Априлчета 2017 - Тема 2

• 45 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И ние днес бяхме на бебешко плуване, тоест на плаж Mr. Green Е, плуване нямаше, разбира се, но спинкахме на сенчица на фона на моските вълни  Heart Eyes Броя сезона за открит Grinning

# 226
И ние сме с две ваксини днес, аз бях шашната с това носле. Успя да ме увери, че е здрав малкия. Утре ще ходя по мое настояване да му взима секрет и да видим има ли му нещо (някоя бактерия). Мен ми каза да давам панадол ама ще има много поздрави, ще си лепя кулпача и ако вдигне температура тогава. Иначе и моя Щурчо е станал 6000гр и 60 см.
Още го мъчат тези колики.
Да ви разкажа какви добри хора има- тръгвам аз днес към поликлиниката и бързам мятат джоба с двете епикризи на детето в багажника на количката и бързам да незакъснея. Точно пред болницата ми звъни телефона и една жена ми казва как ми е намерила епикризите и да се видим да ми ги даде. Много се зарадвах на тази постъпка.

# 227
Белинда, я сподели мъдрост в какво държиш бебчо на плажа - в количката ли, на хавлийка ли? newsm78 В събота и ние се изнасяме към морето и нямам търпение да се цопнем на плажа  Sunglasses

# 228
Не съм Белинда, но на плажа стояхме с количката под дебел чадър и пелена. Една пелена за бебето и една за над количката, за да обира жегата, ако ме разбирате. Единия ден по боди без ръкавчета, втория ден само по памперс. От колата до плажа придържам пелената над нея, за да не я пече. 🌞

# 229
  • София
Аз количка не носих днес. Той и без това спи най- добре сгушен в мен. Та, около час спа в ръцете ми на шезлонг и после още час-два на хавлийка-легнах до него, нахраних го и той отплува. С момчетата ползвах количка, но днес не знам защо реших, че ми е излишна и честно казано, наистина не почувствах липсата й.

# 230
Момичета, аз пак с нашата ваксина, ама да ви питам - кул пача колко време да го слагам? 
Цял ден ми беше неспокоен миличкия, изкарахме го малко на разходка, той пък се успокои навън и си заспинка, сега още спи. Само ходя да го пипам отвреме навреме да не вдигне Т.  Големи драми с тази ваксина, ще си изхабя всичките нерви ако продължавам така  #Crazy

# 231
Да се отчета от днешната консултация: вече сме 5600гр. и 59см.- пухчето на мама Heart Eyes обрахме точките с най-усмихнато бебе Mr. Green те го тарламачкат да го мерят,теглят и т.н. а той нашия хилнат  Crazy
Лили дано всичко да е наред  Hug и аз на твое място щях да съм същата паника!Ще свикнем с времето... надявам се... другото граничи с лудост.Я питай Белинда дали се шашка малките ако вдигнат температура  Mr. Green

# 232
Лили, аз така го мислех първият път с тия ваксини и направо бях откачила.. и понеже толкова много се шашках и го мислех, и мислех, че накрая си го и предизвиках, тоест мисълта ми се превърна в материя и ето ти - малката вдигна 38.3 /под мишничката:, като на тъпия Томи Типи в ухото ми изкара 39 и нещо преди това. Бях пред колапс докато се обадя на спешна помощ. Ходихме и до там посред нощите.
Тук слагаме една допълнителна ваксина срещу Менингит Б, и страничния ефект винаги е температура, винаги.

За вторите ваксини съм по-спокойна, и си мисля хубави неща само.

Аз винаги съм се притеснявала баткото като е вдигал температура - спомням си някакъв вирус 5 дена не я смъкна. Направо отслабнах 3 кила тогава. Виж никога не ми е било притеснено ММ като вдигне температура, странен стандарт  Joy

# 233
  • Бургас
Момичета, аз пак с нашата ваксина, ама да ви питам - кул пача колко време да го слагам? 
Цял ден ми беше неспокоен миличкия, изкарахме го малко на разходка, той пък се успокои навън и си заспинка, сега още спи. Само ходя да го пипам отвреме навреме да не вдигне Т.  Големи драми с тази ваксина, ще си изхабя всичките нерви ако продължавам така  #Crazy
Кул пач - а го слагаш след имунизацията и го сменяш след 6 часа с нов. Ние ваксините ги слагаме сутрин в 9, сменям лепенката в 3-4 и вечерта я махам.
Нормално да си ошашкана, но след като си решила да слагаш ваксини, го правиш и гледаш да не мислиш и четеш гадории. И да вдигне температура е нормално и не трябва да се шашкаш. Дребният вдигна до 38 последния път на пневмококовата. Стискаш зъби и гледаш да не се панираш. Все пак това не е температура от болест, а е имунния отговор към ваксината и значи , че детето произвежда антитела, което е хубаво

# 234
Благодаря ви за куража, момичета  Hug ММ ми изглежда доста по-спокоен от мен,ама то нали винаги трябва единия да балансира  Mr. Green

# 235
Лили, според мен е важно да се успокоиш и да вярваш, че всичко ще бъде наред. Не забравяй, че бебчо усеща твоите емоции, вълнения и т.н. Аз лично се опитвам като Силвър да мисля, то не че е лесно, но това е част от работата ни като родители. В тази връзка, на мамите, които им е първо, почнахте ли да се приемате като родители? На мен още ми е пълна мъгла  ooooh!
Най-ми е странно като изведнъж докато правя нещо и ми присветва- ама аз наистина си имам бебе  #Crazy

# 236
  • Бургас
Благодаря ви за куража, момичета  Hug ММ ми изглежда доста по-спокоен от мен,ама то нали винаги трябва единия да балансира  Mr. Green
Хубаво е един от двамата да е спокоен. Моя мъж е доста слаб в това отношение и много кофти, защото в ей такива моменти вместо мен да ме успокояват, аз трябва да успокоявам. А жената има нужда и да е слаба понякога  Wink

# 237
А този кул пач как е, цялата лепенка ли се слага или я режете? Аз поръчах на майка ми, но не съм я отваряла.
Нали са Kool patch, сини с едно момченце с лепенка на главата?

Слава Богу, че пък ММ е доста силен, и физически и психически, че да ми е пълна противополижност, а и опора, че не знам иначе.

# 238
  • София
Много партаклама с тия ваксини. Не разбирам защо се шашкате толкова, ама може и да съм забравила емоциите с първо дете. И все пак- от висока Т и аз се спичам. Преди години видях с очите си какво причинява температурния гърч и честно казано, държи ми влага Confused
Гътам се, че съм будна от 4 сутринта, умирам за сън Tired

# 239
Лили и моя вдигна температура и е неспокоен и за капак колики цял ден, сасипа се горкото. ММ само му мери температурата и ме дразни, зарязах ги в спалнята и сега си хъркат, а аз си поливам цветята, гладя и пия крадеца на праскови Grinning блаженство.
Аз също съм по-спичаща обикновено, а ММ е по-твърд.
Аз също още свиквам с идеята, че съм мама. Снощи си говорим с ММ за един гръцки остров (имат обект там) как трябва да отидем и се размечтахме как ще си пативаме ала бала и ни светна, че имаме бебе Grinning ама пак стигнахме до решение - със самолет с една нощувка в Атина.

Общи условия

Активация на акаунт