Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 437
  • 427
  •   1
Отговори
# 345
  • Paris, France
есмералдааааа, радвам се да те прочета.

Темата за гел-лаковете е умряла отдавна и никой не пише. С Мелина3 си писахме тези дни. Съни Н. е в Париж и ще се виждаме сигурно.

Не мога да те насоча към лампа, честно казано. Аз си карам със Сън1 от 4 години и съм доволна  От хора в индустрията зная, че вече има най-различни мощност на диодите, а не както преди 1W всяка, има и различни пикове, а не 350 и 405 или 410 километра, както беше преди.

Знаеш, че китайците лъжат, а и днес е едно, а утре друго.

Тестват разни нови лампи, но не ги намирам за по-добро като цяло от Сън1 и ако трябва да купувам лампа за домашна употреба пак бих взела Сън1, защото поне знам за колко време изпича и съм сигурна, че изпича всичко.

Стандартът в момента е 350, 375, 405 и 410нм за фотоинициатори, а за мощност е долу горе Сън1.

Принцесата и над бяха доволни от една с 39 лампи и аз също я харесвам. Не знам колко струва в ако в момента. Тази:

https://www.amazon.fr/Curing-Polish-Sensor-Machine-Manicure/dp/B082CVRRHJ

Но времената са като в Сън1.

Поздрави на гел-лакираните ако си в контакт с някои от тях.

Пламичка, повдигане от кутикули може да се дължи на недопичане ако светлината не пада добре под кожата. По някое време сваляш формата и печеш и без нея. Минута с форми, 2 минути без форми, 2 отзад.

Може и да се дължи на не добро оформяне. Пробвай с тънко диамантено топче и изтъни добре под кутикули.

Според мене не е от лампата и недопичане, по-скоро остава неизпилено. Грапаво ли е като израсте?

Другото е мазен нокът. Кисел праймер се слага до кутикули.

# 346
есмералдааааа, радвам се да те прочета.

Темата за гел-лаковете е умряла отдавна и никой не пише. С Мелина3 си писахме тези дни. Съни Н. е в Париж и ще се виждаме сигурно.

Не мога да те насоча към лампа, честно казано. Аз си карам със Сън1 от 4 години и съм доволна  От хора в индустрията зная, че вече има най-различни мощност на диодите, а не както преди 1W всяка, има и различни пикове, а не 350 и 405 или 410 километра, както беше преди.

Знаеш, че китайците лъжат, а и днес е едно, а утре друго.

Тестват разни нови лампи, но не ги намирам за по-добро като цяло от Сън1 и ако трябва да купувам лампа за домашна употреба пак бих взела Сън1, защото поне знам за колко време изпича и съм сигурна, че изпича всичко.

Стандартът в момента е 350, 375, 405 и 410нм за фотоинициатори, а за мощност е долу горе Сън1.

Принцесата и над бяха доволни от една с 39 лампи и аз също я харесвам. Не знам колко струва в ако в момента. Тази:

https://www.amazon.fr/Curing-Polish-Sensor-Machine-Manicure/dp/B082CVRRHJ

Но времената са като в Сън1.

Поздрави на гел-лакираните ако си в контакт с някои от тях.

Пламичка, повдигане от кутикули може да се дължи на недопичане ако светлината не пада добре под кожата. По някое време сваляш формата и печеш и без нея. Минута с форми, 2 минути без форми, 2 отзад.

Може и да се дължи на не добро оформяне. Пробвай с тънко диамантено топче и изтъни добре под кутикули.

Според мене не е от лампата и недопичане, по-скоро остава неизпилено. Грапаво ли е като израсте?

Другото е мазен нокът. Кисел праймер се слага до кутикули.

Понякога остава грапово като израсте, понякога пада целият нокът непокътнат... Използвам праймер уж киселинен мирише на амоняк едно такова сякаш подобно, X&D е праймера...     

# 347
Невена, как ще е замряла темата, всеки ден има по 5-6 коментара поне. Заповядай, моля, от доста време ни липсваш, а и новите пишещи имат нужда от твоите съвети. Hug

https://m.bg-mamma.com/?topic=1245883.msg41509407#new

Може и за сега с тази лампа да си остана, докато изкусуря изкуството на полигела. Да не е спам, взех един полигел на Morbay от Али за упражнения на тренировъчна ръка. Не е хубав, не ви го препоръчвам дори за трениране. Много трудно се пили и трудно се нанася като цяло.
Поръчала съм и един комплект URSugar и един полигел Азуре, да ги видя как са като за упражнение. Но на моите нокти не мисля да ги слагам.

# 348
  • Paris, France
Пламичка, добре направи, че пусна снимки. Почвам с критиките, но само с цел да се сдобиеш с хубав и траен маникюр.

1. И Колчо слепеца би видял от самолет 🤩, че около кутикулите има маншети с неопилен гел.  На палеца на втората снимка е доста видно,  а показалецът на първата е трагичен. Трябва ти електрическа пила и да изравняваш с диамантен накрайник. Топче и конус със заоблени връх са достатъчни  

2. На някои пръсти си личи, че формата не е достатъчно голяма за нокътя . Ясно се вижда, че разстоянието между страничните гънки на самия нокът  е по-голямо от  разстоянието между паралелните страни на нокътя от полигел. Избираш по-голяма форма. Винаги. По-лесно е да опилиш широко удължение, отколкото да добавяш встрани. Вземаш форма и гледаш да има място между нокът и форма и да прилепва плътно в страничните гънки.

3. На някои места  в ъглите на кутикулите липсва пилигела. Трябва формата да е като формата на нокътя около кутикули. Ако не е, просто орязваш с ножица  излишното, така че ако нокътят е квадрат, долната част на формата да е квадратна, ако е овал да е овална.

4. Толкова дълги нокти е трудно да се постигнат с правилна архитектура от веднъж. Може би удължител и после цял нокът. Първо удължаваш, като слагаш формата от среда до желана дължина, матира или слагаш ултрабонд и още веднъж пилигела, но вече на цял нокът.

5. С извивка - щипеш след 10-15 сек и печеш със щипки или с ръка прищипваш. Много са плоски ноктите и няма да мине номера като са дълги.

6. Цветния полигел се изпича трудно. Пробвай прозрачен.

В али 90% от полигеловете са боклуци. Бих си взела марков. Имам и хубави от ако, но не гарантирам, защото всяка партида е различна.

Хубав маникюр. Пожелавам ти трайност. 💐

есмералда, идвам. Не съм разбрала, че имало нова тема.

# 349
Nevena Virolan, благодаря ти много за критиките. Имам е.пила, но явно не е много добра и мощна ли не знам и аз... Да, марков полигел може би трябваше да си поръчам от Амазон.. Опитвам се да докарам формите с пила за да паснат с нокътя ми.. и се опитвам и да пиля близо до кутикула ... Благодаря отново за дисекцията Heart

# 350
  • Paris, France
Нямаш нужда от супер мощна пила, нито от груби накрайници за пилигел 🤩🥵🥳. Изгледай това клипче:

https://m.youtube.com/watch?v=ObKbAqV36d4

По този метод, на два пъти се изпича добре вътре и няма протекло около кутикули. Около 10-20 минути повече работа има.

На 2.50-3 минути се вижда как щипе свободния край с пръсти за да получи прав,  елегантен нокът, С-извивка и по-стабилна архитектура. С-извивката е особено важна за дълъг нокът.

Диамантените полигелове на Савиланд са хубави, поне тези, които аз получих.

Успех и трайни ноктаци ти желая. ❤

# 351
От Amazon ли ги поръча полигеловете на Saviland? Колко беше доставката и за колко време пристигнаха? Видеото беше, полезно благодаря ти Heart

# 352
  • Paris, France
От алиекспресс. Тези в амазон са огромен размер, а аз няма да ходя цяло десетилетие в диамантен полигел 🤩🥵. Дойдоха за около 4-5 седмици.

Докато не съм забравила, да продължа с критиките, за което моля за извинение 🙏.

Около кутикулите ти има места с различен цвят. На някои е прозрачно Това показва, че си натискала много силно и от натиска на някои места не е останало почти нищо. Полигел не се натиска, а само внимателно се лепва. Натиска се вече изпечен във формата гел.

Идея е да намажеш готовите форми тъничко с рядка база и така политикът да запази формата, която си му придала с четката. Някой хора топят четката в рядка база вместо в течност, но аз топя в спирт,а преди да сложа на пръста мажа с рядка база.

И трик за да спестим пилене след първи слой - мажеш директно гладкия, опечен полигел с ултрабонд и така следващият слой се залепя лесно без да си играеш да пилиш.

# 353
Нямам ултра-бонд, само база, праймер и обезмасляване с ацетон+спирт (даже не знам в какво съотношение да ги слагам, сигурно 1към 1 О,о)... Търсих Савиланд в Алиекспрес, но не можах да намеря, може ли едно линкче. Благодаря ти  Simple Smile

# 354
  • Paris, France
€ 0,03 | Saviland Couleur Poly Clou Gel Ongles Extension Paillettes Acrylique Gel Vernis À Ongles UV De Gel de Gelée Polonais D'amélioration Manucure
https://a.aliexpress.com/_B1ZmpZ

Дано да се отвори линка! От телефон пуша и само приложението се отваря. Ако не се отваря в али пишеш Saviland diamond polygel и излиза. Имат и неонови, котешко око, греещи в тъмното.  Виж в магазина на продавача.

# 355
€ 0,03 | Saviland Couleur Poly Clou Gel Ongles Extension Paillettes Acrylique Gel Vernis À Ongles UV De Gel de Gelée Polonais D'amélioration Manucure
https://a.aliexpress.com/_B1ZmpZ

Дано да се отвори линка! От телефон пуша и само приложението се отваря. Ако не се отваря в али пишеш Saviland diamond polygel и излиза. Имат и неонови, котешко око, греещи в тъмното.  Виж в магазина на продавача.

Пише,че не може да бъде доставено до България пффф...

# 356
Трети опит за късмет. Дано да издържат по-дълго..Доста се постарах. Rosalind полигела пристигна. Много лесно се работи с него. Много добра конститенция има.             

# 357
Здравейте, момичета! От няколко месеца ми се върти в главата да започна да си правя ноктите сама. В салоните, които ходя постоянно вдигат цените, което е нагло и няма основателна причина - не се подобрява нищо в качеството. От 3г си слагам гел върху естествени нокти и съм доволна! Изчетох няколко теми тук и в другата тема, но все още събирам знания и тепърва материали. Поръчах печка, благодарение на другата тема се спрях на тази ел.пила смятам че е добра и днес ще я поръчам (първата, бяло-черната) , ако имате забележки моля споделете -
 https://www.aliexpress.com/item/33013978486.html?spm=a2g0o.produ … ,searchweb201603_
Проблема ми идва с гела. Правили са ме с гела на Super Nail  и ноктите ми държаха докато не го сваля.
От форума разбирам, че не всички продукти са оригинални и качествени. Смятам да закупя малка разфасовка първоначално. Спрях се на тези два сайта, изглеждат ми най читави. Вторият има и физически магазин доколкото видях. Първият ми въпрос е поръчвали ли сте от някой от сайтовете и мога ли да се доверя на качеството или да търся другаде? И втория въпрос е - слагам гел не естествени нокти ииии не съм сигурна кой точно са ми слагали и кой да избера след доста чудене се спрях на builder gel clear (пише че става за поставяне на естествен нокът).
https://prettyzone.net/supernail/Super-Nail-UV-clear
http://www.beauty1bg.com/kategorii/nokti/gelove/super-nail

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 12:58 от yoliiiiii

# 358
  • Paris, France
Пилата е ОК, но ще ти трябват допълнителни приставки за оформяне на гел след поставяне, за изтъняване при поддръжка.

За геловете на Supernail съм пас. Да, има много техни ментаци, даже в алиекспресс. Американски продукти за нокти пазарувам само от анасон и държа продавачът да е в Щатите.

Най-добре пиши на сайта и питай какво ще ти трябва. Изграждащите гелове не държат без база и/или праймер ако не са 2 или 3в1.

# 359
Първата пила е хубава, третата също е хубава (имах я и бях много доволна, но пуст мерак за по-мощна, сега съм със Strong и не съм доволна).
Изграждащи гелове има много в мейкъп бг и на прилични цени, ако не държиш да е точно тази марка, може да погледнеш.
В Прити зоун се продават основно китайски неща, ако погледнеш секцията им с гримове, е пълно с ментета на скъпи марки (Худа, Кайли и тн.). Ако продават ментета на гримове, защо да не продават и ментета на гелове? Аз от там не бих поръчала.

Общи условия

Активация на акаунт