Априлчета 2017 - Тема 2

• 44 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,днес за пръв път ставам преди Борис,пих кафе,разкрасих се Mr. Green
Сега сме на вън и той се радва на една жълта плюшена топка,която виси на количката му.
 Докато той спеше примъкнах стола от колата и го обработих,на подложката за новородено пишеше ,че може да се използва до достигане на 6 кг на бебето,ама кой да гледа етикет,аз се чудя защо детето така странно започна да се сгъва в един момент и добре че се повдигна темата тук и във фейсбук групата,че да обърна внимание.
Кристална ,абсолютно възможно е да са колики.При Борис пикът беше когато стана на два месеца и половина.Беше кошмар!Ревеше и пищеше с часове моето спокойно бебе.Чак в болница го водих,изкара ни акъла първия път като зарева неутешимо.

# 106
Ох моля не ме плашете аз ги чакам да свършват проклетите колики. Не сме спали цялата къща лт 3 до 6 сутринта, малката сама се събуди уж да яде. Цоцна пет пъти и все едно нещо я ухапа, като взе да пищи милото ми дете, няма успокояване. После до сутринта - иска да спи, очичките затворени, но не може, пъшка, ръкомаха рита ужас беше. Сега спи милото.

# 107
Ние си мислехме нещо за Велинград,Сандански,Сапарева баня.На море нещо не ми се ходи.Където и да тръгнем с двумесечно бебе ще е път с камили  Laughing...то няма да са колички,дрехи,столчета...Честно казано ми се иска почивка без бебка Embarassed и изпитвам леки угризения,че искам да се измъкна от милото ми пашкулче .Сигурно не съм само аз с такива мисли и това ме успокоява,че не съм лоша майка,а преуморена.Но така или иначе няма на кого да я оставим,ще е с нас милото.Чудя се как ще я пазя от слънцето.Вие мажете ли с нещо?

# 108
Аз пък не мога да си представя за оставя бебелин на някого newsm78 май нямам толкова доверие на никой,освен на баща му!То ще има да го мисля,да чупя телефони от звънене... не-не Naughty
За почивката,ние не обичаме да ходим на море,предпочитаме на балкан или планина на тихалък и чист въздух,отколкото да се пържим на плажа в цялата лудница по морето.Ама за бебо ще е хубаво да подиша йодни пари,тъй че може и да отидем.
При нас вече около седмица стана,всеки ден е "шити дей"  Mr. Green не разбирам какво става,но пампата на дребния пропуска на всяко акане Whistling и се оаква до врата милинкия,голямо къпане пада!Мислех,че памперсите са омалели,взехме 3-ка... същата работа Crazy с баща му взехме да се чудим,дали пък ние не ги слагаме правилно newsm78 ама как пък до сега можехме  Laughing иначе е забавно при нас,дребния може да е нааакан но пък хилнат до уши Party кефи го по голо дупе и мама и тати увиснали над главата му в чуденка защо пропуска този памперс hahaha

# 109
Светланка и аз имах угризения, че като оставям детето си, съм лоша майка... но след една две безсънни вечери (и дни) прекарани с рев и наакани памперси, каквато и силна психика да имаш се изнервяш и когато имам възможност оставям бебчо на баба му или баща му... така имам време да помисля, да се успокоя и да се заредя със сила, че с тея бебета не се знае какво ти предстои - дали реване, дали колики, дали тишина и  спокойствие, съпроводени пък с притеснение - дали пък нещо не е болно... Така, че не се притеснявай не си само ти. Нищо им няма и на бебетата... трябва и те да се социалицират с други хора, няма да стават мамини дечковци все за полата на мама Simple Smile

# 110
Аз пък предпочитам на майка ми да го оставя, ММ е още малко ошашкан  Mr. Green Ама и на двамата съм го оставяла за час-два макс и после търча наобратно, сакън  hahaha

# 111
Кристална, и нашият бебчо има 3 бели точици на венеца, и аз се чудех същото - не е ли рано ...

# 112
  • София
Аз без бебето не мога да изкарам и 2 часа Rolling Eyes Ще ми липсва, ще откача. Не се изкарвам супер майка, това не е мерило за нищо, просто така седят нещата засега и толкова Simple Smile

# 113
  • София
Ние вече се изнесохме на вилата.Екстра е! Има помощници, по цял ден е навън малката и е доста по-спокойна. Само с пътуването в столчето е голяма драма. Хич не й е удобно, имам чувството, че като се сгъне не й достига въздух. Нямам търпение да може да сяда, за да сменим столчето.
През септември сме планирали една седмица на гръцкото море. Сигурно ще пътуваме с коша.

# 114
  • София
Ние сменихме столчето още на първия месец. Сега си му е супер и пътува много по-спокойно.

# 115
Ох голям зор ми беше докато избера столче за кола. След сто хиляди размишления и препоръки, с отлични отзиви в чуждестранни форуми, купихме едно от 0 до 25 с изофикс. Обаче като я слагах вътре седеше много изправена и главичката й се килваше ужасно. Белинда ме светна, взех че махнах базата за изофикс, вързах с колан и да видиш колко по-добре му стана на детето. Аз си представях, че тия кошници за кола нали за новородени, изглеждат като кошовете за количка, та бебето да си се опъне и да му е широко на душата  ooooh!

# 116
Ох, днес Щурчо е киселяк. Нещо не може да заспи дълбоко и само се събужда и мрънка горкото.
Пърпълче, искаш да кажеш, че коша без изофикс базата е по-удобно ли?! Ние сме с два различни коша и двата са с колани вързани и аз тъкмо си мислих за един изофикс, защото си мислих, че е по-удобно и за него и за мен.
Пак стана с гукане, ще е тежко.

# 117
Нана, аз много държах на изофикса за сигурност, а с такава база слагането на столчето е за секунди, супер удобно е. Така, че вземи си. Нашето е Klippan kiss 2, в темата за столчетата ми го препоръчаха мами. В испански форуми също отлични отзиви за него, на места там го препоръчват заедно с Besafe, britax, maxi cosi. Просто обаче си мисля, че понеже е от 0 до 25, затова и за новородени беше така при нас. Другото заради, което го избрах е, че е за возене обратно на движиението през цялото време. Живи и здрави като почне да си държи главичката, ще монтирам базата за возене отзад при дълги пътувания, а за градски обиколки може би отпред, че сега се вози на предната седалка и ми е много готино да си правим компания така  Mr. Green

# 118
  • София
Нашето столче е Chicco,гледах краш тестове ,проучвах и накрая на него се спрях,на всичкото отгоре исках столчето да ми се пасва и с количката,да си го прикрепям,изобщо големи схеми бяха и количката ни реално е съобразена и със столчето при избора.
Имаме Изофикс и е много удобно.Ние доста пътуваме и ми е много важно столчето.Скоро и за следващо ще мисля.Може да ги обсъдим и тях.Още не съм проучвала нищо,но много държа да е качествено.

# 119
добро утро. днеа трябва ваксини да слагаме, но май ще ги отлагам, че дреб има температура. може ли от жега да е, не знам. като я взех да я храня - топличка. то и на мен ми е топло, ама като премерих - 37.7  #Crazy наяде се едно хубаво, изака се, повърна мъничко, точно колкото да си оплюе бодито и клепа с очички. мих дупе, преобличах и пак меря Т - 37.2. сложих я на леглото и си заспа. ще видя като стане какво ще е. след 2 часа ще я види и педи, дано няма нищо... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт