На море в Гърция 2017 - II

• 136 052
  • 834
  •   1
Отговори
# 510
  • Luxemburg
Аз така и не можах да ги открия тези райски плажове около Олимпиада. Пробвахме няколко пъти, но все на задънено място се отказвахме. Май без gos координати не бих тръгнала. А на самия Олимпиада на мен изобщо не ми хареса. Едно че е тесен, пренаселен, шумен от съседните заведения. Виж кръчмите са хубави. Много вкусно готвят.
Ние също не харесваме тълпата и затова ходим в началото или края на селище или между 2 селища. Няма никой почти. Няма и барове и чадъри обаче.

# 511
  • София
След Олимпиада по посока Уранополи са.
Ние бяхме тръгнали да търсим конкретно Бабилон и подминахме табелите на няколко плажа. Решихме, че сме го изпуснали и свърнахме наляво към поредния плаж. Оказа се, че Бабилон е бил следващият. Но и на този, на който отидохме (не му помня името вече) си беше чудесно.
Той не беше от малките закътани плажчета, а от тези с бийч баровете, обаче. Но имаше и много голяма свободна зона.

# 512
Макарон, от така поставения въпрос - в района между Олимпиада и Стратони има много плажове - и пясъчни, и по-скалисти, с различна популярност и степен на достъпност. Смятам, че можете да откриете вашия с малко обикаляне по заливите. Върти ми се в главата, че преди няколко седмици в темата обсъждахме някои от по-труднодостъпните, имаше и карти.
Иначе популярните пясъчни ивици ще бъдат завзети в този сезон от нашенци и гърци, особено през уикендите е невъзможно да се намери спокойствие около Солун и Кавала.
На Халкидики също има някои по-диви и празни плажове, но са в района на ръкавите, често в далечната им част и затова не ти ги препоръчвам.

Всъщност се оказа, че в отсечката от пясъчния нос над Неа Ираклия до Неа Моуданя има прекрасни диви плажове. Има и страхотен гъчаняк, както и съвсем цивилизовани, но не толкова пренаселени плажове. И чисто диви, с дюни и т.н. Пясъкът е чудесен. Най-дивата част е от пясъчния нос до Ακτή Ρετζίκα, но и под огромния Сахара бийч има километри празна пясъчна ивица.

В основните селища предполагам точно в момента е фраш от сърби и македонци, но в по-малките села не е така.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 06:56 от Анонимен

# 513
Макарон, от така поставения въпрос - в района между Олимпиада и Стратони има много плажове - и пясъчни, и по-скалисти, с различна популярност и степен на достъпност. Смятам, че можете да откриете вашия с малко обикаляне по заливите. Върти ми се в главата, че преди няколко седмици в темата обсъждахме някои от по-труднодостъпните, имаше и карти.

Благодаря!  bouquet Труднодостъпните не са ми вариант, че ще сме с малка кола, Голфче 6ка, и по-черните пътища му се опират. Zepko и Gourgourou дали отговарят на търсенето ми?

Най-дивата част е от пясъчни нос до Ακτή Ρετζίκα, но и под огромния Сахара бийч има километри празня пясъчна ивица.

Благодаря! Точно на конкретни имена на плажове се надявах, иначе с местата за настаняване ще се справя.  bouquet

Ако някой има и други идеи, отворена съм за предложения  (така или иначе отсега за август ще имам малко избор за настаняване, та поне да имам избор за плажуване).

# 514
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=981609.msg35155001#msg35155001
Ето поста, в който съм ги описала. Гургуру се стига с кола също.
Поста на Блис също виж за идеи.

Впрочем като стана дума за Олимпиада и надолу, на 1-ва страница има един линк 61 плажа на Атон, с карти. Оттам също можеш да почерпиш информация.

# 515
Минавам само да кажа на тези,които са с кучета в Неа Перамос-оглеждайте ги за кърлежи. На нашия откривахме по няколко на ден ( на разходка),един път сме го разхождали за кратко в пущинаци,повечето случаи в крайни улички.С две каишки и капки е.
По нас не сме засичали.

# 516
  • София
Минавам само да кажа на тези,които са с кучета в Неа Перамос-оглеждайте ги за кърлежи. На нашия откривахме по няколко на ден ( на разходка),един път сме го разхождали за кратко в пущинаци,повечето случаи в крайни улички.С две каишки и капки е.
По нас не сме засичали.

Трапезица, а как са уличните кучета? Има ли пак много и огромни? Мен все ме е страх да заведа нашия..., а сме там от 28.08

# 517
Улични видяхме няколко( 2-3 ) ,но по-скоро приличат на пуснати свободно домашни.Безобидни са и страхливи,но нашия е едър и дружелюбен.Не сме имали проблеми с други кучета.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 23:33 от Трапезица

# 518
  • София
Спокойна, знаеш я нашата колко е проклета с кучетата, С гръцките кучета е по-добра.

# 519
  • София
Тази година на Ситония е безумно! Направо е за отписване...По плажовете е безумна гъчканица, баровете са заели по-голямата част от плажа, сложили са си измислени правила за мин.консумация. Цените по заведенията, обаче са незначително по-високи в сравнение с мин.година. Моите впечатления са за влошено обслужване. Та така, с малко повече носталгия към отминалите години на спокойствие и кипящо от живот море, днес си потегляме с планове догодина да сме другаде.

# 520
Ариана, от къде на Ситония са ти тези впечатления?

# 521
  • София
Змия, затъжила съм се за Холи  Hug
Трапезица, ние преди 2 години бяхме,  имаше ужасно много и огромни улични кучета. Даже на Амолофи.
А много се чудя да взема куч с нас, въпреки че не знам как ще му понесе жегата. А вода не понася.

# 522
Едно въпросче за Пелион.
Препоръчайте кой маршрут е най-подходящ от Волос до Агиос Йоанис:
Първият. Всички пътища в тази част на полуострова са планински и с много завои, времето е повече от даденото в гугъл според мен, но този е най-ОК.
Много благодаря за бързия отговор.  Peace

# 523
Бодлите от морски таралеж, останали в кожата, абсорбират ли се с времето от организма? Чета, че били предимно от калций съставени, и с времето изчезват.

Преди седмица при гмуркане и стъпване на скала усетих убождане, обаче нищо друго не видях на крака си, дори кръв и беше търпимо. Реших, че съм се одрала на остър камък. Обаче ме наболява палеца чат-пат вече 1 седмица. Пак го разгледах и тази сутрин видях 3 черни точки. Предполагам, бодлички.

Иначе четох, че е хубаво да се накисне убоденото в гореща вода и да се извадят бодличките. Но ако били навътре, с времето се абсорбирали. И гърците така били разправяли.  newsm78

# 524
  • София
Ариана, от къде на Ситония са ти тези впечатления?
Почиваме в Никити, но стигнахме до връхчето на ръкава в безуспешно търсене на спокойствие. В понеделник на Калогрия само дето не се настаняваха на нашите постелки към 1-2ч., като че там и на Лагониси е най-зле. На Лагониси преди години и морски звезди сме намирали. В момента и рак пустинник трудно се среща. При единственото ни плажуване там, следобед излезе гадна сиво-черна пяна.

Общи условия

Активация на акаунт