Подготовка за малкия човек

• 74 630
  • 884
  •   1
Отговори
# 810
  • Стара Загора
maldini88, а безплатни ли са, или си ги купила?

# 811
Купих си ги, но не бяха много скъпи, доколкото помня.

# 812
Между другото, след раждането на детето, най-неподготвена бях с нещата, които ми трябваха за мен. Добре, че от болницата ми дадоха много от тях, иначе не знам. За вагинално раждане това бяха обезболяващ спрей, компреси с антисептичен разтвор, бутилка за измиване и антисептичен разтвор както и специален хипоалергенен сапун, еднократно бельо, дебели превръзки, електролитни напитки. При планирано кърмене: подложки за сутиен, крем за зърна, сглобена и изпробвано как работи помпата за кърмене (и изварени части!, защото последното го правих екстремно в 3 часа посред нощ), силиконови зърна за първите дни.

# 813
Ама то идеята на обиколника не е ли просто да не си пъха крайниците между решетките и да се нарани? Аз затова се чудя на тези огромните и пухкави, който заемат половината легло и бебето се губи между тях - така разбирам да има опасност, ама като е просто като малко по-твърд плат, сложен само по решетките, не виждам каква опасност крие.

Обиколниците ще са ви от полза, когато бебето се научи да "плува". Grinning Някъде към 6-тия месец започват да изучават кревата, да правят акробации, които не сте си представяли, че едно бебе е способно да направи, и особено, докато вие си спите. Тогава, обиколника ще предпази от удар не само крачето, ами и главата.
Аз няма да забравя как една сутрин се събуждам и чувам бебето си гука. Поглеждам и какво да видя - краката му стърчат под обиколника през решетките навън. Завъртял се 90 градуса в леглото си. Последва завъртане и на 180 градуса - слагам го да спи с главата към прозореца и като се събудя го виждам с главата към вратата. Grinning

В сайта на JYSK тече промоция до утре 14.03 за завивки, възглавници, матраци. Дават гаранция 10 години, а качеството не може да се сравни с нищо друго на пазара.

# 814
Може ли опитните мами да споделят какво е нужно за планово секцио и мнение за ергономичните раници и слинговете Innocent

# 815
Може ли опитните мами да споделят какво е нужно за планово секцио...
Зависи в коя болница си.
Аз раждах в Токуда. Бях си приготвила един куфар, от който реално не ползвах почти нищо освен: тоалетни принадлежности, дамски превръзки, еднократно бельо. Носех и мои нощници, но техните ми бяха по-удобни в началото за кърмене.
Крем за зърна, подложки за гърди и много минерална вода.
Това се сещам в момента.

# 816
Бебелина, прочети си най-добре отделните теми. Имаш и за ерго-раници и за планово секцио. Каквото си носиш за раждане същото е и за секцио + лепенка за разреза, и евентуално мехлем за белези. Зависи колко бързо ще се възстановиш от операцията. Помпа за кърма и шише, за всеки случай.

# 817
Момичета, какво мислите за специалните кошчета за пелени?

Гледам, че има промоция на Tommee Tippee  и се чудя дали да си поръчам?
https://www.baby.bg/tommee-tippee-higienen-kosh-tec-tub-byal-2-k … seti-podarak.html

Тези от вас, които вече имат бебоци - полезна ли я намирате тази джаджа?

# 818
Дъщеря ми няма и два месеца и вече се търкулва и си мушка крайниците през решетките. Понеже от единия край на кошарата нямам обиколник(купих го от една ВУ и явно са загубили едното парче)през деня слагам възглавницата за бременни, за да не се върти по гръб, а през нощта използвам да си мушкам ръката, за да й давам "залъгалката" Grinning Тази сутин пак се беше извъртяла и повече няма да я слагам към тази страна.
За мен си е опасно без обиколник(изключвам онези тумбестите чудесии).

# 819
Кошът за памперси ми е супер полезна вещ!!!! Моят е на angel care. Стои в спалнята на детето, няма никаква миризма. Изключително доволна съм.

# 820
Благодаря момичета Flowers Hibiscus И аз ще раждам в Токуда, така че се ориентирах.  Намерих темата за слингове и ергономични раници и вече гледам кличета в youtube как се "инсталират" Grin

# 821
Ако ще раждаш в Токуда и искаш да кърмиш (първо дете), ти трябват още:
- телефон на консултант по кърмене (на сайтовете на НАПК и ЛЛЛ)
- помпа и стерилизатор

Подкрепата им за кърмене е основно на хартия. В повечето случаи, никой не се занимава да ти помага със засукването.

Освен това:
- малки бутилки с минерална вода - за над 2000лв раждане носят сокове и чай с храненията и никакви други течности (а ти трябват много повече)
- вкусна храна донесена от близък - някой хора я търпят, ама за мен храната им е пълна отврат (предполагам, че по другите болници просто е по-зле)

# 822
т.к. ми се е случвало да пролежа в повечето аг болници в софия (не съм била само в св. лазар и в шейново), всъщност никъде не дават минерална вода, а храната навсякъде не е особено добра и подходяща (въпрос на вкус, все пак, на някои пациенти може и да им харесва). но пък никоя акушерка/санитарка не ми е отказвала да ми купи вода или нещо за хапване от кафенето на болницата, както и са ми съдействали за поръчка с доставка от ресторант.

# 823
В Надежда също не дават минерална вода, но храната беше много вкусна и в помещението за хранене има кана за преваряване на вода и чай. Аз пък там бях неприятно изненадана, че в банята няма сапун и дезинфектант. Може ли да дават всичко останало - еднократно бельо, лигнин, еднократни пелени, нощници, а да няма сапун.

В Токуда нали има ресторант най-горе? Не може ли да се ползва? С детето преди няколко години лежахме заради пмевмония и се качвахме чат-пат. Че тогава пък аз като придружител за 80 лв. на вечер се възмущавах, че в хотелите за тия пари има поне закуска.

# 824
  • София
В Токуда лежах скоро с детето в педиатрията, ами много е скъпо в ресторанта. Вярно, че за да отидеш да раждаш в Токуда явно разполагаш с пари, ама все пак ми се видя твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт