Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 413
  • 427
  •   1
Отговори
# 375
  • Paris, France
Груба е 180, Йолик, но така гел-лакът седи. На първия слой си личи влязлото в дупките, но с 2рия и  3ти се покрива. Някои гел-лакове седят и на матирано с 240 блокче. Трябва да тестваш. Аз не матирам изобщо. Налагам с двойни форми и Ако всичко е наред пиля само около кожа. На лъскавия, гладък полигел слагам слой ултрабонд и като изсъхне лакирам.

Ако си оформяла с електрическа пила отгоре, с 80-100 grid диамант също става. Диамантените са фини.

# 376
  • Монтана
Здравейте, писала съм и преди в темите и сега след дълго отсъствие отново започвам с опитите да се правя сама.
Имам ел. пила от али, китайска с всички екстри - вибрация, парене, шум Grinning Напоследък започна и да спира да работи от нищото. Реших, че е време да я сменя с нещо по-качествено. Бихте ли ми дали мнение кое да избера?

1. https://www.bluesky-nails.com/shop/2147/desc/elektricheska-pila- … n-3-champion-mint

2. https://www.yanev-dental.bg/marathon-mighty-1189

# 377
  • Paris, France
Здравейте, писала съм и преди в темите и сега след дълго отсъствие отново започвам с опитите да се правя сама.
Имам ел. пила от али, китайска с всички екстри - вибрация, парене, шум Grinning Напоследък започна и да спира да работи от нищото. Реших, че е време да я сменя с нещо по-качествено. Бихте ли ми дали мнение кое да избера?

1. https://www.bluesky-nails.com/shop/2147/desc/elektricheska-pila- … n-3-champion-mint

2. https://www.yanev-dental.bg/marathon-mighty-1189

Като мощност и торг са еднакви. Иди на място и ги тестваш за да решиш която е по-удобна.

Аз се правя сама. Ел. Пилата ми е от али, DR 288 е модела, 18V и 1А на изход и ми е предостатъчна за нокти и лек педикюр. Дебелите, груби кожи по петите ги режа с кюрета. Пилата ми прави това, което правят и показаните (тествана съм Шампиона) по ноктите, но ръкохватката е 2 пъти по-лека. За работа не става, но за домашна употреба е предостатъчна.

# 378
Имам праймъра на X&D,но нещо май не ми държа ноктите.. Уж правя всичко каквото трябва и пилене и тн.. Обезмаслявам с ацетон+алкохол след това нанасям този праймер и после базата... но ме съмнява вече нещо този праймер.. Може ли да ми поръчате нещо, което ще държи по-дълго гела от 5-6 дни.. няма и толкова.. Ултрабонд и праймер ,ако може изпробвани и които държат супер добре.. Явно самата ми нокътна плочка може да е по-мазничка.. Иначе си смесвам вкъщи етилов спирт и ацетон също за обезмасляване.

# 379
  • Paris, France
Имам праймъра на X&D,но нещо май не ми държа ноктите.. Уж правя всичко каквото трябва и пилене и тн.. Обезмаслявам с ацетон+алкохол след това нанасям този праймер и после базата... но ме съмнява вече нещо този праймер.. Може ли да ми поръчате нещо, което ще държи по-дълго гела от 5-6 дни.. няма и толкова.. Ултрабонд и праймер ,ако може изпробвани и които държат супер добре.. Явно самата ми нокътна плочка може да е по-мазничка.. Иначе си смесвам вкъщи етилов спирт и ацетон също за обезмасляване.

Всичко на Коди. В по-горен пост на тази страница съм обяснила кой праймер кога се ползува и кога не. Kodi fresher, Kodi acid primer, Kodi ultrabond са идеални, не всичките наведнъж, разбира се.

# 380

Всичко на Коди. В по-горен пост на тази страница съм обяснила кой праймер кога се ползува и кога не. Kodi fresher, Kodi acid primer, Kodi ultrabond са идеални, не всичките наведнъж, разбира се.

Кое би ми препоръчала от тези 3те две ми трябват със сигурност, ултрабонд и един от двата праймара. Четох,че киселинния бил много силен и не го препоръчвали особено, но знам ли .. За моите нокти,които въобще не държат може би точно той ми  трябва ... Другият пък е по щадящ..

# 381
  • На плажа
Киселинния праймер е много силен и трябва внимателно и с много добре изцедена четка да се слага,но пък е бетон при проблемни нокти.След това ултрабонд ,база,гел и така..
Скрит текст:
Скоро ще правя поръчка от Коди,може да се включиш ,ако искаш нещо.

# 382
Здравейте, момичета! Чакам си пратките, които до никъде още не са стигнали.. Вчера бях на поддръжка гел+гел лак и се надявам това да ми е предпоследното ходене. Както ми казахте вие и една любезна продавачка не съм взимала база за гел лак (поставена върху билдър гел след изпилването и оформянето му). Вчера реших да питам девойчето, което е доста ново дали мога да пропусна базата и директно да мина на цвета и тя се укокори и каза, че никога не го е правила, не го смятала за редно и когато попитах защо не можа нищо да каже.
Не успорвам по никакъв начин дали може с или без база. Направи ми впечатление, че след нанасяне на билдър гела върху естествен нокът и след това изпилването и оформянето с пила (казвам пила, защото винаги до сега са използвали пила 100/180) гела седи изключително грапаво. От там започнах да се чудя за 2 варианта:
1) Ако не използвам наистина база за гел лака, дали да не полирам нокътя, защото ми се струва че колкото и слоеве гел лак да нанаса ще бъде неравномерно. ( След пилене с толкова груба пила) Това си е мое разсъждаване само, не знам дали ще е така Grin
2) Да купя база за гел лака и да следвам това, което маникюристките правят.
 И все пак ще ми се наложи да взема база, заради педикюр по натам. Искаше ми се да е на по-късен етап, защото доста средства отидоха за момента, ноооо май няма как да пропусна. Бихте ли ме насочили каква база да взема?
Ако има такъв вариант предпочитам да е такава, която става и за слагане върху билдър гел и върху маникюр с гел лак/педикюр.

# 383
Не е нужно да се слага база върху гела, ако предварително е изпилен и минат с буферно блокче. Причината е, че гелът е изкуствено покритие, не естествен нокът, и лакът няма нужда от база, за да държи. Ако миникюристката ти е свикнала да го прави, нека го прави, не е грешно, но така само разхищава продукт.

База ползвам ръбър на Фокс. Харесвам и ръбър базата на Коди, но имай предвид, че с времето се сгъстява.

# 384
  • Paris, France
На краката слагам белеща се УВ база и така мога лесно да отлепя гела. Слагам я и на ръцете с каре отдолу, с малко каре ако удължавам и не си развалям ноктите.

Не е грешка да се сложи база след гел, но ако цветния лак държи и без нея си е разхищение, допълнителна стъпка и излишно печене и загуба на време. Само на ОПИ гел-влаковете не държат на гел без база (от тези, които имам).

Не минавам с блокче след оформяне точно за да се скрепи гел-лакът с гела. Може да се мине с блокче, както есмералда препоръча, обаче някои гел-лакове падат.  180 е добре.

На полиран гел гел-лак без база бе седи, а и ще останеш без ръце.

# 385
Yoli, база ще ти трябва и преди гела, вече дали ще слагаш и преди цвета ти ще си прецениш Simple Smile

# 386
Благодаря, момичета! Изключително полезни сте! Взела съм база за гела, още се колебая дали да взимам база и за гел лака. Извинявайте за невежеството, но още се уча.. Под буферно блокче, с което да мина върху гела, тази жълтата страна имат предвид нали?

Чувала съм, че не трябва да е полиран гела, коя страна се води за полиране може би тази shine най не грапавата?

П.С Благодаря ви момичета за безценните съвети! Heartpulse

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 22:51 от yoliiiiii

# 387
На тези блокчета 3 и 4 са полиране и гланц, не минавай с тях гела.
Аз ползвам буферно блокче от тези, които са само в един цвят, бели. Те обикновено са грид 180 или 220.

# 388
Тази база би трябвало да става и за двете Blush

# 389
  • Paris, France
Тази база би трябвало да става и за двете Blush

Да, само дето ако е гел може да се получи малко дебело, да нр може да се свали, но става.

За изравняване на гел ползувам първата или втора най-груба страна, но ако изгладя с втората някои гел-лакове леко бягат ако се сложат дебело.

Общи условия

Активация на акаунт