Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 528
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 365
И защо така тези бели хетеросексуални мъже напредват най-много? На какво ли се дължи?

Предполагам, на смесица от обективни фактори + културни обстоятелства (примерно, достъп до образование + обществени предразсъдъци + социални връзки и т.н.).

Но не считам, че е само защото всичките са били генетично родени по-умни или работливи от останалите.

# 1 366
  • MI
Jp, в различните страни е различно, не навсякъде е особено трудно уволнението, а и в България си има начини. Но да, ако си млада жена или над 50 е по-вероятно въобще да не те наемат. Мнооого по-вероятно, отколкото ако си гей.  Така че дотук с това кой е най-онеправдан.

Анито, на теб на пост ли ти плащат или е от жегата? Споко, бе жена, отдавна не съм в София, в едно още по-голямо село съм, просто ми е смешна епичната битка на някои софиянци да бъдат признати за граждани.  Laughing Забавлявам се с други думи. А щом още не си разбрала какво ми е мнението, върни се и чети в темата. А, и научния интерес е постдок.  hahaha

# 1 367
Jp, в различните страни е различно, не навсякъде е особено трудно уволнението, а и в България си има начини. Но да, ако си млада жена или над 50 е по-вероятно въобще да не те наемат. Мнооого по-вероятно, отколкото ако си гей.  Така че дотук с това кой е най-онеправдан.

Това е твое субективно впечатление и то подлежи на доказване. Аз лично не знам кой е най-дискриминиран и не виждам смисъл в подобно състезание.

Според мен, общият стремеж трябва да е повече хора да получават достъп до образование и възможности и за всеки да се съди според приноса му.

(Чисто обективно, 50-60-годишните масово не са във върхова форма. Но съм съгласна, че не възрастта трябва да е решаваща - особено ако не става дума за физически стрес.)

# 1 368
  • MI
Става въпрос за пропорционалност в отразяването на проблемите на различните групи. И спорът тръгна всъщност от учудването на някои потребителки че въобще може и някой друг (източноевропеец) да се счита за дискриминиран, че и да иска правата му да се спазват. В случая се оказа, че хомосексуалистът е бил защитен, а българката - не. Което си е двоен стандарт откъдето и да го погледнеш, лошото е че тук потребителки защитници на прайда смятат че нашето момиче всъщност се лигави и няма нужда да си търси правата.

Честно,  да бях търсила начин да си докажа тезата че се шуми прекалено от група, която по тези ширини всъщност далеч не е най-дискриминираната и че има избождащ очите двоен стандарт, нямаше да намеря по-добър. Ако някой не е разбрал, нямам нищо против хомосексуалните, имам против осиновяването на деца от тях и използването на термина семейство. Всъщност и някои от тях самите са на това мнение, както предполагам сте чули/чели. И не мисля че прайда решава някакър проблем, честно казано. Да не говорим пък колко е абсурдно на гей прайд основно хетеро да участват, каквото явно е било положението в София.  Rolling Eyes

# 1 369
Кой е казал, че не трябва да си търси правата?
Категорично трябва да се консултира с адвокат и да ги почва.
Мой познат в Германия, където уж са по-внимателни по въпроса, осъди работодателя си за доста пари, именно за подобна причина плюс нарушаване на трудовото законодателство, държал го по-дълго на работа, беше го карал да върши допълнителни неща извън договорените ангажименти и т.н.

# 1 370
Все ми е едно, отишли 2-3000 души да се разходят и да веят знамена из улиците, голяма работа. София често е блокирана за мачове, концерт на Слави Трифонов -  Sick Sick и други манифестации.

В Европа засякох прайд в Брюксел и в Рим, навсякъде много музика, всички се веселят, очевидно повечето изобщо не са хомосексуални, просто се кефят на музиката.

Дразни ме, че тук от началото на месеца медиите си чешат езиците и правят от мухата слон..
Парадокса е,че на протеста на "Дондуков" срещу цените на тока и водата,имаше всичко на всичко 300 души..
Цъфти и процъфтява нацията.
Факт.
Дъгите с мед да ги намажеш..

Simple Smile Споделям!!!! Simple Smile Всичко друго ни е наред, само парадът ни пречи!!! Simple Smile
Тц..Не вдена кво казах..
Тъпия народ се събира в педерастки шествия,теми се пускат за и против,но тогава когато наистина трябваше да се съберем за да си отвоюваме нормални цени за режийните нужди,всички бяха "на работа" и не можаха да напуснат работните си места..
И никой не пусна тема..
За педали,гейове,лезбийки и прочее вариации на дъгата,обаче,я гледай къв дебат се заформи..

Но,щом такива са ни приоритетите,значи,съдбата си ни е съвсем заслужена.

Не ми пречат "различните"
Изобщо слабо ме интересува кой в коя дупка си го завира.
Садо-мазо,хард БДСМ,абе ако ще със свински опашки да се онождат,живи да се дерат,техен си е проблема.
Единственото което не приемам е насилието ,особено над деца и животни.
Ама ако двама зрели решат да си дерат по 100 кожи за кеф,ми нека.
Кво ми пука на мен?

Обаче,нужно ли е парадирането с личния живот?
От къв зор пискат и кво демонстрират?
Никой нищо не им забранява.
Сега,че Природата е решила да не могат да се размножават,то е друга работа.
Ама ако ще да си скъсат гъзовете от демонстрации,този факт няма да се промени.

Ненужно парадиране с некви си псевдо идеали и псевдо ценности.
Това е дразнещото.
Оссбено на фона на ден за траур.
Проява на лош вкус както и да го гледаш.

# 1 371
  • София
Здравейте, Мадам Радева.

# 1 372
Става въпрос за пропорционалност в отразяването на проблемите на различните групи. И спорът тръгна всъщност от учудването на някои потребителки че въобще може и някой друг (източноевропеец) да се счита за дискриминиран, че и да иска правата му да се спазват. В случая се оказа, че хомосексуалистът е бил защитен, а българката - не. Което си е двоен стандарт откъдето и да го погледнеш, лошото е че тук потребителки защитници на прайда смятат че нашето момиче всъщност се лигави и няма нужда да си търси правата.

Аз не съм прочела такова твърдение. Всеки, който счита, че е дискриминиран, е напълно в правото си да вдига шум и да си търси правата.

Проблемът, според мен е, че всъщност "нашето момиче" не иска. Защото да се защитаваш от дискриминация е "лигавщина" и "вряскане", а да се оплачеш е "доносничество". И така се получава малко - с вашите камъни по вашите глави.

# 1 373
  • MI
Не ми се търси назад, но имаше искрено учудване наистина. А девойката всъщност е направила същото, което и гея - оплакала се е в Човешки ресурси. В единия случай е имало ефект, в дригия - не. Това е двоен стандарт, точка. В съда ли предлагаш да иде? Свидетел кой ще й бъде?

# 1 374
Не ми се търси назад, но имаше искрено учудване наистина. А девойката всъщност е направила същото, което и гея - оплакала се е в Човешки ресурси. В единия случай е имало ефект, в дригия - не. Това е двоен стандарт, точка. В съда ли предлагаш да иде? Свидетел кой ще й бъде?

Сега цялата тази история е твърде преразказана - вкл. и историята за "искреното учудване" във форума - за да я дискутираме сериозно.

Мисля, че вече казах мнението си, че всеки би трябвало да си търси правата - така че не смятам да се повторям.

# 1 375
Да де, ама е видно, че на някои много стриктно им се вардят правата и веднага се реагира, а други - да се оправят в съда.

# 1 376
  • MI
Нямам намерение да си губя времето да ровя в стари постове. Но странно пропускаш частта с двойния стандарт.  Wink Всъщност тя е най-важната в историята.

# 1 377
Здравейте, Мадам Радева.

Франкофонията е отживелица...
Обаче,госпожа Радева е актуална в момента.Факт.
И си мисля,че щом плебса ползва името и като нарицателно,значи госпожата е на прав път. Simple Smile

# 1 378
Да де, ама е видно, че на някои много стриктно им се вардят правата и веднага се реагира, а други - да се оправят в съда.

Не е видно нищо в случая. Имаме гледната точка на приятелката на приятелката, преразказана свободно в един форум.

Дано никой не каже, че чул вчера в автобуса, че някой имал брат, който знаел нещо за сестра ти.

Между другото е странно, че понякога считате, че малцинствата не са дискриминирани и само пищят - а друг път, че са дискриминирани безнаказано. Или зависи от коя страна на дискриминацията се падате?

nelig, не знаем дали е имало двоен стандарт при така стигналата до нас история. Нали се сещаш, че всеки може да се появи с история за негова позната на позната, с която да внушава, че тезата му е вярна?

# 1 379
Здравейте, Мадам Радева.

Франкофонията е отживелица...
Обаче,госпожа Радева е актуална в момента.Факт.
Щом плебса ползва името и като нарицателно,значи госопожата е на прав път. Simple Smile

+100! Госпожа Радева изрази мнението на мнозинството нормални българи! опитаха да я компрометират- не успяха. А и плебса дето ходи по гей паради, не би могъл и на малкия пръст на Радева да стъпи. Плебса винаги си остава плебс, ако и да се изживява като нещо повече!

Общи условия

Активация на акаунт