Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 63

• 107 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Искат го под две, ако ще има стимулация, защото тя допълнително го вдига. Иначе за порочно забременяване не е лоша стойността. Другите хормони също ми се виждат в норма, въпреки че съм през телефона и всички редове са ми разместени. На кой ден са пускани?

# 241
От това което виждам е че TSH е високо, това с което от личен опит мога да успокоя е че го вкарах в норма за по- малко от месец. За останалите не мога да коментирам на 100%, но изглежда сякаш всичко е ок

# 242
  • София
Чела съм, че с ТСХ над 2 много трудно се забременява спонтанно, но не мога да твърдя, че е истина. Иначе при една от стимулациите ми ТСХ даде грешно висока стойност и доктор Стаменов ми я прекрати и ме прати при Хедер да ми го смъкне под 1.5.

# 243
  • Sofia
Искат го под две, ако ще има стимулация, защото тя допълнително го вдига. Иначе за порочно забременяване не е лоша стойността. Другите хормони също ми се виждат в норма, въпреки че съм през телефона и всички редове са ми разместени. На кой ден са пускани?

Изследванията ги пуснахме БЕЗ цикъл, тъй като нямаше резултат от стимулацията с Дуфастон и д-ката каза, че трябва да се видят стойностите независимо от МЦ. Аз очаквах да са много зле, тъй като преди 2 години ЛХ ми е било 0,5 а ФСХ - 0,007....

# 244
Изписва се еутирокс или л-тироксин, но ако няма да имаш стимулация, едва ли ще предпише нещо. Коригира се при нужда, след положителен тест за бременност. Не се шашкай толкова. И дуфастонът не е препарат за стимулация, а прогестеронов.

Петката, ако всички трябваше да имат тсх под две, порочните бременности щяха да са изключително редки  Simple Smile

# 245
  • Sofia
Cristi, ако няма стимулация - как би станало забременяването? В смисъл щом до момента не съм, значи има някакъв проблем? Също така на мен и лигавицата ми е тънка, д-ката за това спомена стимулация- но не разбрах за какво става въпрос? Под стимулация се има префвид за овулация ли? Малко ми е не ясно всичко това...
Още едно питане- докато изчакам 7 юли за преглед- знаете ли естествени методи( билки, храни) които подпомагат за намаляването на ТСХ?

# 246
Тсх няма да падне за седмица, а и пак казвам, че твоето не е толкова високо. Лаеш под грешното дърво, както се казва  Hug Евентуално говори с Хедер да видите антителата, ако не са пускани, за да изключите Хашимото.

Стимулация е, когато побутнете яйчниците да произведат повече фоликули и яйцеклетки за един цикъл. Това става пак с хормонални препарати, но не с дуфастон. След това се пунктират и оплождат в лабораторни условия. Прави се трансфер на ембрионите и така  Simple Smile

# 247
  • София
Според мен целта на дуфастона е била да й предизвикат цикъла, но явно не е подействал. Или поне на мен за това ми го изписват. И аз нямам цикъл, ако не пия дуфастон.

# 248
Ясно. Но това не е стимулация, в смисъла, който влагаме обикновено  Simple Smile Това се опитах да обясня.

# 249
  • София
Ясно. Но това не е стимулация, в смисъла, който влагаме обикновено  Simple Smile Това се опитах да обясня.
Да, това е стимулация за да й дойде цикъла, а не стимулация за пункция.

# 250
Ако ще се хващаме за употребата на думите, тогава не е "стимулация", а е "средство за предизвикване". И понеже момичето призна, че се губи в семантиката, дай да не я объркваме още повече Peace

# 251
Момичета,само да кажа,че бях на семинара
за щитовидната жлеза в клиниката  преди около месец и тогава доктора каза,че това с tsh под 2.5  преди процедура са митове и легенди и че той лично никъде не   е видял научно доказателство за това и не е ясно от къде е тръгнало това твърдение ,д-р Хедър потвърди също- та имайте го предвид и не му се шашкайте толкова, ако си е в норма си е ок.Аз лично на този семинар разбрах,че години наред пия ненужно ел тироксин- обичайната стойност при мен бе зз прием на ел тироксин е между 3.14-3.45.На прегледа , който имах няколко дни след семинара на въпроса ми доки каза- ами няма доказателства за това .Та нещата се променят.....Simple Smile)

# 252
Кой е докторът казал това за TSH ? На мане при 3,20 Начев ми изписа л-тироксн с обяснението, че ТСН се вдига от бремеността.

# 253
Ина, при положителен тест се коригира, защото ембрионът няма собствена жлеза и "експлоатира" майчината. В случая Сара има предвид преди забременяване.

# 254
Твърде високото тсх влияело и на умственото развитие.

Общи условия

Активация на акаунт