Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 63

• 107 550
  • 751
  •   1
Отговори
# 660

"Д-р Стаменов и биолозите от екипа му Тодор Чаушев и Димитър Първанов публикуваха през юни 2017 г. статия, в която изнесоха данни относно прилагането на нов вид ембриотрансфер при жени с повтарящи се имплантационни неуспехи.
Статията е публикувана в научното списание CERM (Clinical and Experimental Reproductive Medicine) и е достъпна за четене в линка по-долу.
https://ecerm.org/DOIx.php?id=10.5653%2Fcerm.2017.44.2.105    "

Вижте какви хубави новини са пуснали във фейс бук, трябва да се прочете.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 16:24 от Анонимен

# 661
За откриване на полип хистероскопията е най-сигурния метод според мен. Това си е мое мнение и не твърдя, че е правилно. Не винаги на ехограф се вижда, пък има и случаи при които на ехограф се заподозира, а после излиза че няма нищо. Това не значи че трябва всяка жена ей така да си прави хистероскопия разбира се. Но мисля, че при съмнение от ехографа само хистероскопията може да го потвърди или изсключи.

# 662
Аз също съм твърдо ЗА хистероскопията. Може да се прави и без упойка, така че единственият минус са парите Confused

# 663
Някой да е правил пункция на спонтанен цикъл при Стаменов без Прегнил? Интересувам се при какви обстоятелства не се слага Прегнил.

# 664
 Защо не искаш Прегнил, доста е рисковано така?Най-добре е да го обсъдиш с лекаря си.

# 665
Защо не искаш Прегнил, доста е рисковано така?Най-добре е да го обсъдиш с лекаря си.
Нещо много пункции ми станаха. Взех да се притеснявам. А често и ф. се пука преди пункцията, ама Прегнила вече е сложен.

# 666
Обсъди това с доктора си.  Слагат цитротид,в някои случаи, така казват други пациентки, че докторите правят, но изследвали някави хормони.
 Като обсъдиш с доктора, обясни му какво те притеснява, заедно направете индивидуален подход, ако трябва някакви изследвания допълнителни хормони пуснете.
За всяка жена е различно но аз след 40я час на прегнила пукам фуликулите.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 20:14 от Анонимен

# 667
Здравейте, искам да попитам мога ли да си направя цветната снимка в Надежда ? Подала съм заявка за преглед при репродуктивен и чакам обаждането, но си мислех има ли вариант снимката да мине преди това в болницата

# 668
Aneta, аз така направих. Няма смисъл да чакам 6-10 месеца, за да стигнат до мен и тепърва да ми назначат ЦС. Записах си час при д-р Кръстев, имах си нужните изследвания и снимки на доказана О и я направихме.
Доста често това е проблема и не е нужно да се чака репродуктивен, за да се направи, излишно губене на време.
Също, с две ръце препоръчвам Кръстев - беше много разбран, доста внимателно направи самата процедура и не изпитах кой знае каква болка.

# 669
Някой да е правил пункция на спонтанен цикъл при Стаменов без Прегнил? Интересувам се при какви обстоятелства не се слага Прегнил.
Д-р Стаменов е казвал, че е пробвал без Прегнил, но не става.
Единственото, което съм прилагала, за да не се спука фоликулът преди пункция, е по-късният час на инжектиране на Прегнил. Когато съм слагала Прегнил след 24 часа към 1 часа през нощта, по времето на пункцията на по-следващия ден към 10 ч. фоликулът никога не се е пукал предварително. Само че е трудно да инжектираш Прегнил в такъв час през нощта, ако нямаш медицинско лице в къщи.
Обаче ако ЛХ е бил изпуснат и много висок (над 40-50 IU), и Цитротид не помага, и по-добре да се проследи нов цикъл.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 01:06 от mammita2012

# 670
Значи освен естрадиол и лх е добре да се види, преди цитротид и прегнил?

# 671
Да-при мен ЛХ беше тръгнал нагоре ,но след циторитида падна и имах успешна пункция.А в предната клиника последните 3 дни слагах цитортид за да няма проблем с ЛХ.

# 672
Как сте момичета? Heart EyesСкоро ще вляза във вашите редици отново в борбата за второ дете. Пожелавам ви от все сърце мечтите ви да се сбъднат възможно най-скоро!

# 673
  • София
Шакираааа  Hug
Хайде пък този път да ти се случат нещата  от първия път

# 674
Благодаря, Нандин!😙😙😙 Ти как си? Нямам време да чета назад, че се хванах да поработя лятото. Малката мъжът ми я гледа

Общи условия

Активация на акаунт