Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 960
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 870
  • София
absurT, как се зачитат правата на децата в семейства, в които единият изневерява всеки ден с различни, или се отнася към живеещите в домакинството от женски пол като към слугини, или хетеро осиновител насилва сексуално детето си и това се приема за модел от децата?

Моето дете расте с разнополови родители, но също така расте със съзнанието, че семейство могат да бъдат и сам родител с дете, и еднополови с деца, и осиновители с деца. Същото е и при деца е еднополови родители, те не живеят изолирано, за да имат само своя модел за единствен. В семействата си имат и баби/дядовци, лели/чичовци и т.н. двойки, сред съседи, приятели, съученици...

А, да слагат знак на равенство между това различие и  различния цвят на кожата, не си позволяват децата от шести клас, които само са отворили учебника...................
Не съм слагала знак за равенство м/у тях, а м/у отношението на обществото към определена група хора в различните векове.

Отново противопоставяш базата срещу изключението, което завърта разговора в изходна позиция, което, явно е целта и опорната точка.

Не можеш да поставяш под един знаменател държанието на хората и сексуалната им ориентация!
Не можеш да сравняваш внушението, че е нормално да нямаш майка или баща, а двама от един пол, с живота при непълно семейство.

Както и да е, спирам да обяснявам, защото явно, интереса клати феса.

# 871
      Има ли някъде официално изложение на това, за какви права се борят и по какъв път се борят?Някой от представителите срещал ли се е с депутати, с представители на институции, които имат законодателна инициатива, да се е стигало до коментар на нормативни актове, предложения и т.н.

Защото, имам чувството че всичко е заради едното шоу, а и някаква модерност настана да сме все разбиращи и подкрепящи нещо, незнайно какво.

Да вземем един обикновен хетеросексуален мъж.Няма постоянна партньорка, не желае обвързване, но иска дете.
Той, например иска да има дете- биологично, но да не е на майката това дете. Нито на него законът ще му разреши това, нито на хомосексуалният/ който по същия механизъм може да има биологично дете или по избор- -ин витро/

Ако майката на детето бъде мотивирана да остави детето си- ако наистина е доброволно- правата ще са еднакви за хомосексуалният и за хетеросексуалният.

Ако майката на детето бъде принудена да се откаже от родителски права, при доказване тежестта на закона ще е еднаква за хетеросексуалният и за хомосексуалният

Ако става въпрос за осиновяване- самотният мъж дали е хомо или хетеро- Може и да питат социалните, но при проучването се набляга на много  различни неща, неможе еднозначно да се отговори на кого ще разрешат и на кого - не.

Ако става въпрос за осиновяване от двойка- нито на хетеро двойката се разрешава осиновяване, ако няма брак, нито на хомо двойката.

Ако става въпрос за осиновяване на рождено дете на партньора- дали е хетеро двойка или хомо- трудна работа, защото това дете все пак не пониква от дъжда, има значение и мнението на другия биологичен родител.
Ако е липсващ или съгласен другият родител- да, в хетеро двойката се осиновява, но и в хомо двойката това може да се случи чрез непълно осиновяване .

Хайде, някой с думи прости да ми обясни за какви права точно се борят, за брак ли? Много ме съмнява, след като вече половината от хетеро двойките живеят без брак

# 872
Расата не е отклонение, за да се прави паралел със сексуалните отклонения.
От друга страна хомосексуализмът, педофилията, садизмът, мазохизмът, некрофилията и любовта с животни са отклонения - както между животните, така и при хората. Дори и да има хора и животни, които ги практикуват, това пак са си отклонения. Опитите да се приравнят към нормата няма да свършат с налагането на хомосексуализма (и разновидностите му - простете ми, но няма съществена разлика дали си привлечен от същия пол, защото се чувстваш от другия или не; и в двата случая харесваш човек от същия пол). Наред е педофилията и идеята за нормализирането й съвсем сериозно започва да се подава на общественото внимание. Исторически погледнато, в обществата, приемащи хомосексуализма за норма, педофилията също е приемана за нормално явление. Лошото е, че това все е било малко преди падането на тия общества под натиска на варварски нашествия.
Не виждам какво пречи на човек, който страда от едно отклонение (хомосексуализъм), да страда и от друго - педофилия. Или какво пречи хетеросексуален човек да страна от повече от едно сексуални отклонения.

Оралният и аналният секс определено не са отклонения, че да ги слагате в един кюп с педофилията.

Е добре е, че разбрахме какви са твоите аршини.
На учените и по-развитите общества в момента вижданията са по-различни.

Също така примерът ти е меродавен само за Римската империя.
Ето ти друг пример.
Египетските фараони са практикували инцест хиляди години, когато наследствеността залинее, просто са се сменяли династиите. Нищо общо с твоите постулати. Там хомосексуалността не е бил "широко разпространена". Точно завладелите ги народи са имали по-толерантно отношение към хомосексуалните.

# 873
Хайде, някой с думи прости да ми обясни за какви права точно се борят, за брак ли? Много ме съмнява, след като вече половината от хетеро двойките живеят без брак

Това е много странен аргумент. Хетеросексуалните имаме избор, тези които искаме брак сме се възползвали от това да упражним своето право. Докато хомосексуалните дори нямат правото да изберат. Това, че бракът е отживелица за някои, не значи, че е така за всички ?!

# 874

Това е много странен аргумент. Хетеросексуалните имаме избор, тези които искаме брак сме се възползвали от това да упражним своето право. Докато хомосексуалните дори нямат правото да изберат. Това, че бракът е отживелица за някои, не значи, че е така за всички ?!

Просто попитах това ли е единственото право, за което се борят?
И изразих съмнение във всеобщото желание точно на тази група хора да встъпи в брак.

# 875
  • Тра-ла-ла
Вече очаквам някой да изкара доводи от времето на Адам и Ева в подкрепа на хомосексуализма, инцеста, педофилията, зоофилията и некрофилията. Да не се окаже изведнъж, че някакви учени са установили, че преди Ева, Господ е създал равностоен на Адам мъж, с който са се натискали под смокините Laughing Или змията е олицетворявала "едноокия змей" на хомо партньора на Адам Joy

# 876
Вече очаквам някой да изкара доводи от времето на Адам и Ева в подкрепа на хомосексуализма, инцеста, педофилията, зоофилията и некрофилията. Да не се окаже изведнъж, че някакви учени са установили, че преди Ева, Господ е създал равностоен на Адам мъж, с който са се натискали под смокините Laughing Или змията е олицетворявала "едноокия змей" на хомо партньора на Адам Joy

Доста учени изобщо не вярват в тези детски приказки за Адам и Ева, за да търсят изобщо подобни доводи Wink .

# 877

Това е много странен аргумент. 
Аргумент? Не виждам аргументи, изложени от Светкавица. Виждам въпроси. При това, твърде добри въпроси.

# 878
Оралният и аналният секс определено не са отклонения, че да ги слагате в един кюп с педофилията.

Що, някой е забременял чрез тях ли? Щом не се забременява от секс - значи е ненормален - не е ли това тезата на хомофобите?

Между другото, ще кажа, че в природата няма ограничения за възрастта за секс. Щом женската е влязла в репродуктивна възраст, сексът започва. Няма животно, при което женската живее с години способна да забременее и й се забранява. Същото и за мъжките.

Ако ще издигаме нормата и естественото на пиедестал, то съвременните схващания за педофилията не са много естествени. Нали?

# 879
Ами не е така, защото едно е да забременееш, съвсем друго - да си способна да износиш здраво дете без риск за себе си и за него. При животните сексуалната репродуктивност настъпва по същото време, в което и физическата зрялост, а при хората - не. Този момент при момичетата настъпва горе-долу към 17 години, което е и близо до границата на пълнолетието. Така че биологичният аргумент е спазен. Друг е въпросът, че в социума са необходими и други качества, освен чистата биология. Та затова и възрастта за размножаване е малко по-отложена, поне при обществата с развита техническа и социална структура.

Не знам за тезите на хомофобите, аз не съм от тях. Анален и орален секс се практикува в природата и е доста разпространен. Маймуните са най-близки до нас по сексуално поведение и, честно казано, паралелите са повече от разликите.

Въпросът не е в отделни сексуални техники, въпросът е в социалните и психологическите базови модели, които се залагат в детската психика. Не съм измислила аз максимата за първите 7 години. Има си етапи на мозъчното развитие в ранна детска възраст, които са определящи за бъдещето на човека и е почти невъзможно резултатите да бъдат компенсирани или променени по-късно.

Що се отнася до съвременните учени, не се съмнявам, че се намират всякакви, защитаващи всякакви каузи. Духът на времето го изисква, нали? Пък масовото оглупяване на обществата също не е нещо невиждано и нечувано.
Освен Рим, към списъка можете да прибавите и Древна Гърция. Не е вярно, че хомосексуализмът не е бил възприет в Египет, ето на прима виста (сигурно има и по-добри материали).
http://gepard96.blog.bg/history/2011/10/06/homoseksualizma-i-dre … tichnostta.830663 Тезата ми не беше, че ВСИЧКИ паднали цивилизации са били злети от хомосексуалисти, а само това, че залезът на цивилизациите се съпътства често от прекомерен хедонизъм, отпадане на моралните ограничения и като част от това - разпространение на всякакви сексуални отклонения, включително хомосексуализъм и педофилия. Искрено се надявам, че в момента не сме свидетели на поредния такъв процес - все пак цивилизациите не падат от днес за утре, а в продължение на стотици години, така че живущите по съответното време едва ли смятат, че цивилизацията им загива. Докато не стане късно.

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 16:34 от Анонимен

# 880
  • София

Не е странен аргумента- имат право да изберат тези, които отговарят на условията да сключат брак.
А, основното условие е да са хетеросексуални, за да могат да спазят Природния модел за продължение на рода.

# 881
Аргумент? Не виждам аргументи, изложени от Светкавица. Виждам въпроси. При това, твърде добри въпроси.

Доста често се използва като аргумент против хомосексуални бракове. Едва ли не, защо да се бракуват след като половината хетеросексуални двойки не се бракували. Ами то половината хомосексуални двойки може да не желаят да се бракуват, ние тук говорим за тези които искат и щом искат, не виждам защо да се откажат от борбата си.

# 882
Ами не е така, защото едно е да забременееш, съвсем друго - да си способна да износиш здраво дете без риск за себе си и за него. При животните сексуалната репродуктивност настъпва по същото време, в което и физическата зрялост, а при хората - не.

Кое точно те кара да мислиш, че съществува разлика в този аспект? Ветеринар ли си? На момченцата не им се налага нищо да износват, между другото.

Няма данни, че израстването в еднополови семейства пречи на децата да създадат функционални хетеросексуални семейства. Няма данни и че децата в еднополови семейства по-често са хомосексуални.

С коя част от горното не си съгласна и с какви аргументи (по възможно не субективни от типа "очевидно е")?

Кои животни практикуват анален секс?

# 883
Не е странен аргумента- имат право да изберат тези, които отговарят на условията да сключат брак.
А, основното условие е да са хетеросексуални, за да могат да спазят Природния модел за продължение на рода.

Хетеросексуалните имаме право да поставяме условия за сключване на брак между други хора  Joy ? Това сериозно ли ?
Бракът не  единствено и само с цел продължаване на рода.

# 884
  • Бургас
На учените и по-развитите общества в момента вижданията са по-различни.

Ето това е страшното. Привиждат ви се развити общества там, където си имат партии на педофилите и си се борят за правата, напускаха орките по червен килим и заличават малко по малко това, което е останало от стара Европа....

Общи условия

Активация на акаунт