Подготовка за малкия човек

• 75 079
  • 884
  •   1
Отговори
# 735
Едно нещо да се има пред вид при избирането на легло и матрак е дългосрочната перспектива. Всяко дете е различно, но аз лично не познавам дори 3 годишно спящо в кошара, камо ли 4. След една възраст детето (при нас беше малко преди 2 рожден ден) иска да излиза от зад решетките само и го прави много умело. Ако се предвижда леглото да се ползва до израстването му на дължина, трябва да може да се реконфигурира във вариант без решетка, например. Защото иначе детето си пада на главата при изкатерването и Wink
За матраците е препоръчително, поне при нас в САЩ, да се избягва мемори пяна в състава. Ако се закупи такъв матрак, да се остави да се "отгази" поне 3 месеца преди ползването му. Ние избрахме нетоксична алтернатива, такъв: babyletto.com/products/pure-core-non-toxic-mini-crib-mattress-with-hybrid-waterproof-cover

# 736
Ние взехме кошара от икеа, най-евтиния бял модел, с вълнообразните странични табли. Като минус мога да кажа, че когато ритне или блъсне таблите доста силно дрънчи. Сега, ако трябва да взема, ще взема отвсякъде с решетки.
Матракът ни е обикновен някакъв, не е от икейските, защото нещо не им харесах, но вече не помня какво. Взех го от Арбор, бамбуков, без мемори, защото много смърдят, не е скъп, около 100 лв беше.
Вече година (по-скоро 5-6 месеца, хаха, плътно) спи на него, изглежда комфортно, калъфът се сваля за пране, което е хубаво според мен, но те май на повечето се свалят. Не ползвам протектори, нещо много ги набира под чаршафа.

Термометър взех Медисана, този. Доволна съм от него, не е нещо особено. Харесва ми, че може да мери Т на течности, макар че първоначалния ми план да му меря Т на водата за къпане изобщо не се състоя, карахме на усет.

# 737
С голямата щерка махнахме 2 пречки от кошарата, за да се чувства свободна да ходи, където и когато си поиска, но и да не изпада. Сега пък, не можем да ги намерим и с бебето трябва да измислим нещо да обезопасим дупката.

# 738
Жозефин, твоят твърдият матрак от Икеа ли го купихте? Някакъв линк или цена може ли?

Аз имах предвид, че препоръчват матрака за бебе и дете да е твърд, а не мемори не е добре да мотъва в него. Мисля всички бебешки отговарят на това изискване.

Иначе нашия е такъв
https://matraci.bg/baby-bamboo ние го взехме с доста голямо намаление от Хиполенд излезе около 120 лв., нашата кошара е комбинирана става и на легло и има много странни размери 110/65 и този пасваше.

# 739
Ние взехме този модел на Нани, по препоръка на приятели, които това работят. Казаха, че този модел бил един от най- подходящите за новородени, пък да видим. Simple Smile
http://matracinani.bg/produkti/matraci/detski-matrak-luks.html

# 740
Нашият е Блянболино, струваше 120 лв., взехме го на 88. На пръв поглед е много удобен и стабилен, ще видим на практика как е.

# 741
Фортуна, вашият мек ли е?
Шашнахте ме с тези матраци. Защо го няма мм, той да чете и да поръчва и да се занимава.
И аз искам твърд матрак.

# 742
Фортуна, вашият мек ли е?
Шашнахте ме с тези матраци. Защо го няма мм, той да чете и да поръчва и да се занимава.
И аз искам твърд матрак.

Не мога да кажа на 100%. Като попитах ми казаха, че се води средно твърд. Не било хубаво да е мек и да потъва телцето на бебчето, и на прекалено твърд също не било препоръчително. Избрахме да се доверим на нашите близки, защото те от години продават мебели, както и доста модели и марки матраци. Казаха, че това е най- добрият модел за новородени, дано излязат прави и бебчетата да се чувстват комфортно на тях. 🙂

# 743
В лекцията си д-р Масларски, която изнесе на Форум Време за бебе,  каза да не купуваме матраци с мемори пяна.
Да допълня, според мен матракът както за дете, така и за възрастен, не трябва да е с пружини. Мисля, че матраците с полиуретан са твърди. Дали ще има кокос, вълна, бамбукова нишка, не мисля, че е от голямо значение (дори и тези матраци са от полиуретан и имат слой кокос/вълна). Важно е матракът да се сменя през 3 години поне, колкото и антибактериални съставки да казва производителят, че има.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 20:27 от Coelum

# 744
  • Стара Загора
Избирате, избирате, и най- накрая половината от вас ще спят с бебетата.

# 745
Не е ли опасно бебето да спи в леглото с родителите? Поне така съм чела...

# 746
  • Стара Загора
Не е ли опасно бебето да спи в леглото с родителите? Поне така съм чела...
Има си препоръки за безопаснот, които трябва да се спазват. Моето в началото спеше в кошарата, но сега не иска и спи при нас.

# 747
Аз не съм избирала. Даже не знам какъв е. Мъжът ми го избра. Но и нашето дете не спи при нас. От малък държа да спи е кошарата. Като беше с колики го гушках, заспиваше и го слагах в кошарата.

# 748
От къде идва да се сменя матрак на 3 г.? За възрастни се препоръчват 10 г., за деца дори да е по-малко, 3г. ми се виждат много кратък период.

# 749
И аз съм против детето да спи в леглото на родителите.

Общи условия

Активация на акаунт