Подготовка за малкия човек

• 74 669
  • 884
  •   1
Отговори
# 60
Трябва ли да се купи специален комплект за изписване или може да се окомплектова отделно?
Гледам ето този например и си мисля, че е невъзможно това всичко да се облече наведнъж Rolling Eyes

# 61
  • Телиш/Плевен
Разбира се, че може отделно, ти решаваш как ще е облечено бебето. Hug
Цените на такива комплекти са безумни и затова много майки сами избират дрешките за изписването.

# 62
Леле, Жана, уби ме с количката Laughing аз отсега запроучвах..
Мразя да ходя по магазини, мразя и досадни и нахални, нацупени продавачи. Та спестих си го, пък дано да съм направила добър избор. Simple Smile
Ама и аз съм малко джаста-праста ( мъж го искам, сега го искам, дето се вика Laughing ) и полудявам, като харесам нещо -край, та не прави като мен.Stuck Out Tongue Winking Eye
Колкото до комплектите за изписване, абсолютно можеш да си го направиш. Показания от теб е с толкова излишни неща, абсолютно няма как да се облече всичко наведнъж.

# 63
Мисля, че е въпрос на усещане на родителите кога и как да се подготвят, няма нищо задължително в крайна сметка.

Родих началото февруари т.г., почти до средата на януари нямах нищо, освен 5 чифта чорапки Laughing(защото много ми бяха харесали). При мен малко спартански се случват нещата, пък и едни бебешки дрехи колко му е да се изперат, за 1 ден работа. За първите 0-3 месеца взех съвсем малко дрехи, защото не знаех дали и докога ще му стават, още в края на първия месец нещата за новородени не му ставаха, а преди да навърши 3, вече имахме нужда от размер 3-6 м, много бързо се издължи и всичко окъся.
За изписването не съм купувала никакви комплекти (грозновати, с излишни неща и скъпи), имах подготвено боди, пижамка, шапка и за отгоре дебел плюшен космонавт (имах и един по-тънък, но сестрата, която го обличаше избра дебелия). Всичко за себе си и за бебето си подготвих около седмица преди термина (родих 4 дни преди термина, планирано в последния момент секцио). Имах една солидна доза страх (преживян спонтанен аборт) и нежелание да се занимавам с дрешки и суетня.
Скрит текст:
Леглото го купи и сглоби баща му, докато ние бяхме в родилното, заръчах му и един пакет пелени. Количката я поръчахме 3 месеца след раждането, предварително бях взела ергораница с подложка за новородени, в която го носих нон-стоп в началото, както и столчето за кола.
Общо взето, в началото не чувствах нещо да ми липсва, а постепенно купувахме нещата, от които действително имаме нужда.

# 64
Благодаря Hug
Просто реших пак да отворя примерния списък от този сайт и открих неподозирани неща-например как един бебешки спален комплект може да се състои от 10 части   Smile но като цяло там малко са се поуляли с анатомични клечки за уши, гъба за баня и т.н. и аз като цяло споделям мнението на Бона, че не е нужно някакво презапасяване с неща, които могат да се окажат излишни и които винаги могат да се набавят набързо.

# 65
  • Телиш/Плевен
О, във всички списъци има страшно излишни неща, но пък и не е казано, че трябва всичко да се купи, списъкът е само за ориентир. Та и аз по такъв се ориентирах, но като за начало бях направила съвсем малък списък с наистина най-необходимото. Всичко друго се купуваше впоследствие и ако преценя, че ще ми трябва. И мога да кажа, че почти нямам излишни покупки или поне не големи такива, които само да ме ядосват, че съм купила.

# 66
  • Стара Загора
Аз си взех списък тук от един магазин, и просто съм сложила звезда на това, което трябва да купя предварително, а за останалото ще чакам да видя кое точно ще ми потрябва.

# 67
Здравей, подготовката за малката я започнахме още от както влязох в 5тя месец, защото редовно следях намаления, промоции, акции и каквото ми се стореше изгодно го купувахме.
Стаята започнахме да я правим лека полека също от средата на бременността ми, защото е трудно да извадиш много пари накуп и поетапно правехме всичко, но не си мисли че ще ви е спешно да има самостоятелна стая за бебето, ние направихме тази грешка и бързахме да направим стая за малката точно до нашата, обзаведохме и ремонтирахме и накрая се оказа че ни е страх да я оставим да спи в отделна стая, защото тя много повръща и се задавя даже и на сън, което от своя страна иска бърза реакция, а недай си боже я оставя в нейната стая и стане нещо аз дори няма и да разбера.
Отностно дрешките аз не помня но може би някъде към седмия месец от бременността ми ги подготвих изпрах изгладих и после само ги подредих в нейния гардероб, не е имало никакъв проблем (един съвет, когато и ако и прибираш дрешките в новите чекмеджета на леглото или новото гардеробче, задължително избърши дървените повърхности с препарат и вода, защото после дрешките ще придобият специфична миризма).

# 68
  • София
Здравейте!
Аз съм в началото на 4 месец. 90% от хората около мен досадно натякват как още е рано дори да се говори, камо ли да се купува нещо, как можело Weary Аз съм на мнение, че всеки трябва да започне подготовката тогава, когато се чувства дорбе  да го направи. От една страна е психическата нагласа, а от друга - финансовите възможности. На нас ни предстои да правим тотален ремонт на стая, за който надавам зор да се започне по-скоро, за да не се бърза и претупва после. Колкото до направените покупки, като никой досега вече съм купила креватчето и матрака. Просто бях в чужбина и като ги видях хем се влюбих, хем бяха в ПЪТИ по-евтини и видимо по-качествени от тези в БГ. Консултирах се с няколко приятелки, които съвсем скоро бяха минали по този път и се убедих, че трябва да купя и леглото, и матрака, въпреки че бях едва в края на трети месец. Добре, че нямаше място в колата да натоваря и количка, че много ми харесаха едни полски, които тук струват 800-900лв, а там бяха.... 500-600 GrinGrinGrin Колкото до дрешките - моя приятелка ще ми даде това-онова, пък аз не се стърпях да преровя останалото от мен и сестра ми, неща от съветско време.... които разбира се не са мръднали. А има и доста неизползвани, просто защото са били много, а са като току-що купени. Де да имаше и сега толкова качествени неща. Поне се поуспокоих с количката на такъв етап хахаха

# 69
  • Телиш/Плевен
Здравейте!
Аз съм в началото на 4 месец. 90% от хората около мен досадно натякват как още е рано дори да се говори, камо ли да се купува нещо, как можело Weary Аз съм на мнение, че всеки трябва да започне подготовката тогава, когато се чувства дорбе  да го направи.
Точно така е и затова човек не бива да слуша другите, а да се води по собствения си усет. На който му е рано, да не пазарува. Аз също пазарувах едва ли не в последния момент, но така съм искала, така съм направила. Една приятелка пък ме пита за съвет за количка още като разбра, че е бременна и няколко седмици по-късно вече беше купила количката. Всеки от нас е различен и не разбирам хората, които не спират да дават акъл и да се месят в толкова лични неща. Напомняйте им, че все пак не искате от тях пари за покупките си, така че няма защо да натякват рано ли е, късно ли е. Rolling Eyes

# 70
Всеки трябва да пазарува, когато и както реши. На пример видяла си супер хубава дреха или много изгодна количка и няма да ги купиш, защото си в 5 или 3 месец, а не в 9. Да, ама в 9 няма да я има. Това говорене на всички тези неща може да скапе съзнанието на една бъдеща майка. Да гледаш и да искаш, а да не си купиш, заради съседката, съфорумката или майка ти и като купиш едно чорапче да ти  е гузно. Не. Въпрос на човек и желание.

# 71
мисля, че е невъзможно това всичко да се облече наведнъж Rolling Eyes

Особено пък гащите над памперса Simple Smile

# 72
Количка също купих някъде в четвърти месец. Щях да я поръчам от Амазон, но я пуснаха на промоция тук и ми излезе на същата цена, пък не се занимавах с транспортни услуги и мога да ползвам гаранцията все пак. Космонавт пък поръчах от зимните намаления, сигурно още в трети месец не бях влязла.  Mr. Green Имах проблеми в четвърти и пети месец, но изобщо не вярвам в суеверия, щях да ги имам и без покупки много ясно.

Новороденото, живот и здраве, ще го изпишем с комплектовани лично от мен дрешки (боди, блузка с гащеризонче, памучна шапчица и космонавт). Тези комплекти са ужасно скъпи за кучемарките, които са повечето. Този с гащите и потника по-горе направо ме разби. Как е възможно да се опитват да пробутват подобни дрехи, които са абсолютно неизползваеми. ooooh!

# 73
Според мен всеки трябва да почне когато реши, аз лично през първата си бременност пазарувах още от ден първи при това в синьо (без да ми е потвърдено от някой, че ще е момче). Сега чакам втора ФМ след седмица и чак тогава ще започна, въпреки че съм се разглеждала в интернет и знам какво искам.

# 74
Хубаво е да се подготвите, защото после няма да имате много време за каквото и да е. От опит го казвам Simple Smile В началото е много стресиращо. Аз родих края на януари и първите 2-3 месеца не знаех къде се намирам. Добре, че бяхме накупили повечето неща за бебо

Общи условия

Активация на акаунт