Подготовка за малкия човек

• 75 051
  • 884
  •   1
Отговори
# 765
Залагалка казват на бибероните, а това , което е на шишето и детето яде през него е биберон. Това ми каза с много твърд тон една продавачка в детски магазин. Защото аз видимо бях тъпа и не го знаех тия понятия.
Аз лично купих само каучукови и биберони и залъгалки на Нук и синът ми ги хареса. Имах една залагалка силиконова от едно училище. В момента, с който му я дам я плюе. И знай, че ако ползваш на Нук имат три разбера биберони за шишета: S за вода и чай, M за адаптирано мляко и L за пюрета мисля беше. Аз и до сега давам адаптирано мляко с S защото иначе Богомил яде много бързо и после връща. Той и сега връща, но защото е постоянно по корем. В мен не иска да стои след хранене и е голяма борба

# 766
Мое мнение е. Според мен е добре да се подменя, защото колкото и да се почиства, се набива с прах и телесни отпадъци, като кожни клетки, пот, които са храна за акарите. Има много хора, които развиват алергия от тези гадини.

Матраците се почистват веднъж месечно или най-много на 2-3 месеца. Първо се минава с прахосмукачка, после се поръсва със сода бикарбонат (абсорбира нечистотии) и се разтръва с ръце или четка. Изчаква се 10 минути след което се минава отново с прахосмукачката. Сигурно има и други методи, аз ползвам този.

# 767
Аз също почиствам със сода, понякога добавям чаено дърво или мащерка - няколко капки, но скоро гледах и UV антибактериалните прахосмукачки, похвалиха ми я и ще взема една такава.

https://www.ebay.co.uk/i/122629436410?chn=ps&adgroupid=48716 … 960635&crdt=0

# 768
  • София
Герда, знам колко си притеснена, но това няма да ти повлияе добре. Успокой се, всичко ще е наред. Майчинският инстинкт е много силен и ще ти помогне във всякакви ситуации.
Аз лично давам залъгалка и не съм против. Синът ми приема Томи типи и Авент.
Също съм против спането при родителите. Нито веднъж не съм спала с него, но и малкия е много спокойно бебе.
Матрак - неговият е с кокос, със зимна и лятна страна. Не помня обаче каква е марката.

# 769
Аз също почиствам със сода, понякога добавям чаено дърво или мащерка - няколко капки, но скоро гледах и UV антибактериалните прахосмукачки, похвалиха ми я и ще взема една такава.

https://www.ebay.co.uk/i/122629436410?chn=ps&adgroupid=48716 … 960635&crdt=0
Пробвай и с масло от евкалипт.

# 770
За колкото и неща да се заричиш, ако ще и библиотека с книги за бебета да си прочел, роди ли се бебето то е шефа. Това е положението. Дъщеря ми като бебе не е спяла при нас, но когато беше на 10 месеца се преместихме и от стрес ли, не знам от какво плачеше всяка нощ. Взехме я да спи при нас и спря да се буди, по-добре беше за всички. След известно време се премести в креватчето си сама, драми не е имало. Сега понякога ме моли да легне до мен и после татко и да премести.

Залъгалките на Нук и на мен най-много ми харесват. И дъщеря ми ги харесваше. Шишетата и бяха на Авент. Сега съм взела други шишета, но залъгалка пак с тези на Нук ще пробвам.

# 771
И аз бях много нахъсана, против това и онова. Туй нямаше да правя, онуй нямаше да правя... Истината е че е важно майката да е адекватна, а за да стане това тя трябва да спи .
Ти пък! В една друга тема ме насметоха, че като съм искала да спя, да не съм раждала Simple Smile

# 772
  • Стара Загора
Аха, и любимия ми съвет "Спи когато бебето спи"
Също така и мий чинии когато бебето мие чинии, изпери дрехи когато бебето пере дрехи...

# 773
Аз понеже вече знам как безсънието води до хронична умора, от която на организма му трябват години да се възстанови, с второто вече си знам урока. Спането с бебето до мен, а след първия месец на една ръка разстояние, ми спести доста безсънни нощи и оплаквания от сорта на "днес съм парцал", пък бебето след периода на тежки колики започна да заспива самО, а през деня спи и самО в стая.

Но автономна личност и новородено в едно изречение ме накара да се усмихна. Grinning

# 774
silviyana, ама как ще спиш?! Ти не знаеш ли, че като родиш бебе вече сън не ти е нужен. А ма ха! Ще спи тя! 😆😆😆

# 775
  • Стара Загора
Оф, моя съученичка ми ги дрънка вчера такива, да съм го натискала режим да му правя. Той колкото повече пораствал, толкова повече разбира и се пристрастявал към кърмата Grinning
Но да, бият се през гърдите че бебета спат сами, а те не са спали грам, и изнервени го краен предел, е как спи това бебе само?

# 776
Има и бебета, които наистина спят сами, и ние се наспивахме. Проблеми имаше само през първите два месеца и пак винаги си е спала сама. Само, че аз мисля че си повече до бебе, отколкото до някакви специални умения на родителите.
И да, бебетата обичат режим и предвидимост. Поне така съм чела и моето го потвърди. Ще видим с второто дали ще се потвърдят нещата.

# 777
  • София
Аз пак ще кажа, че бебетата са различни. Моят си има режим и през деня може да се измести с половин до един час. Спи си в неговото креватче, което е на 2м от спалнята ни. Вярно, буди се 2-3 пъти на нощ, но се успокоява със залъгалка и люшване на кошарата. На фона на това, че спи по 9-10 часа на вечер, грам не ме притеснява.

# 778
Значи, най- мразя да ми казват как ще е. Щото то при техните деца било така, и при нас ще е. Който не види и до ден днешен ме пита едно " спите ли?" . Сякаш наистина децата са програмирани да не спят. Чак ми е неудобно да отговоря.
Аз не твърдя, че имам безумно силен майчински инстинкт, но просто следвам синът ми и за сега се разбираме Wink

# 779
Да, именно това е ключът - да следваш детето си. Аз правя точно това и смея да твърдя, че е едно спокойно и усмихнато бебе.
Няма режим. Яде когато той иска и колкото иска, спи когато му се спи и колкото му се спи. Не будя от сън заради настъпил час на хранене, не лъжа с вода, за да яде колкото пише в книгите.
Ама не се чувствам лоша майка, а добра такава. За моето си дете

Общи условия

Активация на акаунт