На море в Гърция 2017 - II

• 135 893
  • 834
  •   1
Отговори
# 690
  • София
За пореден път се случва да си тръгнем отнякъде и да обявят бедствено положение.

Мисля, че трябва да почна да давам отчет къде ще ходим и да избягвате тези места веднага след нас.

# 691
  • София
На мен ми е любопитно да разбера пак ли преувеличават нашите медии( изключвам Каламици репортажа беше от там). Излезе от новините,че цяла Ситония,ще е в бедтсвено положени със седмици.

# 692
  • София
Ужас, а ние имаме резервация  от петък на Сикия Anguished

# 693
На мен ми е любопитно да разбера пак ли преувеличават нашите медии( изключвам Каламици репортажа беше от там). Излезе от новините,че цяла Ситония,ще е в бедтсвено положени със седмици.
Не знам какво са показали нашите медии, но в Ситония наистина беше ужасно-толкова силен дъжд и буря в средата на юли....Дано се оправи скоро

# 694
  • София
Не знам какво са показали нашите медии, но в Ситония наистина беше ужасно-толкова силен дъжд и буря в средата на юли....Дано се оправи скоро

Вие къде сте в Ситония ?

# 695
Миналата година в началото на септември си тръгнахме от Паралия Катерини в страхотна буря и дъжд. Не бях виждала подобни. Като карахме имаше момент, в който не виждахме нищо. Карахме с 30 км.в час по магисгралата и се молех да не се ударим...
Ако и сега е било така в Ситония, ужас..

# 696
Ако може сподели, кое е селцето и добрите кръчми.Утре тръгваме на там и ако е място,което не сме посетили да го пробваме.Благодаря!

Ето това е кръчмата, малко е в нищото, но всичко беше много вкусно: http://www.klimataria.com.gr/photogallery

Ами валя си сериозно, но съм виждала и по-страшни дъждове. Пътищата бяха станали на реки на места. В момента май не вали вечез но пък доста духа Confounded

# 697
  • София
В късните новини дадоха снимки и от Торони с преобърнати коли. Утре  ще ви пиша, ММ пътува в момента натам.

# 698
Днес, сутринта тръгнахме на море. Като истински диви ентусиасти станахме в 5:00 и в дъжда тръгнахме с надежда за по-хубаво време. Да, ама не! След Маказа, като се качихме на магистралата ни задухаха урагани ветрове🙄. Поне не валеше. Да, но преди Солун като започна един дъжд и вятър, черни облаци - пълен кошмар. Малко след Вергина започнаха едни ветрове, дъждове, мъгли, все едно бяхме в "пералня" и ...  безкрайни тунели 3, 4 км и повече /с завои и изкачвания и слизане в тях/. По едно време се чудех, на море ли сме тръгнали или къде ... беше отчайващо на моменти 🙄 И така, докато видяхме морето 😎 тогава всичко се проясни и ни просветна....
Но морето ... йонийското крайбрежие е красиво ❤ и къщата до плажа също ❤ а водата кристална с тюркоазен цвят 😆
При залез небето и облаците бяха меко синьо розово лилави 😊
Като истински оптимист се надявам времето да се оправи и да изпълним всичките си планове за обиколки в района.
Ние сме на ивицата Луца-Врахос, но в долната част към Врахос.

# 699
Ето такова е положението в Торони и Каламици, вие си преценете дали "медиите преувеличават".
Там теренът предпоставя подобни проблеми и местните са свикнали да се справят с тях, просто се изсипа много дъжд сега.
Лошото е, че подобни климатични катаклизми стават все по-чести и това е проблем не само за почиващите.

# 700
  • София
Здравейте! Пристигнахме в Паралия Сикя на Ситония в късния следобед на 15 юли. 16 юли времето беше чудесно за плаж, но през нощта срещу 17-ти започна да вали. Спря едва в началото на тази вечер. Мрачно, студено, вятър, непрекъснат валеж. Ситуирани сме в по-висока част, по-далеч от плажа и не напуснахме студиото. Каламици е само на няколко километра на юг от нас и от новините разбирам за наводнението там. Хазяйката ни каза, че Торони е залят също. Поради силния дъжд се отказахме от обиколка из ръкава, което разбирам ни е спестило доста неприятности. Вече не вали. Утре ще видим...

# 701
Ако може сподели, кое е селцето и добрите кръчми.Утре тръгваме на там и ако е място,което не сме посетили да го пробваме.Благодаря!

Ето това е кръчмата, малко е в нищото, но всичко беше много вкусно: http://www.klimataria.com.gr/photogallery

Ами валя си сериозно, но съм виждала и по-страшни дъждове. Пътищата бяха станали на реки на места. В момента май не вали вечез но пък доста духа Confounded
Благодаря!

# 702

Благодаря ти!

# 703
Искам да ви попитам нещо. Намерих апартаменти под наем в Керамоти,имат сайт,на българи са,но искат капаро да се преведе по банкова сметка на частно лице. Как да разбера дали всичко е редовно и няма да се случи нещо?

# 704
  • София
Ето такова е положението в Торони и Каламици, вие си преценете дали "медиите преувеличават".
Там теренът предпоставя подобни проблеми и местните са свикнали да се справят с тях, просто се изсипа много дъжд сега.
Лошото е, че подобни климатични катаклизми стават все по-чести и това е проблем не само за почиващите.

И ММ сега се обади от Торони - в южната част е зле положението, но поне дъжда е спрял. Пътищата са в ред, без проблеми е стигнал до там.

Общи условия

Активация на акаунт