Подготовка за малкия човек

• 75 041
  • 884
  •   1
Отговори
# 780
  • Стара Загора
Сега на всеки пост като децата трябва да се обясняваме, никой не е казал че всички деца не спят сами. Никой не е казал и как ще е при вас. Ако детето иска да спи само, чудесно. Просто си дискутираме различни варианти.
Има някои деца, които НЕ искат да спят сами, и за мен е безумно да си оставяш детето да се съдира от рев цяла вечер, никой да не спи вкъщи, но и да  си много доволен че той спи сам, и да натякваш на мамите в парка, макар че сън реално няма.
Режима го обичат майките, в което няма лошо, дава им свобода да си организират времето, и са по- спокойни така, ако си такъв човек. Но аз не обичам режими, и не вкарвам бебето си в такива, както и не искам да ми казват аз как "трябва" да направя режим на бебето си.  Единственото на което държа е да си ляга вечер между 7-8 часа, това е. Той си спи 12 часа.
Майките сме такива, съдим другите майки. Това е нормално, защото смятаме че това, което правим за детето си е най- доброто, съответно ако някой прави нещо различно ние не го смятаме за толкова добро.

# 781
Аз нямам никакъв майчински инстинкт, дори не знам точно в какво се изразява, честно казано. Не съм се умилявала, а в началото направо се ужасих "какво направихме?!!?!?!". Още не мога да повярвам, че малкият елемент е мой. (въпреки, че се борихме за него години и беше дългочакан и ного искан)
В добавка имах доста тежка и продължителна постродилна, да кажем, депресия, за която уж бях чела, но реалността се оказа по-ужасна.
И известно време опитвах какви ли не работещи схеми, съвети от близки, доктори, кой ли не, вкл. и хора  без никакъв опит в отглеждане на деца. Докато просто не осъзнах, че ми е най-важно да съм ок, да мога да стана сутрин и да не мразя света и живота си, ако това значеше бебето да спи при нас известно време, да, добре. Ако значеше днес само да кърмя, да добре. Ако значеше, че няма да яде броколи точно в този ден и час, да добре.

Аз се въздържам да съдя и се извинявам, ако изглежда така понякога Simple Smile, много държа на многообразието от подходи и на това майките да се подкрепяме, а не да се надцакваме. Затова участвам във форума и затова споделям лични неща, ако са някому от полза, дори само да си каже, "ето на, не съм само аз", достатъчно е.

# 782
Бона, голямата ми дъщеря има да си мечтае за майка като теб, да й каже "да, добре, не яж броколи". Пък аз тъпо и упорито ги бухам в крем-супата. Обаче ме е яд, че от бебе ги обича и покрай детската броколи-истерия реши, че са гадни. Ама крем-супата си я хапва с кеф.

# 783
Ами той елементът яде и броколи, напоследък всичко си яде пу-пу.

Но имаше моменти
Скрит текст:
при захранването, в които аз решавам, ето сега (според всички схеми и книги) е перфектният час за захранване с хубав зеленчук (примерно броколи) - не е нито гладен, нито преял, времето е ведро, ние сме в добро настроение и около нас пърхат пеперудки от щастие и любов.
Вадя био броколито, варя на пара, правя хубаво пюренце, с малко картофче... и... той плюе, мръщи се, реве, не ще. Ами добре, няма да е в този перфектен момент, давай нататък. Ще го опита утре, или другата седмица.
Между другото, след 2-3 такива опита, преминах с чиста съвест на захранване с пюренца от бурканче. Малко количество са, не съм се трепала да го варя, пасирам, прецеждам, да ровя да гледам има ли вътре едри парчета... просто отварям, давам, ако иска - супер, ако се наложи да го хвърля по-малко ми е терсене, отколкото като е приготвено от мен.
А сега яде 90% храна приготвена от мен и нямаме проблеми с храненето на този етап.
Но винаги съм готова за промяна на правилата.

# 784
Бона, права си. Най-важното е децата да са здрави и майките да са ок. Бебетата са различни родителите също и няма как да има универсална рецепта за всичко. Освен това да си родител е трудно и понякога наистина правиш неща извън правилата, само и само да мине бурята. Аз например съм против гледането на много ТВ, всъщност аз никога не гледам освен някой концерт или нещо наистина интересно. На малката досега никога не съм й пускала, освен баща й вечер дето си гледа спортните канали или някой филм. Вкъщи никой не гледа тв по време на хранене и съм категорично против това. Ами за една година съм имала периоди, през които дъщеря ми изпада в истерия още щом я сложа на стола за хранене и единствения начин да я накарам да яде е като й пусна детски песнички на таблета от ютюб. Ами не е правилно, но друг начин не съм намерила. Поне яде. И всичко това при нея е на периоди. Понякога яде без никакви проблеми, друг път рев, тръшкане и т.н....
Бурканчета и аз понякога давам, най-вече когато е месо, защото мразя да готвя месо или пък риба, но забелязах че в буркнчетата риба има едва 20% риба, а в тези с месо - 40% месо. Така започнах да й правя риба на пара. Иначе ми е дошло до гуша 4 пъти дневно да приготвям храни (тук нямаме детски кухни), но няма как.

# 785
Аз също никого не съдя! Всеки глед детето си така, както си го усеща. Те две деца от едни и същи родители не са еднакви, какво остава да сравнявам моето с вашите? Книгите са за ориентир, но не е казано, че детето ще е като по книгите. Аз нямам нито една книга за бебето. Имах една за бременността и толкова.

# 786
И аз мисля, че книгите са по-скоро за ориентир някакъв. Аз лично за себе си се убедих, че някои неща са тотално грешни. Като например това за събудя заспало бебе, за да го нахраня в точния час (изключвам случаите когато бебенцето е с по-ниско тегло и се налага) Един единствен път събудих дъщеря ми в определения час и съжалих сто пъти. Тя сама си създаде 3 часов режим около две седмици след раждането, на първия месец вече всичко се беше наредило и беше наддала 1,600 кг. Не съм се цедила, за да измервам колко точно мл. мляко пие, както мои познати.

# 787
  • Стара Загора
Аха, само аз съдя, много лоша съм значи. Ще ме уморите Joy
ARIA*, много правилно, и тези пробни кърменета пък са още по- голяма безумица, още помня педиатърката "5 минути на едната гърда, 5 минути на другата, и предлагаш 60мл АМ ако иска" Таз моя педиатърка, ако питам нея за съвет все едно питам баба си какво да правя.

# 788
на мен ми е най-готино като видя свежа и спокойна майка с живичко и любопитно бебе. хич и не ме интересува как постига резултата, щом видимо и двамата са добре и доволни от живота. дали спяло под режим, дали яло броколи или пети ден кара само на картофи, дали майката виси по 5 часа дневно в парка с количката или излиза веднъж седмично, ами тяхна си работа. спокойствието е най-важното за мен, направо съм го издигнала в култ у нас. и откакто го поставих като правило номер едно, доста добре се отразява на всички ни.

# 789
  • София
Определено не е лесна работа. Скоро четох във фб : " Да отжлеждаш дете е като разходка в парка- Джурасик парк. Grinning
Вчера сме в голям строителен магазин, съдра се да плаче, дадох и телефона, за да се успокои и веднага зад мен коментари какво хубаво детенце, но с телефон... Аз си признавам,че съдих много преди да стана майка- след това изобщо. Grinning
Пюрета само готови съм давала, за сметка на това като мина на обща храна винаги аз съм и готвила и съм отделяла от това, което и ние ядем, стига да е било въведено и т.н.
На мен са ми по-интересни майките, които правят само домашни пюрета, а после купуват храна от кухня. Както казах не съдя, просто ми е интересно защо като така или иначе си готвят за вкъщи, не се отделя от това и за детето. Grinning

# 790
Аз будех под час. Само, че веднъж разбирах , че за Бо сънят е над всичко и край! Една вечер го събудих да го нахраня. После рева и не заспа. От тогава се зарекох, че няма да го пипна! Той сам си направи график. Ако му се спи хич не реве и да яде.
Има някакъв плаващ режим  , но мен това не ме притеснява.аз за това съм майчинство, за да съм на линия Wink има голяма пауза между първото и второто хранене, но той я прекарва в спане, така че няма драма. Има 5 хранения на ден , като второто е пюре + адаптирано мляко. Просто си чака млякото и това е.имам позната, която извежда детето си всеки ден. Като понякога под извежда има предвид ходене в мола, Джъмбо или метро. Аз още не съм водила Бо в такива магазини. За мен излизането е навън. Но ми ставаше тъпо , че те са навън,а аз не съм извела детето.
Отделно, аз много обличам детето и слагах често дъждобран. Особено като има много хора. Сигурно бях единствената луда с дъждобран, но ми е гадно , когато някой киха около него или плюе.

# 791
Определено не е лесна работа. Скоро четох във фб : " Да отжлеждаш дете е като разходка в парка- Джурасик парк. Grinning
Вчера сме в голям строителен магазин, съдра се да плаче, дадох и телефона, за да се успокои и веднага зад мен коментари какво хубаво детенце, но с телефон... Аз си признавам,че съдих много преди да стана майка- след това изобщо. Grinning

Ако пък не беше дала телефона щеше да има укорителни погледи “какво невъзпитано дете и каква безучастна майка”.  На мен лично не ми дреме особено кой какво си мисли, спазвам си моите правила и затова нямам проблеми с чуждото мнение и критики. Просто не ме достигат. Така и така по всеки въпрос има противоположни мнения. Всеки си избира на какво да вярва и какво да прилага. За бебето телефона е просто играчка. За критикуване са възрастните, които се движат като зомбита по улиците и градския транспорт забили нос в телефона.
Иначе съм запомнила един цитат, но не помня чии беше...’преди имах десетки теории за отглеждане на деца и нито едно дете. Сега имам четири деца и нито една теория’.

# 792
Исках да ви попитам някой купувал ли е от ИКЕА матрак с пружини за бебешка кошарка?
Доволен ли е?

# 793
  • Майнатаун
Момичета, на 53 страница сме, скоро ще я заключат.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 794
Момичета, на 53 страница сме, скоро ще я заключат.Stuck Out Tongue Winking Eye
Защо, тази не е отчетна. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт