Априлчета 2017 - Тема 2

• 45 046
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Пърпъл, чета я (По-здрави бебета, нали?). Започва с храненето преди и по време на бременността, говори за същността на храната. За повечето неща ми допада. Още не съм стигнала до същинското бебешко захранване  Mr. Green
Аз мисля да започна със зеленчук. За сега съм си избрала морков, ама докато му дойде моментът може да си сменя мнението. Сокчетата са за още по-нататък  Peace
Днес денят продължи все така хубаво. Разходихме се, мм се присъедини към нас след работа. Прибрахме се към 8:30. Когато излязох от банята чух как мм говори и в първия миг помислих, че е по телефона. Заслушах се и толкова се омилих - разказваше приказка, която сам си измисляше. Побутнах леко вратата и ги гледках как я гушка и обяснява за някаква работлива жабка и съседите й. Приказката нямаше много впечатляващ сюжет, но самата картинка на татко и бебче е незаменима. Тя го гледа и щипе по ръката, той говори и милва нежно... Отивам да се гушна при него.  Heart Eyes

# 571
  • Враца
Ние изкарахме леко нощта, не е вдигала температура, но снощи много плачка от коремче, явно защото не и бях правила чай  Sad тя е добре, но пък мен нещо започва да ме боли гърло, дано не се разболея Sad

# 572
Кристална, ех каква мила картинка са били таткото и щерката. Същата книга е. Вие почнахте ли бебеносенето с раничката? Ние се носим, но не много. Единия път много й се спеше, а аз я сложих и орева орталъка.
Иначе, започва да става голяма любопитка. И докато я кърмя, цокне да засити големия глад и се почва едно въртене на всички посоки. Тя Белинда ни беше предупредила за тоя момент, ама много от рано взеха клюките да я влекат  Mr. Green
Даже Хедра има една такава статия по въпроса, че всичко с кърменето си върви нормално, обаче бебето не качва достатъчно и посочва причина за желанието им да опознават вся и всьо.
Нелегална, всичко ще бъде наред с ваксините. И ние трябваше тази седмица да отидем, но сме морски и ще ги забавим малко.   Hug

# 573
  • София
Кристална Heart Eyes
Кофти нощ при нас. Нещо газове има човекът, напъване, въртене. Два пъти ме буди да се гушкаме и аз като съм отвикнала да ме будят нощем, сега съм повехнала маруля Tired
Носим се много в раницата. Козуначко не е фен на количката за дълго возене и ако не спи, почва да реве след максимум 20 минути. Тогава вадя раницата. Тежи си ми, не е манна небесна, ама е по-добре от на ръце. А като му метна отгоре и една пелена против слънце и вятър, често заспива. Недостатък при мен лично е, че ми притиска с юмручета гърдите и ако са по-пълни, ми е неприятно. За некърмеща мама ще е идеално Peace Нямам търпение да започна да го нося напред-страшен любопитко е, мисля, че ще му хареса.
Ха, влязох в сайта да проверя от какво тегло мога да го нося напред-раницата ми няма такава опция. Проспала съм го този момент Crazy

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 10:39 от belinda

# 574
  • Пловдив
Носенето напред не се препоръчва, дори и за раници, които го позволяват. Бебоците се хиперстимулирали, а позата не била достатъчно ерго. Тлова съм го срещала като информация във фб групата Бебе в слинг (където пишат и за раници).
Аз пробвах неуспешно раницата ни, но в жегата бебка не я одобри никак. Тези дни пак ще я мушвам. Дано да ни се получат нещата.
На плажа как стоят бебчетата ви? На какво? С какво са облечени - само по памперс или и с боди? Изненадващо ни се отвори път към морето и тези мисли ги бях оставила за по-нататък 😄 Количката на плажа ми се вижда абсурдно на я нося. Може би в столчето за кола?

# 575
Бяхме на ваксина сега, сложихме Ротарикса и стрептококус (мисля че така беше Simple Smile ) оставихме 6 валентната за другия месец, че чакали някаква нова Confused (Малко се притеснявам Sad ) добре беше не плака много само при убождането ама и мама пусна сълзичка с него, добре че беше тати му да го държи, че иначе.... от 1 юни насам сме качили 1,300гр и вече сме 5,300.... лекарката каза да увеличим приема на витамин Д.... взех сега да се панирам да не наддаде пък много...

# 576
  • София
Аз не го водя на плажа. Пистивам го и го оставям в къщата (тя е на 100 метра от плажа) и си пускам една апликация като бебефон. Единия телефон с мен на плажа, другия при бебето и ако се размрънка за повче от минута телефона ми почва да звъни и се прибирам. Докато се прибирам му говоря. За сега се получава добре.

# 577
Аз на плаж също не я водя. Само на сянка в количката. Или на сянка (но не от чадър) на шезлонг покрай басейна. Като беше много жега я събличах по памперс, иначе се мотка по боди с къс ръкав. Айде, Кристална беж към морето да топнеш д-то, че и мама е човек и тя има нужда от естествен витамин Д  Mr. Green
Дит, коя е тази апликация за телефон?

# 578
  • София
Baby Monitor се казва...те май повечето така се казват, мойта е една лилава с нарисувано черно телефонче. Работи безотказно..поне за сега:) Ползвам я често особено на морето, защото бебефона ми няма много голям обхват се оказва и стените допълнително му печат, пък къщата не е малка и не мога да разчитам на него.

# 579
  • София
Ние днес сме за сефте на плаж с коша на количката. Удобно е, ако има кой да го мъкне Mr. Green Лежи си вътре, спа, поигра си с висящите играчки. На сянка сме и е хладно, затова е с боди, гащи и завит с пелена. Днес и аз успях да поплувам. Голям кеф...Сега ако заспи...ще е шестак Grinning

# 580
Ние пък снощи го раздавахме младоженци  Blush явно съм била изнервена от умора и мъжо реши да ме черпел вино, че знае ли човек можело да му излезне късмета  hahaha
Сложих рокля токчета, развях косите и айдее на ресторант Wink Кукличка много добре св държа, малко се мръщи на кърмата в бутилка ама я изпи и заспа.  Ми то било супер да си хапнеш да се отпуснеш  Party  Това ни беше сефте триммата до 23 на вън, малко на прибиране я е страх от тъчното, но я гушнах и се прибрахме.

# 581
  • Пловдив
След 20-ти ще ходим, не е съвсем да няма време до тогава. Но с новия мама-режим ми се струва все едно е утре. С кошчето ще се нарами тати сигурно. Сега търся местенце да резервирам  Grinning Не съм се вълнувала толкова за море от години.
Дано е дребка да обича морето и да се държи прилично  Mr. Green

# 582
Малката се събуди и ми прекъсна поста. Исках да питам смятате ли да спирате вече капките за колики. Аз мисля да ги спирам, но се чудя как  newsm78 на опаковката на абоколикен не пише? Вие как постъпвате?

# 583
Лили, аз ги спрях от раз, ядосах се, че повърна много за пореден път и че само си се напъва и не му помага особено. И ние бяхме на Абоколикен последно.

Аз имам друго питане, с повръщане съм, явно някой вирус съм хванала, че днес по лекари ходихме. Педиатърката каза да пия Вомитусхил, да лежа и да не го кърмя, докато не преминат симптомите. Опитните мами, случвало ли ви се е? И как процедирате?

# 584
Защо да не го кърмиш? Ако искаш се  обади на консултант по кърмене, но ако лекарството е съвместимо с кърменето не мисля, че има проблем. Ти приемай течности на малки глътки, за да не се обезводниш. Във фейсбук групата "За дългото кърмене" също може да потърсиш мнението на консултант.

Общи условия

Активация на акаунт