На море в Гърция 2017 - II

• 135 991
  • 834
  •   1
Отговори
# 390
Е ако Скала ви е пример за харесване, Кефалония действително не е вашата чашка чай. Всъщност има още безброй уникални плажове: Кси, Петани, Мунда и редица по-малки. От градчетата Асос, столицата Аргостоли и ред китни села из така досадната планина.

# 391
Преди едн а седмица се врърнах от Гърция и тъй като има запитвания за Кефалония бих отговорила следното: от всички йонийски острови ( Корфу, Лефкада, Кефалония, Закинтос) най-много НЕ ми хареса Кефалония. Фискардо е уникално градче, много приятна атмосфера, а плаж Миртос е УАУ. Дотук. Пещера - езерото, които се намират до Сами също е интересно. Общо взето северната част има повече приятни местенца, отколкото в южната. На юг единствено Скала беше по-оживено с доста и големи комлекси и огромен плаж. Останалите плажове не са нещо кой знае какво, а наистина огрмните планини за острова изморяват страшно много, когато трябва да се пътува до някъде.

Закинтос:
1. Плажът на Лаганас, Гаракас отговарят на изискванията. Банана бийч също може би?
2. До о-в Маратониси има водни таксита. Също така може да си наемете лодка от лаганас за 30 евро/час и да обиколите лагуната, за да видите костенурките. Плажът на Маратониси въобще не е нещо кой знае какво Simple Smile
3. На Камео може и с деца и има вход след като минете дървеното мостче.
4. Незнам
5. Ако хванете лодките, които тръгват от Порто Вромни, те обикновенно могат да ви оставят там и да се върнете с друга лодка.
6. Незнам
7. Ние уж бяхме резерварали предварително и бяхме платили, обаче на деня всички се качихме, настанихме и малко след като видяхме, че закъснява тръгването, казаха по алармата, че този кораб нямало да изпълнява рутове и трябвало да се преместим всички с коли и багаж на съседния кораб. В крайна сметка закъсняхме с 3 часа. Пълен абсурд!

Та така, надявам да съм помогнала Simple Smile

В Лефкада много ми хареса плажа Катизма. Не е с камъни, а си е пясък и е огромен.

# 392
  • София
Е ако Скала ви е пример за харесване, Кефалония действително не е вашата чашка чай. Всъщност има още безброй уникални плажове: Кси, Петани, Мунда и редица по-малки. От градчетата Асос, столицата Аргостоли и ред китни села из така досадната планина.

Нещо подобно смятах и аз да напиша, но вече няма нужда.

Аз пак да питам дали има шанс пристанището във Василики да заработи скоро или няма да е и тази година?

# 393

Нещо подобно смятах и аз да напиша, но вече няма нужда.

Аз пак да питам дали има шанс пристанището във Василики да заработи скоро или няма да е и тази година?

Не съм чула някой да знае. Евентуално да се пробваш на телефон да питаш. Друго не знам какво да ти предложа.

# 394
  • София (Възраждане)
Утре пътуваме от Фискардо за Нидри, ще пробвам да питам някого и ще пиша.

В южната част на Кефалония малките плажчета са истински бижута, жалко че не са пусти сега.

# 395
  • Пловдив

Не, със сигурност Скала не е моето място и затова и не нощувахме там, само минахме с кола оттам. Просто ми направи впечатление, че целия остров е сууупер пуст, няма хора по улиците, няма почти туристи, много малко населени места, а обиколихме острова надлъж и нашир. Петани да - хубав, мой пропуск. Ама плажът Кси, нищо особено. В столицата единственото, което беше по-различно от други места е, че от мостчето, което минава през залива, се виждат костенурките Карета-Карета.

Ама тъй като тук явно не може човек да си изкаже мнението без после да го цитират иронично...

# 396
Е то зависи кога сте минавали, че да е било пусто. Доста от селищата са далеч от понятието пусти привечер, когато захладни. 😉 Отделно, че тук голяма част от хората ценят именно спокойствието на острова. Аргостоли е много повече, но всеки с вкуса си. Всъщност включването ми беше предизвикано от твърде едностранчивия поглед. На, което никой не е оспорил правото ви разбира се. Но все пак е хубаво да се види и другата гледна точка.

# 397
  • София
Здравейте и от мен. Понеже наистина нямам никакво време да изчета всичко ( с три деца почти за нищо нямам време  Crazy ) направо си задавам въпроса. Интересува ме дали някой от вас е правил резервации през сайта greek-hotels.ltd.bg и следователно дали са надеждни  newsm78 . Както и дали Паралия Офринио е подходяща за деца. Честно казано в последния момент търся и много ми се иска да ходим на втория ръкав, но за съжаление не намирам нищо читаво пък и на нормални цени  Sad

М/у Касандра и Ситония има прекрасно селце Псакудия-хотел Мелиса е подходящ за деца има и басеин в хотела.

Е кое му е прекрасно на селцето....?За хотела мнение не мога да дам.

# 398
Здравейте, ние утре ще пътуваме от уранополи към бг. На идване минахме през магистралата и аспровалта. Сега на връщане пак ли от там трябва да минем? Гледам има табелка в Йерисос за Ситония. Може ли да се мине покрай ръкавите и да не минаваме завоите??? Искаме и хубав плаж да направим някъде по пътя. Може ли някое предложение

# 399
  • София
Ние сме правили плаж на връщане от Атон именно на Аспровалта.Имаше и душове на плажа,което беше удобно също.Може да спрете на Бабилон бийч до Олимпиада.Или Ставрос-бебешкия плаж при влизането в градчето.Разбира с може да минете и през Солун,но не виждам особен смисъл.Имайте предвид и петъчния трафик  там....Ще стане неприятно

# 400
  • Luxemburg
Здравейте, имам нужда от съвет за О.Лимнос. Дали е възможно да намеря места за почивка там за периода 25.07-15.08 (за 10 дни)? И къде точно е най-добре за семейства с деца (не сме сърфисти).
Тази година реших да сменим Ставрос със Закинрос, но ММ се запъна, че не му се ходи на нови места, а в Ставрос сме били вече 4г все в един и същ хотел, че видиш ли отново трябва да разучава и ще си наруши почивката в обикаляне. И така двамата инати и накрая останахме без почивка. Аз като видях, че всичко ще отиде по дяволите накрая склоних ОТНОВО да ходим на познатото ни вече място, но се оказа, че няма вече места за нашия период. Та реших да видя дали да не пробваме Лимнос. Дааа, ама нито знам от къде се резервира, нито гръцки знам. Знам само, че са само къщи за гости. Май има един хотел за цвят. Доколкото прочетох плажовете са пясъчни (важно ни е че сме с 2 малки деца). С търсачката нищо не излиза. Някой дали може да препоръча направо къща и да им пиша или направо да им звънна да ги питам? Търсим да е спокойно място. Ако има градина и басейн ще е супер. Ама като знам, че май сме изпуснали и последния влак не съм в положение за притенции. Благодаря на тези които ще ми пишат. Може и на лични директно.

# 401
  • София
Ние ще почиваме на Лимнос това лято. Резервирала съм, платила съм 30%, имаме и билети за фери... щастлива съм от избора, и... след като свърших всичките тези неща - открих във фейсбук тази страница
Видях, че предлагат разни неща на Лимнос, включително - до хотела, в който ще бъдем ние.
Нямам представа какви са условията им. Виж ги.

# 402
  • софия
Здравейте, имам нужда от съвет за О.Лимнос. Дали е възможно да намеря места за почивка там за периода 25.07-15.08 (за 10 дни)? И къде точно е най-добре за семейства с деца (не сме сърфисти).
Силно се съмнявам вече да може да се намери нещо. Миналата година бяхме там горе-долу в посочения от теб период и беше пълно. Приятели искаха да дойдат, но никъде нямаше места. За мен най-подходяща като настаняване е западната част около Мирина. Островът е малък, пътищата идеални и се обикаля лесно и бързо. Пясъчни плажове има почти навсякъде. Доста са и със син флаг.
http://limnosguide.gr/en
http://www.ilovegreece.ru/putevoditel/greece/limnos/about
За да запазиш хотел не е нужно да знаеш гръцки. Повечето гърци владеят като минимум немски и английски, и прекрасно можеш да се разбереш на някой от тези езици.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 08:11 от zvanche

# 403
  • Luxemburg
Благодаря за линковете и мнението ви момичета. Аз първоначално пробвах с букинг, но там трябва да търся по местоположение на селото, не за целия остров когато се зададе определен период. Затова влязох в Гугъл мапс и ги почнах един по един да ги преглеждам. Повечето имаха информация и снимки. Най-важното за мен беше, че имаха публикувани и телефони. Ще звънна да ги преслушам. Харесах си Enalion apartments в Agios Ioannis, но едва ли ще е свободно. Може ли да споделите кои са вашите хотели? От кой сайт сте си ги намерили?
В началото си мислих, че са малки семейни хотелчета, но се оказа, че има и много големи. На моите деца ще им хареса Neilson Portomyrina Palace Beach Club, заради анимацията и детските съоръжения. Досега не са били в такъв тип хотел за летните ни почивки.
А ферито колко часа е от Кавала? На едно място ми дава 3,5ч, а на друго 4,5ч. Цената вярно ли е, че е 200€? На ферибота има ли къде да се хапне? Аз съм пътувала в Хърватска с ферибот, но там беше час и нямаше нищо, дори и бар.

# 404
  • софия
Да, фериботът е около 3-4 ч., но не се усещат. Има бар и може да се купят сандвичи, снаксове, напитки. Ние предварително си купуваме, каквото искаме, слагам в отделна чанта и взимам с нас на борда.
https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp можеш да провериш колко струват билетите. Препоръчвам да се купят предварително - плащаш он-лайн и с резервацията се взимат от порта. Миналата година се позабавихме и трябваше в крачка да променим заминаването с 1 ден, защото за предварително планирания ден за тръгване бяха свършили.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 09:41 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт