Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 434
  • 427
  •   1
Отговори
# 360
  • Paris, France
esmeralda, кой Стронг имаш, оригинал ли е и от какво не си доволна?

На мене ми е трудно да отварям и затварям ръкохватките на Стронг при сменяне на накрайник. Също,повечето ми идват тежки за дълга работа. Иначе са хубави машинки, но ако работех маникюр и трябваше да оправям по 6-10 чифта ръце дневно щях да си купя оригиналната jsda jd700 заради леката ръкохватка и тихата работа. Ако правех педикюр щях да си взема друга, мощна за него, разбира се.

# 361
Първата пила е хубава, третата също е хубава (имах я и бях много доволна, но пуст мерак за по-мощна, сега съм със Strong и не съм доволна).
Изграждащи гелове има много в мейкъп бг и на прилични цени, ако не държиш да е точно тази марка, може да погледнеш.
В Прити зоун се продават основно китайски неща, ако погледнеш секцията им с гримове, е пълно с ментета на скъпи марки (Худа, Кайли и тн.). Ако продават ментета на гримове, защо да не продават и ментета на гелове? Аз от там не бих поръчала.

Благодаря за отговора! Напълно си права, сега погледнах към гримовете им... Използвали ли сте геловете на ibd и кой бихте ми препоръчали на поставяне върху естествен нокът?
Не се съмнявам в MAKEUP, поръчвала съм, ноооо не са ли им доста ниски цените специаално на ibd?

# 362
  • Paris, France
ИБД имат прилични гелове, но много техни ментета има. В момента немските гелове са по-добро от ИБД. Има един 2в1 или 3в1 без парене на NDED. Сайтът им вече го няма, но ако намериш гела, препоръчвам с 2 ръце, също и ултрабонд им.

Този е хубав, еластичен, не пари при печене.

https://www.amazon.fr/Sun-Garden-Nails-construction-transparent/dp/B01N35Q69Y

Трябва му база и топ, също ултрабонд. На Кофи каучуковите са хубави и ултрабондът също.

# 363
Невена, имам Strong 210. Не е оригинален, от Али е. Като цяло от машинката съм доволна, личи си, че е доста мощна. Нооо съм спала, като съм го поръчвала, и не съм видяла, че китаецът се е изхитрил да пусне в комплекта евтина ръкохватка вместо тази на Strong. Та тази джаджа бучи и вибрира като реактивен самолет при излитане. Дори на половин мощност е ужас, работя на 1/3, за да не отлети Joy

Гледах много пили и модели преди да поръчам, но реално и на нашите търговци нямам вяра, че продават оригинални Strong и Marathon, нищо че ги пускат за по 250-300 лв. Изглеждат същите като тези в Али. Китайците са много добри в имитациите и реално нямаш ли оригиналния продукт, купен от доверен доставчик, няма и да разбереш, че са ти пратили менте.
Сега се чудя да си поръчам ли друга ръкохватка от Али или да разкарвам пилата генерално и да си взема пак от другия изпитан от мен модел (нищо, че е по-слабичка). На JSDA също гледах в немския Амазон, но и там не знам дали не са ментета, иначе и аз съм чувала много добри отзиви за тях.

# 364
Момичета това ли са продукти необходими за нанасяне на гел+гел лак
1.Обезмаслител (Nail Primer)
2. Гел основа (Base Gel)
3.УВ Гел (Builder Gel)
4.База за гел лак - не мога да избера, подходяща тази на Индиго протейновата става ли?
5. 2/3 слоя гел лак
6.Топ лак (Трябва ли да е УВ топ - на повечето пише просто топ)

Това помня да са ми нанасяли не знам дали е достатъчно. Базата за гел така и не можах да я видя.
Може ли съвет каква трябва да бъде? Тази на Индиго ме притеснява, че пише Removable или това няма значение?

# 365
Всякакви база и топ за гел лак ще ти свършат работа.

# 366
Ще ти трябва и ултрабонд Blush

# 367
Благодаря за отговорите! Ултрабонда след обезмаслителя ли се нанася?
И ултрабонда няма ли подобна роля на обезмаслителя? Не са ми слагали никога при поддръжка.

Току що говорих с продавачка за продуктите и ми каза, че след обезмаслител, ув база и гел не е необходима база за гел лака ъммм това така ли е, досега са ми слагали винаги в салоните?

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:01 от yoliiiiii

# 368
  • Paris, France
йолииии, за гел-лакиране има друга тема. В първия пост има списък с всичко необходимо, препоръчително и желателно, както и обяснения с какво може да се замени. Има вече най-различни, щадящи бази, които даже не изискват праймери на някои нокти..Ето я новата тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1264235

Така и не разбрах на кое викат обезмаслител, но има 2 вида:

1. Nail prep, fresher, Gelish oh bond - съдържа стабилизирал спирт и ацетон. Задължителна стъпка в повечето системи за гел-лак. Дезинфекцира и прави нокътя леко кисел. Слага се преди база ако в нея има ултрабонд и системата не изисква праймер, преди ултрабонд ако системата го изисква. В някой состеми като CND Shellac и OPI Gelcolor не се изисква.

3. Кисел праймер. Върши същото в по-висока степен + прави миниатюрни дупки в нокът ако се капне в средата и се остави да се разлее. Ако се постави като лак в малко количество създава една връзка с нокът и две с акрилното покритие Не се изисква за гел-лак по принцип, но ако с друго ме държи се пробва и той. Ако се слага на цял нокът фрешър не е нужен.

4. Ултрабонд  (acid free primer) - праймер без киселина. Създава ковалентна връзка с нокът и ковалентна с покритието. Понеже леко лепне като се изпарят разтворителите не обезмазнява и обезводнява като преп и може да се сложи и преп, но може и само да се обърне с клензър или спирт.

Много от нас не ползуваме обезмаслител изобщо. Като правило - ако системата не го изисква и ноктите държат без него не се слага.

Ако има белене се пробва първо само фрешър,но при малко хора има ефект, след това ултрабонд и ако това не помогне кисел праймер.

Ако купуваш от чужбина и ще чакаш е добре да вземеш всичко на една марка и да метне и ултрабонд за да не чакаш допълнително.

УВ топът не държи гел-лак, Трябва ти УВ топ за гел-лак 

есмералда, ясно, но тогава проблемът не е в марката Стринг. Аз затова съветвам преди закупуване да се общува с продавача и всичко да се уточни. В али има отделни ръкохватки ако тази прави проблем.

Истинска jsda има в али, в Lancent store или подобно. Пишеш, че работиш. При 5-6 клиентки дневно и е около 3 години живота, но поне е лека и безшумна. В Украйна са безбожно евтини, по-евтиини и от в али, ако искаш мощна и можещ да я поръчаш. В али Макарт продават jsda jd700.

# 369
Благодаря за отговорите! Ултрабонда след обезмаслителя ли се нанася?
И ултрабонда няма ли подобна роля на обезмаслителя? Не са ми слагали никога при поддръжка.

Току що говорих с продавачка за продуктите и ми каза, че след обезмаслител, ув база и гел не е необходима база за гел лака ъммм това така ли е, досега са ми слагали винаги в салоните?
[/quot
Да ултрабонда се слага след обезмаслителя , а след като си сложила гела ,няма нужда от база директно слагаш цвят Blush

# 370
Скрит текст:
йолииии, за гел-лакиране има друга тема. В първия пост има списък с всичко необходимо, препоръчително и желателно, както и обяснения с какво може да се замени. Има вече най-различни, щадящи бази, които даже не изискват праймери на някои нокти..Ето я новата тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1264235

Така и не разбрах на кое викат обезмаслител, но има 2 вида:

1. Nail prep, fresher, Gelish oh bond - съдържа стабилизирал спирт и ацетон. Задължителна стъпка в повечето системи за гел-лак. Дезинфекцира и прави нокътя леко кисел. Слага се преди база ако в нея има ултрабонд и системата не изисква праймер, преди ултрабонд ако системата го изисква. В някой состеми като CND Shellac и OPI Gelcolor не се изисква.

3. Кисел праймер. Върши същото в по-висока степен + прави миниатюрни дупки в нокът ако се капне в средата и се остави да се разлее. Ако се постави като лак в малко количество създава една връзка с нокът и две с акрилното покритие Не се изисква за гел-лак по принцип, но ако с друго ме държи се пробва и той. Ако се слага на цял нокът фрешър не е нужен.

4. Ултрабонд  (acid free primer) - праймер без киселина. Създава ковалентна връзка с нокът и ковалентна с покритието. Понеже леко лепне като се изпарят разтворителите не обезмазнява и обезводнява като преп и може да се сложи и преп, но може и само да се обърне с клензър или спирт.

Много от нас не ползуваме обезмаслител изобщо. Като правило - ако системата не го изисква и ноктите държат без него не се слага.

Ако има белене се пробва първо само фрешър,но при малко хора има ефект, след това ултрабонд и ако това не помогне кисел праймер.

Ако купуваш от чужбина и ще чакаш е добре да вземеш всичко на една марка и да метне и ултрабонд за да не чакаш допълнително.

УВ топът не държи гел-лак, Трябва ти УВ топ за гел-лак 

есмералда, ясно, но тогава проблемът не е в марката Стринг. Аз затова съветвам преди закупуване да се общува с продавача и всичко да се уточни. В али има отделни ръкохватки ако тази прави проблем.

Истинска jsda има в али, в Lancent store или подобно. Пишеш, че работиш. При 5-6 клиентки дневно и е около 3 години живота, но поне е лека и безшумна. В Украйна са безбожно евтини, по-евтиини и от в али, ако искаш мощна и можещ да я поръчаш. В али Макарт продават jsda jd700.
Невена, благодаря за отговора. Изчетох няколко теми и тук и в другата тема и аз съм някъде по средата между двете Smile
Слагам си гел върху естествени нокти и върху него гел лак. Описах в стъпки какво ми слагат без да описвам сваляне, пилене и тн.
Започват с този праймър при теб мисля е се води точка 3.

След него ми слагат база за гела и гела

След поставянето на билдър гела оформят, пилят и след това идва мойта чуденка с базата за гел лак. Предполагам я слагат, защото гела колкото е изпилен/полиран да е пак е грапав.
И вече върху него слагат гел лак 2-3 слоя.

''УВ топът не държи гел-лак, Трябва ти УВ топ за гел-лак  ''
Това не го разбрах. Идеята ми беше, че повечето топове, които предлагате Гелиш и тн на опаковката не пише UV.
Предполагам, че всеки топ би ми свършил работа. Продавачката ми препоръча да взема на същата марка, ня която са гелът и базата за гел,а именно този

Съжалявам, ако не сте ме разбрали и аз още се чудя кое за какво и как. Въпроса е че точно тези продукти са ми нанасяли в тази последователност.

# 371
Невена, не работя. Карам курс в момента, но дали ще работя някой ден - божа работа. За мое лично ползване и за някоя приятелка я ползвам. Иначе да, моя си е вината, че не съм гледала добре, аз обвинявам ръкохватката, не самата машинка (тя е добре поне засега). Иначе пробвах Маратон на моята преподавателка, страхотна е тази пила - мощна, почти безшумна, без вибрации, не се нагрява. След време мисля да спестя и да си взема нея, но няма да е от Али.

Йоли, база не е нужна върху гела, директно цвят. Иначе аз ултрабонд си взех, но не го ползвам, защото и без него ми държи добре покритието.

Преп/фрешър ползвам ето този на Silcare.  Микс от алкохол и ацетон, както ти е казала Невена.

# 372
  • Paris, France
йолии,

1. Показаният праймер е точка 2 - кисел праймер е и мирише потресаващо. Подобен е праймерът на Коди и прави същото.Слага се само и единствено на естествен нокът и ако иде по гел може да го повдигне и разтвори и пожълтява гела от този праймер.

Следва база и показаната е ОК.

Гелът е ОК.

След изпичане, махане на лепкав и оформяне с пила можеш да сложиш направо гел-лак. Някои, като на ОПИ не седят без база, но за повечето гел-лакове добре натрапен с пила 180 гел е достатъчен. Можеш да сложиш ултрабонд вместо база и така да е по-тънко покритието.

Показаният топ е ОК  но само ако под гел-лакът има гел. Ако сложиш гел-лак на нокът този топ май се пука, но не съм много сигурна.

Помисли и за електрическа пила щом ще слагаш гел. Аз отлепя,но ползувам нелепа се база и каре под нея. Тогава, обаче всеки път удължавал и изграждал наново. Средни нокти държат 25-30ена, дълги стилети около 7-10 ако дотогава не ги изтръгна. 😇😎.

Благодаря, есмералда23 💐💐💐. Стронг е долу горе. е като Маратона. Това ако е истински. Даже ръкпхватките им са взаимозаменяеми 🤩😻

# 373
Невена, Есмералда, Венислава благодаря ви момичета прекрасни сте! Animal Heart Eyes Cat
Да попитам за пили какви е необходимо да взема? Мислех си 100/180 и 4 странна достатъчни ли са?
Невена, понеже спомена надраскване с пила 180 върху гела и слагане директно на гел лак отгоре да попитам не трябва ли да се матира/полира? Няма ли да е прекалено грапаво само със 180..
Ще задам глупав въпрос сигурно е коментирано, ноооо за какво се използват страните за матиране/полиране?
И отново глупав въпрос със спирт мога ли да махам лепкавия слой на билдър гела?
Този комплект как ви се струва достатъчен ли е?

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 18:59 от yoliiiiii

# 374
Пила с грид 100/180 и буферно блокче са ти напълно достатъчни, да. Има и буферни блокчета с грид 180, има и по-фини, вземи и от двата вида, за да си имаш. На много от тях и не пише с какъв грид са. Показаният комплект ти е напълно достатъчен, но силно агитирам да не ползваш инструмента за рязане на кожички от него. Ако нямаш, вземи си клещи.

Ако ще поръчваш от мейкъп, там има огромен избор от пили и буферни блокчета, аз лично ползвам тези на Hi Hybrid. Кърпички без влакна винаги са добър вариант, има на ниски цени, някои ползват руло кухненска хартия, аз лично предпочитам да си взема кърпичките.

Спирт е достатъчен за махането на лепкав свой, но ако много държиш, може да си вземеш и течност. Има евтини на Silcare.

Общи условия

Активация на акаунт