 509
Макарон, от така поставения въпрос - в района между Олимпиада и Стратони има много плажове - и пясъчни, и по-скалисти, с различна популярност и степен на достъпност. Смятам, че можете да откриете вашия с малко обикаляне по заливите. Върти ми се в главата, че преди няколко седмици в темата обсъждахме някои от по-труднодостъпните, имаше и карти.
Иначе популярните пясъчни ивици ще бъдат завзети в този сезон от нашенци и гърци, особено през уикендите е невъзможно да се намери спокойствие около Солун и Кавала.
На Халкидики също има някои по-диви и празни плажове, но са в района на ръкавите, често в далечната им част и затова не ти ги препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт