Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 473
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 215
Източникът ти достоверен ли е?! Иначе не се брои, нали знаеш?!  Laughing
Не бих подложила под съмнение нищо в Дойче Веле, флагмана на обективните и независими медии, но все пак:
https://colombiareports.com/colombia-grants-landmark-martial-uni … n-three-husbands/

# 1 216
Не съм специалист и не мога да знам дали е преценка на автора, но ако разбирам правилно това,
Сега, ако ви боде очите, защо във филми, които са с друга тематика има хомосексуални персонажи - ми щото има и между хората, живеят си. Значи във филм, който разказва някаква история, и между всички герои има и гей и това да го правиш на въпрос защо е така, е най-малкото.предубедено. Защо да ням?

Не,това, което ми боде очите е да бъдат  включвани под натиска на лобиране, а не защото самата Джоан Ролинс например, е решила, че за характера на Дъмбълдор ще е хубаво да е гей. Ако го е решила сама, това е чудесно, тя си е автор.

Но вземи комиксовите сериали - ако не беше въпрос на лобиране, не виждам защо с такъв апломб разкриха, че включват гей-персонаж. Той между другото е симпатичен, защо пък да не е гей? Дразни ме показността - ето, включваме гей, сякаш определящото за персонажа е хомосексуалната му насоченост. А тя не е. Той си е просто готино копеле с партньор мъж. Както свещникът си е свещник, а чайникът си е чайник.

Всички квоти по някакъв признак ми бодат очите - какъвто и да е признакът.

Не, Sinn.Sage, пак казвам, не я противопоставям, нека се борят и едните, и другите. Но за мен положението не е очевидно, а и съм сигурна, че винаги във всичко ще има някакво неравенство срещу което да се борим, стига да имаме желание - дали хетеро/хомо, дали жени/мъже, дали водопроводчик/лекар /според мен лекарите доста повече си го отнасят като филмова смъртност спрямо водопроводчиците, което си е чиста дискриминация/. Но това да си го уреждат с лобиране в Холивуд и може би един ден ще имаме напълно равно продуктово позициониране в киното, съобразено с пол, ориентация, етнос, образование и най-различни професионални ориентации.  Какво ще донесе това по отношение на всички останали права не съм сигурна.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 21:41 от Vapor

# 1 217
голяма пропаганда пада, особено от Дисни

Точно от Дисни, да. Напоследък постоянно попадам на някакъв тийн филм, докато детето превърта към детския канал, в които един от главните персонажи е джакпот 2 в 1: хем чернокож, хем гей. Не бих имала нищо против, ако не беше с такова противно поведение и като цяло абсолютна тъпня. Има и още един такъв подобен, само че е бял с очила и въздиша по съученика си. За заглавия не ме питайте.

Пропагандата не се състои в самото присъствие на гей персонажи в действието. Не помня примерно Арън Ашмор да ме е подразнил в Warehouse 13 или онзи барман в Killjoys. Напротив, страхотни, обосновани образи. Пропагандата се състои в задължителното присъствие на гей сред главните герои, дори все по-често - в най-главната и доминираща роля, с нужда и без нужда, дори и при пълна липса на вътрешна логика или направо калпаво изграждане на образа. Ама да го има! Придружено със съответната реклама за това, как едва ли не това се случва под натиска на самата публика. Ей това съвсем не мога да го повярвам.

Нарочно давам примери от масовата култура, която се гледа от повече хора.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 22:19 от Анонимен

# 1 218
голяма пропаганда пада, особено от Дисни

Точно от Дисни, да. Напоследък постоянно попадам на някакъв тийн филм, докато детето превърта към детския канал, в които един от главните персонажи е джакпот 2 в 1: хем чернокож, хем гей. Има и още един такъв подобен, само че е бял с очила и въздиша по съученика си. За заглавия не ме питайте.

И как реши, че това е пропаганда?

# 1 219
SinnSage, да използвам аналогията на jp с кучкарите /нямам куче и засега нямам тяга да имам/ - не съм крила от децата си, че има кучкари, те са по улицата, не крия, че има гейове  - познават такива. Това значи ли, че трябва да приемам евентуалната борба на кучкарите в повече филми да има кучкари /пък били те свещници/чайници/  или настояването в повече филми да има изрично афиширан хомосексуалист /пък бил той и свещник/чайник/?

По принцип не трябва да приемаш нищо, ако не желаеш.

Предполагам, че има две страни (поне).

Едната твърди, че в масовото изкуство има (или е имало) табу за присъствието на хомосексуални персонажи и това допринася за стигмата върху тях.

Другата твърди, че те са прекалено много и това е самоцел.

Първо, има начин и двете да са верни.

Но ако трябва да изберем едно, най-удачно е да видим дали хомосексуалните са твърде малко или твърде много представени в масовото изкуство. Ако е повече, сигурно теза номер 2 има основания. Ако е по-малко, може би теза 1 е състоятелна.

За детските филми съм съгласна - не мисля, че наличието на хомосексуални неща допринася за историята в повечето случаи. Но няма да не заведа децата на хубав филм, защото някъде в него се намеква, че някой чайник може би си пада по друга посуда с чучурче.

# 1 220
Не съм специалист и не мога да знам дали е преценка на автора, но ако разбирам правилно това,
Сега, ако ви боде очите, защо във филми, които са с друга тематика има хомосексуални персонажи - ми щото има и между хората, живеят си. Значи във филм, който разказва някаква история, и между всички герои има и гей и това да го правиш на въпрос защо е така, е най-малкото.предубедено. Защо да ням?

Не,това, което ми боде очите е да бъдат  включвани под натиска на лобиране, а не защото самата Джоан Ролинс например, е решила, че за схарактера на Дъмбълдор ще е хубаво да е гей. Ако го е решила сама, това е чудесно, тя си е автор.

Но вземи комиксовите сериали - ако не беше въпрос на лобиране, не виждам защо с такъв апломб разкриха, че включват гей-персонаж. Той между другото е симпатичен, защо пък да не е гей? Дразни ме показността - ето, включваме гей, сякаш определящото за персонажа е хомосексуалната му насоченост. А тя не е. Той си е просто готино копеле с партньор мъж. Както свещникът си е свещник, а чайникът си е чайник.

Ами за да си имат и хомосексуалистите персонаж с когото да се идентифицират. Доскоро беше недопустимо да се показват изобщо хомосексуални отношения, сега.не.е. Хората искат гледаемост, аудитория, правят си проучвания и съответно си създават продукта така, че да има широка гледаемост.

Какво странно или нередно има?

# 1 221
Ами за да си имат и хомосексуалистите персонаж с когото да се идентифицират. Доскоро беше недопустимо да се показват изобщо хомосексуални отношения, сега.не.е. Хората искат гледаемост, аудитория, правят си проучвания и съответно си създават продукта така, че да има широка гледаемост.

Колко да е доскоро не знам, отскоро е относително понятие. Лично аз филмите на Висконти съм ги гледала доста отдавна, пък не съм в първа младост.
И както вече казах - наличието на хомосексуален персонаж е нормално. Анормален за мен е начинът, по който го оповестяват. Анормално е и да притискаш Джордж Мартин да включи гейове в романите си, на което той справедливо беше писал, че ако му се връзва и види сюжетна необходимост, ще го направи, но няма намерение да включва самоцелно /колкото да има/.

# 1 222
  • София
Дари не предполагах, че нещата са стигнали толкова далеч.

# 1 223
Много бизнеси, не само филмовият вървят към все по-голямо сегментиране, много професии - към все по-голямо профилиране. Това са фактите.
Холивуд следва пазарната логика, важна е печалбата, не чистото изкуство, продуктът е съобразен с търсенето.
Затова с филмите и с музиката е като с бирите, има клиенти за светло, за тъмно, за плодова, за безалкохолна, за бяла, за ретро и т.н.

Твърдението, че има квоти е смехотворно. Авторите вече имат свобода и си я упражняват, по-рано цензурата не е позволявала много неща, затова в "Някои го предпочитат горещо" посланието е толкова замаскирано, че съфорумката дори не го вижда.
Ако направят римейк, ще изглежда по съвсем друг начин и тогава сигурно същата съфорумка ще се възмути как са развалили хубавия филм с гей сюжетна линия.  Flutter

# 1 224
Дари не предполагах, че нещата са стигнали толкова далеч.
Здрасти.. Зацепваш ли сега за какво иде реч:D

# 1 225

Холивуд следва пазарната логика, важна е печалбата, не чистото изкуство, продуктът е съобразен с търсенето.
===
Твърдението, че има квоти е смехотворно. Авторите вече имат свобода и си я упражняват, по-рано цензурата не е позволявала много неща...

Холивуд/литературата както следват пазарната логика, така и създават настройки. Шегичката в безобидно криминале "Развихри се като Саддам в оръжеен завод" лично за мен е също толкова непосредствен и идващ от сърце хумор, колкото е голяма необходимостта от широко рекламиране на факта, че в комиксов сериал ще бъде включен гей-персонаж /в което няма нищо лошо per se/.

Колкото до квотите - тук има забавни материали
http://www.spiked-online.com/newsite/article/how-quotas-kill-cin … 9127#.WUlxpfnyjIU
http://library.cqpress.com/cqresearcher/document.php?id=cqresrre2016080500

Ако вървим по този път, скоро никой няма да пита талантлив ли си или не.

# 1 226
Отдавна сме на този път, Оскарите отново се раздават, както в началото, с продуцентски решения, не с честно гласуване

# 1 227
Анормално е и да притискаш Джордж Мартин да включи гейове в романите си, на което той справедливо беше писал, че ако му се връзва и види сюжетна необходимост, ще го направи, но няма намерение да включва самоцелно /колкото да има/.

Как са го притискали? Аз четох, че са го попитали на някакъв фестивал защо няма?

Предполагам, че го питат най-различни неща за книгите му. Примерно, защо избива всички или защо няма повече дракони и т.н.

# 1 228
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Абе, ей... могат да се пропагандират идеи, бре хора, как ще пропагандираш хомосексуализъм Simple Smile това е смешно.

# 1 229
И аз исках да питам същото, за притискането. По начина по който е съобщен този факт от потребителката, излиза, че някаква хомосексуална мафия, или лобистка, или държавна машина.притиска автора да включи гей в романите си, а той героично устоява. Това наистина.си заслужава възклицание колко далеч са стигнали нещата!

Феновете от години притискат Мартин да каже чий син е Джон Сноу , ама той и това не ще.

Общи условия

Активация на акаунт