Подготовка за малкия човек

• 75 062
  • 884
  •   1
Отговори
# 750
Мое мнение е. Според мен е добре да се подменя, защото колкото и да се почиства, се набива с прах и телесни отпадъци, като кожни клетки, пот, които са храна за акарите. Има много хора, които развиват алергия от тези гадини.

# 751
То и аз бях теоретично "против", ама като се огъва и реве все едно пожар гори в леглото му и това всяка вечер при опит да бъде поставен там, дори в просъница, будене по 2-3-4 пъти за кърмене, за свое и общо удобство, тишина и спокойствие реших да спи при нас. И спяхме, а не по цяла нощ да се чудя как до го усмирявам, дондуркам и успокоявам.
Кошарата беше отхвърлена и презряна няколко месеца. Постепенно се отказа от нощните кърмения и когато започна да проспива цяла нощ без будене го завърнах успешно в кошарата.

# 752
  • Стара Загора
И аз бях много нахъсана, против това и онова. Туй нямаше да правя, онуй нямаше да правя... Истината е че е важно майката да е адекватна, а за да стане това тя трябва да спи .
Не мисля, че някой има против да си сменя матрака, но там вече стои въпроса с парите.

# 753
Аз искам детето ми са бъде автономна личност, в книгите пише как да се приучи на самостоятелно спане.

# 754
  • Стара Загора
В някои книги пише и за вредите от "sleep training" в много ранна възраст.

# 755
Залъгалки трябва ли да се купуват или е рано?

# 756
Герда, в книгите пише много неща, но някои от тях са неприложими на практика.
Не се впрягай толкова много за всяко нещо. Ще се водиш по детето и то ще си покаже с времето какво, защо и как.

# 757
  • Стара Загора
Скрит текст:
Това да не е bodybeautiful
Flushed

# 758
Категорично не. Simple Smile
Притеснена е просто и аз я разбирам, ама маааалко по-лежерно трябва.

# 759
На моите приятелки бебенцата вървят малко по-напред от моето и никоя от тях не взима детето да спи при родителите в леглото.
Има си начини. Ама темата не е за това.

# 760
  • Стара Загора
gerda, успокой се малко, никой не ти казва, че няма начини. Просто искам да ти кажа, не се заричай, защото колкото и въпроси да напишеш във форума, колкото и книги да изчетеш, истински ще разбереш какво да правиш като се приберете у дома.
А не знам колко автономна личност очакваш да е едно бебе, като се оака до ушите, защото памперса ще пропусне на гърба, че може и да си хапне даже от акото, разни философии ще е последното за което си мислиш.
Дай го по- лежерно, всичко ще е наред, ще се справиш чудесно. Simple Smile

# 761
Герда, без да се обиждаш, но това, че при приятелките ти е така не означава, че и при теб ще е същото. Всяко бебе е различно, няма как да са еднакви нещата при всички.
А "има си начини" е най-общо казано безсмислено, именно поради гореспоменатото, че всяко бебе е различно. Защото при пет бебета тези начини ще проработят, при едно няма. И това едно може да е точно твоето или моето бебе. Така че не залагай много на тия начини.
Кросчето хубаво е написала, написах ти го и аз. Като се приберете вкъщи, води се по детето си и няма да сбъркаш, пък дори и да си принципно против някои от нещата.

# 762
Всяко дете е различно и то само си показва. Много мразя някой да. И налага нещо. Как да обличам детето, как да го храня, как да го гледам
На кое казваш залагалка? На биберон или гризалка?

# 763
Не  знам и  аз какво е залъгалка.
до скоро със свите сърце не смеех за нищ ода се подготвям и чета. Сега се оказа, че нямам много време, че мм го няма и ще трябва да се оправям сам сама и вече стана пълен мармалад.

# 764
  • Стара Загора
Не  знам и  аз какво е залъгалка.
до скоро със свите сърце не смеех за нищ ода се подготвям и чета. Сега се оказа, че нямам много време, че мм го няма и ще трябва да се оправям сам сама и вече стана пълен мармалад.
Първо прочети за биберон- залъгалка и прецени дали искаш да даваш. Ако искаш, купи един вид и пробвай различни после докато си намерите вашия. След като няма да кърмиш може и да ти трябва, но пак прочети за тях.

Общи условия

Активация на акаунт