На море в Гърция 2017 - II

• 136 022
  • 834
  •   1
Отговори
# 525
А на какво казвате Завоя, че тази година сме на Пелион

# 526
  • София
А на какво казвате Завоя, че тази година сме на Пелион
Един завой между Афисос и Лефокастро.

# 527
  • София
Да,я напомнете къде беше"завоя" newsm78

# 528
Дала съм линк преди няколко страници. Ние в момента сме на Пелион, който е огромен, див и красив. Разкошно е, днес на плажа бяхме с още 2-3 семейства.

# 529
  • София
Бодлите от морски таралеж, останали в кожата, абсорбират ли се с времето от организма? Чета, че били предимно от калций съставени, и с времето изчезват.
Да, но не помня кога спира да боцка. Май около 3-4 седмици. Иначе се виждат поне 2-3 месеца.  Grinning

# 530
# 531
Олеле, май с годините ще е още по населено откъм туристи.Все повече хора имат възможност да почиват на гръцко.

# 532
В темата предимно въпроси, да разнообразя с малко пресни снимки.
Албумът е от Закинтос - много популярна, също и достъпна за българите дестинация, тъй като от няколко години освен кола+ферибот дотам има и сезонни чартъри със самолет. В албума неслучайно няма архитектура, манджи, хора - неща, които обикновено привличат вниманието ни в Гърция - тях ги има в повече и по-интересни на други острови.
Закинтос блести със синята си вода, плажовете и природните си чудеса. Всеки, който е чувал за Гърция и е виждал поне една рекламна фотография от нея - вероятно това е била снимка на Навагио, залива на корабокрушенците в северозападен Закинтос Wink И аз съм го снимала, няма как. Безумно фотогенично място, не чак толкова впечатляващо извън снимките.

Останалата част от острова е смесица от тежък туризъм и селски земеделски живот. Курорти с големи хотели, пълни с англичани, се редуват с маслинови гори, където се чуват само гласовете на петли и цикади, и плискането на вълните (ние бяхме в една такава маслинова горичка над плажа).
Ами, имам и по-любими острови в Гърция, но определено тази синева заслужава да се види. Пълни окото.

# 533
  • София
Прекрасни снимки Peace

# 534
  • на земята
Може ли мнение за тези хотели.Благодаря много  bouquet
Blue Dolphin Hotel Ситония
Porto Carras Meliton Ситония
и
Ikos Okeania
Olimpion Sunset
Anastasia Resort &SPA
Flegra Beach на Касандра
Благодаря

# 535
От изброените, препоръчвам Flegra. Бяхме там преди 3 години и съм доволна от всичко.

# 536
Може ли мнение за тези хотели.Благодаря много  bouquet
и
Ikos Okeania
Olimpion Sunset
Anastasia Resort &SPA
Flegra Beach на Касандра
Благодаря

За Порто карас има мнение, буквално две страници по-напред в настоящата тема.

# 537
  • на земята
Може ли мнение за тези хотели.Благодаря много  bouquet
и
Ikos Okeania
Olimpion Sunset
Anastasia Resort &SPA
Flegra Beach на Касандра
Благодаря

За Порто карас има мнение, буквално две страници по-напред в настоящата тема.
Да да намерих го
Запазихме в Anthemus Sea hotel
Гърция, Ситония
Дано плажа е добър.
Къде са хубавите плажове в Никити?
Мерси

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 19:34 от *лаленце*

# 538
Параход ,благодаря много за снимките и за това ,че ме върна към приятни, особено сини спомени от по-миналото лято.Както винаги много точна в описанието на острова!
Бих повторила ,има още какво да видя ,но определено в не толкова комерсиалната му част.

# 539
.....
Да, но не помня кога спира да боцка. Май около 3-4 седмици. Иначе се виждат поне 2-3 месеца.  Grinning

Благодаря! Значи няма да се тормозя да ги чопля с пинсета. Днес бях с по-високи обувки и тежестта падна на пръстите, та затова явно ги усетих.

Още малко снимки за отчет.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт