Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 63

• 107 653
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Според мен целта на дуфастона е била да й предизвикат цикъла, но явно не е подействал. Или поне на мен за това ми го изписват. И аз нямам цикъл, ако не пия дуфастон.
Точно така - Дуфастона ми беше предписан за предизвикване на цикъла, но нищо не се получи и за това пуснахме хормони, защото Хедер предположи, че има проблем там. Чак се зачудих дали да не направя един тест след 1 седмица например, за да видя дали не е станало нещо. Ако хормоните са ок, каква може да е причината да не мога да забременя?

Прочетох сигурно над 100 материала и в бг блогове, постове и почнах чак американските сайтове да чета - но всичко ми е толкова сложно... тази медицина е толкова сложна материя...

Дали ще има възможност да се забременее без стимулации ( инесеменация, ин витро итн) според вас, а по естествения начин?

Petkata80, при теб каква е историята, че всеки път ти предизвикват цикъла с Дуфастон?

# 256
Твърде високо е доста над четири  Simple Smile
И освен хормоните, може да има доста други причини, да не можеш да забременееш. Лоши тръби, лоша СГ, генетични, имунологични проблеми, образувания като миоми, кисти, полипи, проблемна овулация и т.н А понякога просто е неизяснен стерилитет и причина уж няма.

# 257
От клиниката на кой ден препоръчват да се направи кръвен тест за бременност? Пропуснах да попитам, но от сайта прочетох, че трябва да се направи след две седмици. Ще ми се да пусна на 10-ти ден след трансфера, както винаги досега - дали е рано?

# 258
Ина, при положителен тест се коригира, защото ембрионът няма собствена жлеза и "експлоатира" майчината. В случая Сара има предвид преди забременяване.
ДА, и аз така го разбирам,че след бременост се следи и коригира, въпреки, че имах колежки забременяха по естест.път и родиха без да им проверяват ТSH нито веднъж.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 08:08 от -INA-73

# 259
Ирис, десети ден е добре, особено ако са бластоцисти  Grinning

Ина, точно това имах предвид, като казвам, че проблемът с тсх се преекспонира доста. Не че е маловажен, но със сигурност не решава всичко по магически начин.

# 260
  • София
той начев напира тсх все да е ниско.  Rolling Eyes
моето е между 2 и 2.5.
всички други щитовидни са ми наред.
ходила съм при стандартен ендокринолог, каза ми че съм екстра.
като забременях нещо ме ошашкаха тука че може да си навредя на детето и се бях засилили да ходя при начев, ама се отказах.
то пък взе че се роди с нормални умствени възможности, даже според моята съмнителна преценка над нормалните  Mr. Green

# 261
Благодаря за отговора, cristi! Беше трансфер на пети ден на един размразен тридневен и два свежи петдневни ембриона. От понеделник до вчера направих три уринарни теста (да, знам колко е тъпо!) и се появява мнооого бледа втора черта, по-скоро изпарителна. Бих Хориомон 5000 на 13.06., би трябвало да се е изчистил вече, но това, за което се чудя, е дали Прегнил, който се използва за PBMC, може също да окаже влияние. Абе накратко - разсъждения на една луда жена след пет неуспешни трансфера...  Търпение не ми остана вече, а днес е девети ден!

# 262
Утре със сигурност ще покаже. Успех  Hug

# 263
  • Варна
От понеделник до вчера направих три уринарни теста (да, знам колко е тъпо!) и се появява мнооого бледа втора черта, по-скоро изпарителна. Бих Хориомон 5000 на 13.06., би трябвало да се е изчистил вече, но това, за което се чудя, е дали Прегнил, който се използва за PBMC, може също да окаже влияние. Абе накратко - разсъждения на една луда жена след пет неуспешни трансфера...  Търпение не ми остана вече, а днес е девети ден!
Iris, щом има бледа черта е добре. Аз на 5-ия ден след трансфер за първи път видях бледа черта и не беше от Прегнила. А имах Прегнил в деня на трансфера.  Wink
Тази бледа черта все стоеше бледа още няколко дни, дори и при ЧХГ около 200. Така че, явно, уринарните засичат хормона, дори и да е в минимално количество - излиза бледа черта, но за да излезе хубава втора черта, ЧХГ-то трябва да е над 200 в кръвта.
Така че утре спокойно можеш да пуснеш едно ЧХГ.
Късмет!

# 264
  • София
Iris,  както ти е писала и Cristi, на 10 ти ден от трансфера е добре за нетърпелив тест. Скед многоооо бледа черта на уринарен тест преди 12 год. си спрях лекарствата след трансфер, реших , че тестът е отрицателен. Да ама сега резултатът е голяма, красива и прекрасна госпожица с която се потим на плажа, двечките.  Joy Heart EyesПожелавам ти резултата от тестът ти утре да силно ревящ след 9 месеца, а ти да си най- щастливата мама на света.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 11:01 от Мaksy

# 265
  • София
Никол, аз съм с поликистозни яйчници и инсулинова резистентност. Нередовния ми цикъл се дължи именно на инс. резистентност. Нещата бяха доста зле, но преди две години родих (бременността ми е от втори опит ин витро) и цикъла ми стана по-редовен. Преди това в период около 6-7 години всеки месец пиех дуфастон за регулиране на цикъла.
При теб обаче причините може да са други. Това лекарите ще ти кажат. Успех!

# 266
Ех, какви сте оптимистки! Благодаря ви много! Значи утре ще става, каквото ще става Hug

# 267
Никол, естествено, че има вариант без инсеминация или ин витро - лека стимулация с Фемара, например (хапчета), проследяване на овулация и опит по консервативния начин (демек секс). Но всичко това зависи от диагнозата, която ще ти поставят. Освен д-р Хедер, посетила ли си репродуктивен специалист в болницата?
Не си блъскай главата с излишна информация и четене, защото реално ти все още не знаеш какво точно да търсиш и какво да четеш. Стъпка по стъпка ще елиминирате възможностите и ще се намери решение. Имай малко търпение и не се плаши толкова много от думата "стимулация" и "ин витро". Успех!

# 268
  • Sofia
Никол, естествено, че има вариант без инсеминация или ин витро - лека стимулация с Фемара, например (хапчета), проследяване на овулация и опит по консервативния начин (демек секс). Но всичко това зависи от диагнозата, която ще ти поставят. Освен д-р Хедер, посетила ли си репродуктивен специалист в болницата?
Не си блъскай главата с излишна информация и четене, защото реално ти все още не знаеш какво точно да търсиш и какво да четеш. Стъпка по стъпка ще елиминирате възможностите и ще се намери решение. Имай малко търпение и не се плаши толкова много от думата "стимулация" и "ин витро". Успех!

Благодаря ти много за думите и вниманието! Диагнозата ще ми я поставят след като се видя с Хедер на 07.07 като и покажа изследванията - тя каза, че при всички положения ще има стимулация. Нямам кисти, нямам СПКЯ, нямам Хашимото итн. Съмненията са ми за овулацията, които аз смятам, че са поради тънката ми лигавица. Само при д-р Хедер съм се консултирала сега с днешна дата. Преди 3 год бях пациентка на д-р Лачев в св. Лазар- там около 1 година ме следяха - пак проблеми с цикъла - пробваха всякакви методи за стимулация на цикъла и накрая реагирах добре само на инжекции Меронил/маринол нещо подобно май се казваха. Имах образувани фоликули и удабеляване на лигавицата каквото той търсеше - тогав анаправих хормонални изследвнаия уж бяха добре и ме сложиха тогава на противозачатъчни. И така 2 год бях на тях спрях ги и сега без тях вече повече от 3 месеца пак пуснах хормони. Долу горе това е накратко историята ми Simple Smile

# 269
Момичета на някой случвало ли се след ин витро по дълъг протокол огромно закъснение на цикъла.Процедурата я правих месец април на 22.04 ми беше трансфера,на 2.05 спрях лекарствата и на 6.05 ми дойде.От тогава цикъл няма.Бях на преглед на 14.06 и доктора каза,че ме е хванала блокиращата инжекция,след прегледа обаче каза,че не ме е хванала и да чакам всеки момент цикъл.Така от тогава мина много време newsm78 Трябва да правя цветна снимка и биопсия,но за тая цел трябва да ми дойде.И сега се чудя хванала ли ме е,не е ли, какво става.За първи път ми се случва,цикъла ми е по часовник всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт