Подготовка за малкия човек

• 75 048
  • 884
  •   1
Отговори
# 660
1. Можете да пробвате като стерилизирате биберони за в родилното (ако мислите да кърмите, те не са препоръчителни). Те задължително се стерилизират, защото падат на земята или вие ги пипате често.

2. Вземете два вида и пробвайте. Бебчо харесва на Авент.

3. Според мен, най-добрият вариант е същото мляко, което му се дава в болницата. Все пак, освен ако не приемате лекарства несъвместими с кърменето, опитайте се. Дори и малко да е, помага на имунната система.

4. Аз харесвам памперсите на Либеро. "Памперс" ми миришат на химическа тоалетна.

# 661

В момента, в който имате стерилизатор, може да си го пробвате как работи и да го разучите - как се чисти самият той, колко време стерилизира и т.н..
При мен това стана дни след изписването от болницата, ако го имате предварително, пробвайте го още сега.

Всички неща, които се слагат в устата на бебето се стерилизират, т.е. бибероните на шишетата, самите шишета и всички техни части, бибероните-залъгалки, лъжички, с които може да давате някакви капки или др. Аз стерилизирах и гризалките му в началото, както и помпата и контейнерите за кърма.

Не знам за какъв биберон питате точно, но ако е за шишетата, обикновено са обозначени по месеци. В началото е с една дупчица, после две и т.н. Ако е за залъгалка, изберете такава, която е подходяща за новородени - аз съм ползвала Авент (първо 0-2м, после следващите размери) и детето ги одобряваше, не прие NUK, и аз не пробвах други марки. Малко е проба-грешка тук, различните деца харесват различни видове биберони, както и при шишетата... Много е трудно да се каже "вземи тези", защото няма универсално решение.

За млякото един вариант е да вземете марката която (ще) дават в болницата. Но можете да си вземете и по свой избор мляко подходящо за новородени. Не съм пробвала марки, кърмих, но когато се е налагало (дохранване или ако ме е нямало и не е имало запаси от кърма) съм давала Lactana Bio и Hipp, приемали са се без проблеми от детето.

С памперсите пък е още повече въпрос на предпочитания, един пакет за новородени (май 3-6 кг ги водеха повечето марки) като начало от някоя марка, ако не ви хареса може да пробвате друга, докато намерите точната. Аз памперси пробвам всякакви, от любопитство, кожни проблеми не е имал малкия от смяната на марките.
Любими са ми Либеро и Хъджис, не харесвам Памперс заради силния им аромат, а Памперс Премиум са ми правили проблеми (често протичане, залепване на вътрешния слой за дупето на бебето и под.) и още по-малко ги харесвам. Харесвам на DM, Lupilu на Lidl също не са никак лоши. Не харесвам Пуфис сензитив и Бейбилино сензитив, твърде обемни са някак си. От био-еко-органик марките, които съм пробвала харесвам Naty, Bambo Nature не са лоши, а не харесвам Seventh Generation. Simple Smile
Но ако сте в Лондон, както пише в профила, вероятно имате друг/по-голям избор от марки и варианти на всички неща. Wink

# 662
  • София
Аз пък друго се чудя стерилизират се всички неща за бебето, а мама как си стерилизира ръцете?

# 663
Аз пък друго се чудя стерилизират се всички неща за бебето, а мама как си стерилизира ръцете?

А гърдите, ако кърми?

Иначе аз от много миене на ръце с топла вода си докарах дерматит.

# 664
Е, гърдите... чак пък толкоз вече. Аз стерилизирах чинно докъм 5-6ти месец, но тъй като не съм хранила от шишета редовно, то всъщност се случваше рядко и слагах всичко, което може и което се сетя.
Щом пропълзя вече никакъв смисъл нямаше от това.
Но никога не съм изпадала в ужас, ако лапне биберон, който се е търколил за секудни по легло или дори по пода.
Наскоро четох някъде, че всъщност, в съвремието с този начин на живот, който водим, нямало крайна нужда от стерилизация.
Ако имам второ, живот и здраве, и успея отново да кърмя продължително, може да се замисля да пропусна стерилизатора...

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 17:52 от Бона

# 665
Кога трябва да пробвам как работи стерилизаторът?
Бибероните и те ли се стерилизират? Как да знам коя биберона да приготвя?
Какво мляко да си купя да имам една резервна кутия?
А памперс?

Аз, честно казано, не се сетих да си проуча стерилизатора предварително и го направих след като се прибрахме
Бибероните ги стерилизирах. Също и кутийката, в която ги сложих. Аз взех на НУК каучук. Много му хареса. Силикон не харесва.
Ние купихме Хип Комбиотик. Мисля, че в родилното им даваха Аптамил. Много приятели ми препоръчаха ХИПа и за това взехме него.
Памперси бях купила на Памперс. Голяма грешка. В момента ползвам тези на Лидл.

# 666
  • София
Аз съм доволна от Памперс актив бейби драй. Подсече се от Пуфис, няма да пробвам други.
Стерилизирам всичко след всяко хранене, но мисля вече да намалявам и да спирам.

# 667
Памперси и аз взех един пакет от Лидл по препоръчки, надявам се да му паснат, защото често пазаруваме оттам и ще ми е много удобно, но аз доста от техните неща ги харесвам.

Аз вече ще се огледам и за по-малките неща да ги докупя, че влизам в 9 и не е лошо лека полека и чанта и всичко да е готово. Дрешките ще ги изпера и ще ги пусна през сушилня, иска ми се да ги поизчакам да не висят цял месец де.

В Бейби.бг има намаления на доста неща, може да разгледате май е до утре, включително, при регистрация и абонамент ми даде и 5% код, който използвах и сега някои неща и оттам ще взема.

Козметиката за мазане - лосиони и пр. съм набелязала, но мисля да не купувам, знам, че в родилните дават много мостри на различни неща, аз съм си набелязала какво искам, но с мострите ще направя още една проверка.

# 668
Купихме нова количка вчера и се чудя трябва ли да се изпере плата и дали може в сушилнята после да го пусна Thinking

# 669
Купихме нова количка вчера и се чудя трябва ли да се изпере плата и дали може в сушилнята после да го пусна Thinking
Някъде из документацията или на етикети няма ли инструкции дали и как се пере и дали може да мине през сушилня?
Моята се пере цялата, но за сушилня не съм се интересувала, защото нямам. По принцип повечето се перат без проблеми, но би трябвало да има някакви насоки от производителя. Peace

# 670
Изобщо не се сетих за книжката  Sweat Smile Вътре пише, че се пере на ръка и се оставя да изсъхне на сянка.Май ще изчакам да се стопли времето още малко и тогава се заемам с нея за да може да изсъхне за 1-2 дена.

# 671
Момичета,обиколниците,които са на цяла табла на леглото без решетки,как се застопоряват,с някакви лепки ли?Защото леглото ни е с решетки само от едната страна.Вие перете ли обиколниците?

# 672
Какъв трьбвя да е физиологичният разтвор - на дозички става ли?
Какво му беше предназначението?

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 16:42 от Анонимен

# 673
Даже е препоръчително, че е по-удобно. Аз ползвам на Naso Libero, но има и други, няма значение.

# 674
+1, по-удобно е на дозички

Използва се за:
- почистване на гурли
- почистване на носле от сополки

Общи условия

Активация на акаунт