Подготовка за малкия човек

• 74 628
  • 884
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Кошче за памперси нямам, използвам еднократни пликчета от Джъмбо, а понякога и без тях. Всяка сутрин ММ изхвърля боклука и никога не ми е миришело, дори и сега след захранването.

# 826
На мен сестрите от неонатологията ми помагаха за кърменето, когато имах въпроси. Показваха ми как да го събудя. Първо дете ми е.
В интерес на истината четях блогът на хедра - беше ми полезен.

Не съм имала очаквания за помощ за кърмене и може би затова не съм разочарована, но пък съветите им ми свършиха работа ✌

# 827
Момичета някой да знае нещо за количките Doux bebe Stokke? Аналог на стокке ли са , никъде не мога да ги намеря по сайтовете, а ми изпадна една такава и съм в чуденка

# 828
Има отделна тема з аколичките, може да попиташ и там.
Аз също нямам кош. Ползвам пликчета от Лидл. имаше по едно време и накупих доста.Не ми се прескача и кошче Simple Smile

# 829
За мен кошът за памперси е от първа необходимост. Памперсите си миришат дори и когато са само напишкани. Нашият кош е на Chicco и не запечатва всеки памперс в отделна торбичка както тези на tommee tippee например и въпреки това миризма се усеща само когато се отваря целия кош за да се смени торбата (слагат се най-обикновени торби). Тези пък като tommee tippee знам че още по-добре изолират всякакви неприятни миризми. Абсолютно съм “за”, а и се ползва през цялото време докато детето е с памперси.  опитвала съм без кош за памперси, само с обикновени торби и ми мирише.

# 830
Твърдо "за" коша за памперси. Също ми е от първа необходимост. Моят е на Томи Типи, но по-евтиния вариант от показания по-горе. Перфектен е!

# 831
Аз в началото като ми беше лошо, а имахме път близо 1000 км. исках да си взема пликове за повръщане, вместо това се сдобих с пликове за памперси, ароматизирани са и се завръзват. Много са към 3 лв. бяха от аптеката, ще сложа коша на терасата и така или иначе хвърляме боклук и с него и пелените. За мен не си заслужават тези кошове и от към по-скъпи консумативи после.

В Щерев казаха да не си носим минерална вода - има осигурена, храна по меню също, мои близки са разждали там и бяха доволни от храната, не е била гадна в никакъв случай.

# 832
  • София
То остана и за 2195лв да не дават вода.

# 833
  • София
В Щерев аз имах проблем с овкусяването или ми беше много солено или много безсолно.  Mr. Green Но като цяла не се оплаквам. В коридора имаше диспенсър с вода си спомням.

Направо не знам как вече почти 2 г съм оцеляла без изключително важния кош.  Mr. Green Нека, който прецени да го ползва, ама чак да е от първа необходимост- не е.

# 834
  • Германия
Кошче за памперс според мен е абсолютно излишно. Консумативите са скъпи, същат работа вършат торбичките за памперси от дм примерно - 2-3 лв за 100 броя. Аз ги пълня с 3-4 памперса преди да ги изхвърля - за една година съм изразходвала 3 пакетчета. Случвало се е някои по-миризлив памперс да го изхвърля директно в кофата, но това е рядко.

# 835
То остана и за 2195лв да не дават вода.

Кажи го на администрацията на Токуда.

Нямам специален кош за памперси - директно в общия боклук хвърляме. Обаче и практикуваме и ЕБХ, та миризливите еднократни памперси са малко.

# 836
В Щерев аз имах проблем с овкусяването или ми беше много солено или много безсолно.  Mr. Green Но като цяла не се оплаквам. В коридора имаше диспенсър с вода си спомням.

да, там има диспенсър. но може и да са започнали да дават бутилирана водичка, знам ли. мен ме е гнус от диспенсърите и не ползвам.

# 837
Sea. Sea, много ясно че се оцелява и без. Без много неща се оцелява - повивалник, люлка, тоалетна хартия...въпроса е доколко удобството ни е важно Blush Ние бяхме без кош в началото ама не издържах на миризмата. Нямаше да оцелея без Grin Относно комсумативите - аз си избрах кош, за който не са необходими такива, слага се най-обикновена торба. Относно ергономичните раници пък които всички смятат за супер удобни, на мен ми се сториха най-неудобното нещо. Хем нароварват кръста, който и без това с малко дете доста се товари, хем малката не щеше да седи вътре, хем пък и аз не виждах къде вървя...Купихме я и я върнахме след няколко дни. Обиколник никога не сме ползвали. Педиатъра ни забрани да ползваме, тъй като дъщеря ми от 5 месечна та чак до сега спи само и винаги по корем и би било опасно за задушаване. Досега нито има синини от удар, нито някакви други проблеми 😊

# 838
Хвърлям памперсите в коша на терасата, после в контейнера. Просто не ми се мисли добре опаковани в найлон памперси и самите те найлонови колко века ще си отлежават непокътнати. Ограничавам употребата на найлонови неща максимално, т.е. без каквото преценя, че мога да мина. Не съм екоманиак, но се старая да ограничавам боклука, който произвеждаме, то с дете и без това е доста.

Имам Ергобейби раница, страхотна е, обичам си я, с нея прекарахме много време в началото и все още го нося, но не толкова редовно. Кротуваше в нея, спеше, кърмех го, ползвала съм я, когато пътуваме в такси и ГТ. Удобна ми, когато не ми се мъкне количка или когато е невъзможно с количка, а в квартала често е невъзможно - кал до шия, сняг непочистен на преспи.... Точно от раницата нищо не ме е боляло.

В Щерев на мен храната ми хареса, с 1-2 ичключения. Но беше вкусна, аз се бях подготвила психически, че няма да ми хареса изобщо и бях приятно изненадана, всъщност. ММ ми донесе ябълков сок и чай за кърмачки, които си пийвах. А до диспенсъра ходех за вода, едновременно и като разходка, защото след секцио е важно да се става и да се ходи, а то нямаше много къде...

# 839
Подкрепям мнението на Бона за кошчето и допълвам, че аз купих торбички за използвани пелени, които възнамерявам да ползвам само когато съм навън и да не е неприяно на околните.
Тази седмица ще има отново бебешко изложение в Интер експо и ще има щанд на Тула и Ергобейби (есента нямаше). Мисля да отида и да ги погледна наживо как изглеждат, макар без бебе, защото това са марките, които съм набелязала.

Общи условия

Активация на акаунт