Априлчета 2017 - Тема 2

• 45 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • Враца
Добро утро, мамчета. Моята Деа смучеше само обикновенна биберонка, ортодичната не я иска, вчера взехме една на канпол, че тея обикновените са ми много груби, та имаме успех. Ака по 2-3 пъти на ден, като сме на АМ. Сутрин между храненията много мъца и се напъва и се изаква чак след второто хранене, но предполагам е нормално. Имам един глуповат въпрос, докторката ми каза като я пусна по роклички и без чорапки на вън, да спра да давам вигантола. Та въпросът ми е, оставяте ли бебетата да ги пече слънцето или е достатъчно ако количката е на слънце и ако се пече бебето, не трябва ли да го мажа с нещо и ако да с кой фактор. Извинявам се за въпроса Rolling Eyes

# 211
  • Пловдив
Аз всеки път като сменям памперса в количката, пускам по една молитва да няма инциденти хаха Имам и от непромокаемите чаршафи за еднократна употреба. Понякога слагам такъв в количката и тогава сменям.

# 212
  • София
Моя дребосък да го похваля. Снощи го нахраних в 7.30, пожелах му лека нощ и отидох в другата стая, той ми се усмихна и след 10 минути беше заспал...и така до 6.30 сутринта.

Lilly9209 Успех с ваксината, всичко ще е наред!

Колкото до вигантола и слънцето, не не го пека на слънце директно, ако е в количката покривам с тензухена пелена. Вигантол давам по две капки до края на месеца и после по една до зимата.
Не съм сигурна дали трябва да се маже, на всички препарати пише минимум 6+..поне тези, които съм разглеждала. А ако все пак решиш мисля, че не трябва да е по-нисък фактор от 50+ все пак кожата им е много нежна все още.

Днес с повече късмет ще си купим най-накрая читава количка:)

# 213
По принцип от дерматолог знам, че бебоците не се мажат с такива неща до 6тия месец. Аз също гледам да не го показвам много много на слънце, вигантол давам по две капчици Simple Smile
Дит, успех с количката и да кажеш на коя сте се спрели последно, че и ние май ще сменяме..

# 214
  • Враца
Ами аз защо давам по 1 капка, тоест така ми каза личната, но пък не знам и кога да ги спра. Ааа ще питам пак за всеки случай

# 215
  • София
To си е индивидуално, на мен доктора ми каза по 2 и ми каза от юли месец да намаля на 1 и да не ги спирам през лятото:)

# 216
На нас ни казаха по две, защото бързо растем  Mr. Green
Отчет за 20 дена - 900 гр. и 3 см отгоре. Шоши вече е 5.900, 62 см. Сложихме и ваксинката.
Мами, какво ви е мнението за шуслеровите соли? Сега педи изписа 3 и 4, плюс някакви свещички. Панадол каза само ако вдигне, а аз мислех да дам,за да не вдигне Т.   newsm78

# 217
Лили дано да не вдигне темепратура, всичко ще е наред спокойно. И на мен педиатърката ми каза, само ако вдигне темп да давам панадол. А и аз не съм привърженик да давам предварително.
Витамин Д и аз давам по 2 капки, педи не ми каза да намалям, за сега давам.
За мазането не е препоръчително, и аз като сме на вън зявивам с една муселинова пеленка, иначе на 30 градуса по боди я обличам и крачетата са боси.
Мами, аз извинявам се ако досаждам, но бях питала някоя давала ли е Витамин Ц на бебе. Че заради носа ни предписаха, и таткото ти е хремав, та да я защитя. Но прочетох доста лоши неща и сега много се чудя  newsm78

# 218
Не бих дала предварително никакво лекарство, само ако се налага. Lilly9209, не се притеснявай, панадола вероятно няма да ти се наложи да го ползваш, но и да се наложи, ти е под ръка и ще реагираш веднага. Все пак и ти едва ли да си пиеш превантивно лекарства.

Моят беб си е хремав от седмици. Педи го гледа три пъти и всеки път казва, че няма проблем, а зелени сополи му вадя почти всеки ден. Физиологичен разтвор му капя само. На море сме чак септември, дано до тогава да ни е минало, че има много време. Ще го мажа тогава с бебешки слънцезащитен крем, ще сме на 5 месеца. И вигантол си давам по една таблетка на ден и така до годинка.

Моят сладурко тежи над 7 кг. и вече носи 74 номер дрешки и мисля да минавам на памперс 4-ка  Simple Smile

# 219
Lilly9209, аз съм давала вит. Ц в комбинация с калциев глюконат по предписание на дерматоложката. Имахме пъпки по лицето и тялото...не знам защо ни изписа витамина, но малкия хич не го хареса на вкус. Една ампулка от 2 мл я давах на 3 пъти. 3 ампулки дадох...вс беше наред с малчо..не съм чела какви може да са негативите от приема  Shocked

# 220
Аз не бих дала панадол превантивно. Това е все едно аз да пия, да не вдигна температура.
ЛилиРоуз, витамин Ц-то, щом педи ти го е предписала, давай го.  Hug Няма как да предозираш, тия неща за вредите не ги чети.
Бяхме днес сутринта на плуване за бебета. За начало във вана, по-нататък и в басейн  Mr. Green На кифла й хареса, то бяха едни въртенета, осморки, гмуркания, направо водна гимнастичка. hahaha
И момичета, това което ми обясни инструкторката, за плюнченето, е защото им се развиват слюнчестите жлези, а не защото почват зъбите, което разбира се при нас няма как да стане на месец и половина. Лигавенето от зъби било по-гъсто, тип като сополи.

# 221
Пърпъл, къде бяхте на плуване? Аз от 100 години се каня и така й не се наканих...

# 222
А, да това за плюнченето и на мен ми го обясниха днес. Иначе педи ми разказа за едно нейно бебе, което на 4 месеца вече имало 6 зъбчета  #Crazy  Луда работа, моя шоши за сега само си се плюнче и лапа юмруче  Joy

# 223
Аз да питам- кой Фризолак е за предпочитане хипоалергичен или обикновен?На Аптамил сме обаче се запича и ми казаха фризолак,че бил добър.Някой,ако има идея?! newsm78

# 224
Марти, ходихме в Естествени идеи при Александра Николова. Препоръчвам ти. А като поотраснат малко бебешорките ще ходиме квартално  Hug

Общи условия

Активация на акаунт