Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 412
  • 427
  •   1
Отговори
# 405
Ватовете на китайските лампи не са реални. На обявата на моята пишеше 150W. Реално на щепсела са 48W. Лампа от реални 80 вата ще ти изпече кожата.
За 10 сек нищо не се полимеризира, за 30 сек може би някои лакове.

# 406
  • Paris, France
Супер. И аз така се бях ориентиралс, но в едно видео една мацка обяснява как 36W до 48W било достатъчно. Колкото повече са по-бързо пече нали?
За колко време изпичате гел лака?
Има някакви 10сек.-това изобщо ползва ли се за нещо?

Потреблението на Sun Max реално е под 48 вата 😎🤩. Моята е Сън1, води се 48 вата и реално е около 24-27 вата. Мерила съм с ватметър.

Сложно е с ватовете. Някои лакове изискват повече печене. Да, по-бързо пече от обикновената лампа, но не бива да се вади ръката под някакво минимално време. Ако на гела пише 1мин в Лед и 2 в УВ си го държиш минута, дори и да ти се вижда утвърден след 30 сек.

В сън Макс пека:

3-5 секунди пекване пръст по пръст на гел-лак котешки око, пекване на разтичащи се гелове и гел-лакове. Пекване на реинфорс след всеки пръст, бомбе с гел или с база след всеки пръст.

10-15 сек - леко втвърдяване на полигел и гел преди прищипване за С-извивка.

20 сек - база, тънък слой лесно изпичащ се гел-лак.

30 сек - база, цветове, някои топове с лепкав слой като Гелиш.

1 мин - ЛЕД гелове, топ без лепкав, кучи, трудни цветове, подложка от прозрачен гел.

2-3 минути - пигментирани полигелове и гелове на дебел слой, като за някои пръстите се обръщат за да се изпече отзад.

Това са приблизителни времена за УВ ШЕД гелове. Гел-влаковете ги нанасял супер тънко. Някои пигментирани гелове не се изпича в дълбочина и след 5 мин и трябва да се слагат на 2 слоя.

В сравнение със старата ти лампа тази е изтребител. Няма да останеш недоволна.

# 407
Мале, мале 😁 Повечето термини са ми мъгла, ама ще свикна.
Благодаря ви. Ще я поръчам. А старата според вас има ли смисъл да се пробвам да я продавам?
Плана ми е да си взема ето това под гел лака:
SNB СВЪРЗВАЩ ЕЛЕМЕНТ ULTRABOND 15 МЛ
И за основа това.

# 408
  • Монтана

Идвам да се похваля. Grinning
След много мъка със едно китайче, което накрая спря да работи се реших.

Сега искам препоръка за прахоуловител, който да ми върши работа за домашна употреба и да не е 300 лв. 🙂

# 409
Честита ел. пила! От къде я взе? И аз оглеждам този модел и му се чудя от известно време. Ще чакам да споделиш впечатления.
Моя прахоуловител съм го споделила преди няколко поста, доста е мощен и работи добре. Когато работиш на себе си обаче винаги има някакво количество прах по масата, защото не можеш да държиш ръката над прахоуловителя така добре, както би стояла ръката на клиент.

# 410
  • Монтана
Пилата поръчах от този сайт - https://www.yanev-dental.bg/marathon-mighty-1189
Но разговаряхме по телефона с един господин, който беше доста любезен и каза, че доста маникюристки си купуват пили от тях и ми даде избор между двете ръкохватки.
Аз доста се колебаех между този модел и Champion 3, но като параметри са еднакви. Сега чакам и фрезите да ми пристигнат и ще тествам. На първо включване работи много тихо сравнение с китайската ми пила и е доста по тежка и стабилна.

# 411
Здравейте, четох, че Ултрабонд-а е праймер без киселина. Мислих да си взема киселинен праймер на Kodi и Ултрабонд, но това не са ли два праймера? Поправете ме, ако греша моля. А за дехидратор мисля да използвам етилов спирт или изопропилов алкохол.

# 412
  • Paris, France
Здравейте, четох, че Ултрабонд-а е праймер без киселина. Мислих да си взема киселинен праймер на Kodi и Ултрабонд, но това не са ли два праймера? Поправете ме, ако греша моля. А за дехидратор мисля да използвам етилов спирт или изопропилов алкохол.

Естествено, че са два различни праймера. Могат да се ползват поотделно или при упорито белене да се сложи първо киселинен и после ултрабонд.

# 413
Nevena ,благодаря ти за съветите. Какво имаш впредвид под белене? Аз съм се насочила към тези продукти за да ми издържат по-дълго ноктите т.е. да не падат няколко дни след поставяне,за здрава връзка между полигела и нокътя. Затова се чудих дали да купувам и двата?Rolling Eyes А за дехидратиране добре ли е етиловият спирт от аптеката или да търся изопропилов алкохол?

# 414
  • Paris, France
Белене е отделяне на гела от плочката.

Изопропиловият алкохол обезмаслява и дезинфекцира по-добре, но и с етилов става. Ако не е достатъчно се слага фрешър (преп), ако не се праймира с киселинен.

# 415
Значи няма смисъл да си поръчвам Ултрабонд и киселинен праймър, само едното от двете? Опасен ли е за ест.нокти киселинниятпраймер?

# 416
  • Paris, France
В някои, много редки случаи се налагат и двете. Тук В много салони слагат и двете.

А дали да вземеш кисел праймер или ултрабонд зависи от типа нокти. Назад в темата е обяснено подробно.

# 417
Здравейте!Бих искала да ви попитам кой от изграждащите гелове бихте препоръчали-Starler,Silcare или Kodi?Бих искала да е в розов отенък и възможно най-не токсичен :Simple Smile В момента използвам Кани,но знам,че не е качествен.Имам обелване откъм кутикули и не знам къде може да е проблема.Използвам праймер и избутвам кожичките.Благодаря предварително!

# 418
От трите съм ползвала единствено Silcare, който е много приятен, лесен за работа, издържлив и евтин. Но кой от трите е най-малко токсичен? Геловете като цяло съдържат химия, така че не мисля, че накой от трите изброени има някакво уау придимство като съдържание. Silcare base one не съдържа НЕМА, която е съставка номер 1 причинител на алергии в нейл индустрията. Нямам идея дали другите 2 гела я съдържат.

# 419
От трите съм ползвала единствено Silcare, който е много приятен, лесен за работа, издържлив и евтин. Но кой от трите е най-малко токсичен? Геловете като цяло съдържат химия, така че не мисля, че накой от трите изброени има някакво уау придимство като съдържание. Silcare base one не съдържа НЕМА, която е съставка номер 1 причинител на алергии в нейл индустрията. Нямам идея дали другите 2 гела я съдържат.

Много благодаря за отговора.Мисля да го пробвам,щом си доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт