Подготовка за малкия човек

• 74 700
  • 884
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
Олио и шампоан Hipp, че и остават за отделението Flushed

Такава наглост за първи път чувам, това нормална практика ли е в България?

Аз като раждах си носех само дрехи и козметика за мен, всичко друго беше предоставено от болницата..

# 151
Те са за бебетата. Факт е, че и абсолютно нищо да не носиш, ще се погрижат и за майката и за бебето. Затова и ако носиш остава за отделението, защото много не носят, а ги използват за всички бебета.

# 152
Чувала съм, че в някои държавни болници искат да си носиш конци за секцио. Моя приятелка от Варна също трябваше да си ги набави сама за двете си операции.

# 153
  • Стара Загора
Козметика знам, че получават много хубава безплатно с цел да им я рекламират. За това ми е странно точно козметика да искат. За другото нормално- искат каквото нямат.
Мислех да раждам в държавното в Стара Загора, и багажа ми не се събра в един голям сак... сега понеже си промених решението и ще съм в частна, багажа ми за там е наполовина.
За един шампоан не е голяма драма.

# 154
Абе сигурно не е драма и за олиото, човек като няма избор, всичко ще купи, ама някакси звучи много нагло хем да те карат да купуваш конкретна марка, хем да си остава за тях, защото колко шампоан и олио ще отидат за три дни.

# 155
  • София
Защо се изненадвате? Бременните от малцинствата (не ги наричам с други имена, за да не изляза расистка) да не би да носят нещо за бебетата или за тях? Не вярвам нито нощница да са си взели, нито памперси за детето. То все от някъде трябва да се избият тия пари и консумативи, та както е по презумпция ще е от нас.

# 156
Изобщо не ми се вярва, че някой се занимава да къпе бебетата с шампоан, че и с олио да ги маже след това. Според мен ги поливат на чешмата и приключват. 

На мен в болницата, в която се следих, ми искат 3 бр. комплекти за клизма и май ластичен бинт. Не мисля да раждам при тях обаче, така че ще си останат да си събират комплекти за клизма от другите пациентки.

# 157
JoyJoy поредните бг безумия..ами дори и да компенсират неносенето на нужното от бременните от малцинствата, трябва да им къпем бебетата с Хип ли? Защо не Мустела направо?
Както и да е и да се ядосваме, няма да им променим правилата.

# 158
Доколкото разбрах от раждали там, в действителност ги къпят с шампоан и ги мажат с олио.
Вярно е, че когато раждаш в частна болница, не носиш нищо, но пък всичко влиза в цената. В сайта на "Щерев" например пише, че за майката се осигуряват нощница, чехли и дамски превръзки, които влизат в цената. Едва ли обаче там стои варианта: "Нося си свои и не искам да платя за вашите". Не, че ако нямаш шампоан, олио и пелени за бебето ще те върнат от държавна болница. По-вероятно е да те върнат от частна, ако откажеш да платиш за тях.
Естествено, всеки сам си преценява дали е съгласен с условията или не. Просто е добре да се има предвид предварително какво искат, за да се подготви.

# 159
  • Стара Загора
Поне да компенсираха с хигиена държавните, няма да казвам за миризмата тук, и върху какъв чаршаф ме накараха да легна...

# 160
  • София
В коя държавна е това?

# 161
  • Стара Загора
В коя държавна е това?
В Стара Загора.
Язък на фона на добрите специалисти там, принудени в такава мизерия да стоят.

# 162
Аз в началото си купи тоалетно мляко за бебето, защото се роди края на юли, но аптекарката ме посъветва да си купя олио, защото кожата им е суха. Така и направих, в момента млякото си стои и не съм го ползвала.
Аз раждах в държавна болница в Сливен и там също е прието да носиш козметика за бебето, пелени (остават за отделението) и всички изброени по-горе неща от списъка за ДБ-Варна.

# 163
А какво мислите за суеверието, че не трябва да се правят големи покупки за бебето, преди да се роди? Аз лично не приветствам тази мисъл, но свекърва ми е на мнение, че трябва да вземем количката СЛЕД като се роди бебето, а кошарката едва ли не в последния момент, а мен това предложение особено много ме дразни в момента. Тъй като желаят количката да бъде подарък от тях и едва ли не настояват да не избирам от ''толкова рано'' (7 месец). А пък аз признавам, съм доста ентусиазирана от към покупки вече.

# 164
Еми ти пък къде си се разбързала още в 7ми месец..Бих се чувствала ужасно в това положение. Хем съм донякъде суеверна и не желая да се купува от много рано(7ми месец обаче въобще не го намирам за "рано"), хем не обичам нещата да се случват в последния момент. А най-много мразя, когато някой иска да направи нещо-в случая подарък, да ми поставя условия. Като си решил да зарадваш хората, направи го така, както те искат.

Общи условия

Активация на акаунт