На море в Гърция 2017 - II

• 135 919
  • 834
  •   1
Отговори
# 570
И аз никога не пращам капаро а плащам на място, като както бе споменато вече като наближи датата  се обаждам на имейла да проверя дали всичко е наред.

# 571
  • София
Здравейте!

Чудя се от Велинград дали да минем през Гоце Делчев - Драма - Солун или през Юндола - Банско - Кресна - Серес - Солун  newsm78 Извинявам се, че не е много по темата.
Първия, разбира се - спокоен път, с две коли на кръст, КПП Илинден е ненатоварен и не се чака. На околовръстното на Драма хващате отбивката за Солун и след половин час сте на магистралата Кавала-Солун. По другия път трябва да минете Предела и Кресненското дефиле, преминаването през което си го причинявам само в краен случай.

# 572
Здравейте!  Hug HugВлизам рядко,не се справям много добре със сайтовете,а иначе поздравления за мацката,направила тази страница ....Дори и такива като мен могат да се ориентират без проблем и благодарности за всички,които споделят плажове,хотели,студия и всичко свързано с море в Гърция. Ще опитам за първи път 5 дни в Гърция в началото на септември и се надявам да не ми е последен.  Laughing Моля,ако някой е почивал в студио SAMMYS в Неа Потидеа .....да сподели впечатления,отговарят ли снимките на действителността ,както и пясъчен ли е плажът за който пише в е-мейла към мен ,че е на 30 метра??? Ще бъда благодарна за всякакви отзиви за това място,защото 370 км от София ме устройват и цената също! Благодаря предварително,ако някой ми отговори и още веднъж моля,да ме извините ,че задавам въпрос за който сигурно е писано много,но аз като не се ориентирам ....нищо не намерих! bouquet
Весело, щастливо и слънчево лято на всичкки! bouquet bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 07:33 от bebeOgi

# 573
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета.Другата седмица заминаваме на Тасос с мъжът ми и имам няколко въпроса.Някой има ли мнение за хотел Athanasia-Limenas?Ще има ли нужда от аква обувки?

# 574
Здравейте момичета.Другата седмица заминаваме на Тасос с мъжът ми и имам няколко въпроса.Някой има ли мнение за хотел Athanasia-Limenas?Ще има ли нужда от аква обувки?
За хотела нищо не мога да кажа, но носете аква обувки, на Тасос има таралежи по скалите.

# 575
Здравейте, момичета. На нас ни предстой почивка краят на август в Антикира (регион Виотия). Blush Тъй като не съм ходила там до сега ще съм много благодарна, ако някой сподели впечатления.
Също така бих искала да попитам дали е необходима да си направим някакви застраховки (здравни) преди да заминем.
Благодаря предварително! Yum

П.С. Наели сме си къща и възнамеряваме да напазаруваме храна (поне най-необходимото). Можете ли да ме ориентирате относно цените в Гърция? Flushed

# 576
Мястото не е обичайна морска дестинация. Сигурно къщата, която сте наели, е вила на атиняни - Атина е съвсем близо и основно те почиват по тези места.
Подгответе се, че плажовете не са особено хубави - по целия Коринтски залив са каменисти. Но пък морето е тава, и много топло.
И районът е автентичен, спокоен, дава добра основа за екскурзии - съвсем наблизо са Галаксиди (прекрасна морска храна, китна архитектура), Делфи (във вътрешността) и супер много други. Самата Атина и забележителностите около нея, целият Коринтски бряг и т.н.
Здравни застраховки ние си правим винаги, с надеждата да не ги ползваме - струват смешни пари за седмица-две пътуване. Цените в магазините са малко по-високи от тези в бг, плодовете не са особено хубави. Но пък навсякъде има пекарни с хубав хляб и закуски, прясно месо и риба.

# 577
  • някъде ... тук ...
Върнахме се, но хич не ми се тръгваше...
Снимки почти не съм правила.
Мога да кажа, че след четвъртък къмпингът на Платаници се понапълни, особено в частта по-близо до плажа. А част от идващите само на плаж сърби са мега-нахални и ако можеше, щяха да си сложат кърпите и цялата помъкната покъщнина върху главите ни, само и само да са най-отпред.
Иначе изкарахме много спокойна почивка, а малкия синковец си подивя на воля цели две седмици - една с баба и дядо и една с нас. Деца и колелета - колкото искаш. Намери си приятелчета - гърчета, чехи, поляци, та си упражнява английския.

kikito00, цените са същите, но в евро. За застраховките сме писали. Повечето си правим допълнително, отделно от европейските здравни карти.

Аз също контактувам директно със студията, но в някои случаи съм плащала капаро, а в други - не. Зависи от собствениците Peace

# 578
За kikito 00: цената на хляба е в зависимост от грамажа и дали е от пекарна.В хранит.магазини има по 500-600 гр. на цена 1.40- 1.60 евро.Като цяло нашите цени само,че в евро.

# 579
Там няма хубав плаж.винаги носим аква обувки.

# 580
  • Пловдив
Благодаря ти Jul!
bibi_2, и на мен ми се иска да отидем до Саранде,  така че и аз се надявам на информация от някой, който е ходил. Като те "слушам" и вече нямам търпение да тръгваме😊 Две седмици ми се струват цяла вечност чакане 😊

След неделя може би ще имам информация за този маршрут, защото ще се прибираме от Албания през Гърция. Доколкото съм чела, пътищата са 2 - един покрай морето, който не бил много препоръчителен, и още един, който излиза на магистралата почти до Йоанина. Сега гледам viamichelin - Саранда -Парга 202 км, почти 4 часа  Rolling Eyes

Самоцитирам се вече с актуална информация. Нищо му няма на пътя Игуменица- Саранде, прясно асфалтиран е. Има 2 възможности вече преди Саранде. Едната е директно за Саранде (дясната възможност, има табела), а другата през Ксамил, като точно преди Бутринт има виадукт със странно превозно средство тип сал  Laughing Салът е с въжета и превозва по 3-4 коли. Вероятно с минаването на границата Парга-Саранде ще е под 2 часа.

# 581
Самоцитирам се вече с актуална информация. Нищо му няма на пътя Игуменица- Саранде, прясно асфалтиран е. Има 2 възможности вече преди Саранде. Едната е директно за Саранде (дясната възможност, има табела), а другата през Ксамил, като точно преди Бутринт има виадукт със странно превозно средство тип сал  Laughing Салът е с въжета и превозва по 3-4 коли. Вероятно с минаването на границата Парга-Саранде ще е под 2 часа.
Интересна и полезна информация, благодаря!
Обмисляхме отскок дотам на връщане от Йонийските острови тази година (били сме в Албания преди и ни е любопитна, но не и в тази част), но време не остана.

# 582
Благодаря ти Jul!
bibi_2, и на мен ми се иска да отидем до Саранде,  така че и аз се надявам на информация от някой, който е ходил. Като те "слушам" и вече нямам търпение да тръгваме😊 Две седмици ми се струват цяла вечност чакане 😊

След неделя може би ще имам информация за този маршрут, защото ще се прибираме от Албания през Гърция. Доколкото съм чела, пътищата са 2 - един покрай морето, който не бил много препоръчителен, и още един, който излиза на магистралата почти до Йоанина. Сега гледам viamichelin - Саранда -Парга 202 км, почти 4 часа  Rolling Eyes

Салът ферибот е първобитен,но полезен интересен.с него се отива към националния парк.
Пътя си е супер.

# 583
Говорете ми за сърбите. Наложи се да се приберем от плажа за малко, заряди тях. Предимно си избираме място под дървета, та и сега така. Влязохме за малко във водата и като излязохме, над главите ни, до нашата палатка се беле паркирало едно семейство, буквало на половин метър от нас. Отдясно на нашата палатка, успоредно на първото семейство - едно друго... Явно се запознаха на място, такова викане като говорят и цялото това нещо над главите ни  Shocked А едното дете се изпика на половин метър от палатката. Crazy

# 584
  • София
Здравейте, чета редовно тази тема , прекрасна е . Адмирации към Параход за труда който полага   bouquet Hug
Моля тези които са ходили на Сикия да споделят  дали има чадъри на централният плаж , гледам снимки в нета и на някои има на други не.

Върнахме се от там преди някоко дена. Съвсем в началото има. Иначе от другата страна , откъм скалите, където е гущера, миналата година имаше един бар с чадъри, но вече го няма. Плажът е разкошен. Супер спокоен, няма никакви хора, ситен пясък и чиста вода.

Благодаря  bouquet

Кайлис  не казвай , че цялата почивка си снимала с телефона, очаквам да видя  снимки от теб на Пелион от апарата  Wink Ще ти пиша на лични да дадеш  повече информация за това място  Hug

Общи условия

Активация на акаунт