Подготовка за малкия човек

• 75 037
  • 884
  •   1
Отговори
# 795
Хич не се впечатлявам и аз от мнения. Да не говорим човек как е склонен да премълчава подробности или просто да забравя такива. Особено във форума съм се начела на противоречия - например върл вегетарианец извднъж започва да възхвалява режим с изключителен прием на тлъсти пържоли, или на дете, на което не му се отдава математиката, след няколко месеца вече е гениален математик или колко е хубаво кърменето, пък след време колко е по-пречистено АМ и още, и още примери. Но в споделения опит, често има идеи, които ми допадат.

# 796
  • Майнатаун
Момичета, на 53 страница сме, скоро ще я заключат.Stuck Out Tongue Winking Eye
Защо, тази не е отчетна. Thinking

Извинявам се, нещо съм се заблудила, че почти всички теми се заключват след 50та страница. Моя грешка.Blush

# 797
  • Германия
Аз за повечето неща, които не интересуват, събирам информация от няколко източника преди да взема решение - форуми, списания, книги, блогове, влогове - съвети от майка ми или свекърва ми не искам

# 798
В този ред на мисли - какви книги сте чели? Препоръчайте някое заглави.

# 799
  • Стара Загора
Аз за повечето неща, които не интересуват, събирам информация от няколко източника преди да взема решение - форуми, списания, книги, блогове, влогове - съвети от майка ми или свекърва ми не искам
Абсолютно по същия начин действам, задавам си въпроса в гугъл и започвам да чета навсякъде, и си подбирам информацията.

# 800
В този ред на мисли - какви книги сте чели? Препоръчайте някое заглави.
"First-Time Parent" на Lucy Atkins, само тази книга с практически насоки за бебета имах нерви да изчета.

За родителството много ми допаднаха "Безгрижният родител" на Том Ходжкинсън и "Бебето ми е ЧУДОвище" на Сара Търнър (но преводът е просто кошмарен, явно преводачката няма деца и никога не е влизала в бгмамски теми, доста утвърдени термини ѝ бягат, общо взето, ако знаех, че е такъв смотан, щях да си купя в оригинал, много ме дразнят скапани преводи на хубави книги).

А, да, прочетох и Спок "Грижи за бебето и детето", за майтап, там какви ужасни съвети има точно относно приспиването, но е разбираемо де, все пак е писана '46-та.

# 801
  • Стара Загора
Не можех да повярвам, че има още книгите на Спок в книжарниците.
Трябваше да ги изгорят отдавна.

# 802
  • Германия
Докато бях бременна и се чудех и аз какво ще ми трябва на първо време за бебето много полезни ми бяха различни YouTube-ерки, които показва как са обзавели детската примерно, или как им е подреден повивалника, какви полезни и излишни неща са купили - това от американки, англичанки и германки. И така и аз добавях и премахват разни неща от моя списък. Накрая смея да твърдя, че като цяло бях купила много малко излишни неща, които изобщо не ми влязоха в употреба. Но и това зависи от детето - бях накупила от тези малките кърпи за врата, че бебетата много се лигавели и повръщали.. ми да ама не всички бебета. И така си останаха неизползвани

# 803
Колко много сте изписали! Нямам какво по-различно да кажа-имаше периоди, в които спях седнала, държейки бебето на ръце-само така спяхме и двете. Сън да има Grinning
Аз съм от тези, обичащи всичко да е под график, но вече с детето не искам и не мога-карам го лежерно.
Герда, според мен не се вманиачавай в матрака. И ние в един момент бяхме луднали на тази тема, накрая беше малко онче-бонче.

# 804
  • Стара Загора
TeoM83, само английски да знае човек и може да научи страхотни съвети и хитринки.
Българските влогърки с мамини съвети нещо не ми допадат.

# 805
За книги аз имам-Ръководство за недоспали родители и Моето бебе от 1 ден до 3 години(на Ан Бакюс).Има доста полезни и практически неща.
Покупки,които силно препоръчвам:
-непромокаеми подложки(нашите са от Джъмбо)-като сме навън слагам над матрачето,за да не се цапа;
-термос за затопляне на шишета-като сме навън много лесно и бързо имаме топло мляко;
-уред за затопляне,също ежедневно го ползваме преди всяка храна;
-малки контейнерчета или за кърма,или за адаптирано мляко, пак за навън.Отмервам си предварително количеството и не се налага да нося цялата кутия с мен.
Матракът ни е двулицев Simple Smile

# 806
Аз имам приятелка- и двете ѝ деца са все с бандани. Еми, на моя като му сложа го обръща и става като пелерина Simple Smile Или го дъвче или го лигави. За това и лигавника го махам веднага след хранене.

# 807
Една хубава българска книга е Близо до бебето на Василена Доткова.

# 808
Чета Книга за Бебето на д-р Уилям Сиърс.

# 809
Имам книгата на Ан Бакюс - не мога да я трая. Хич не е за нас.

Иначе четох (през Kindle):

- Beyond the Sling
- The Science of Mom
- Diaper-Free Baby
- Baby Facts

В момента чета "Захранване водено от бебето" на Мария Нориега.

Общи условия

Активация на акаунт