Априлчета 2017 - Тема 2

• 44 746
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ами не позволявай никой да те натиска и да ти поставя срокове. Захранването преди 6 месеца е отдавна отречена практика, още повече пък със сок...И не забравяй, че както и да реагира детето, после каиша ще го теглиш ти. Няма да е майка ти, а педиатърът ти само ще свие рамене в смисъл " ами те днес всички деца са алергични". Така че решението си е само твое и на бащата.

# 706
А иначе за кърмаческата стачка, дано ви мине бързо. Това с предпчитанията на гърдите и аз не мога да го схвана. Един ден иска едната повече, на другия другата.
Като обаче прави номера я бутам пренебрегнатата в просъницата, да засуче докато не се е усетила.

# 707
Белинда, какво стана с вас? Баткото оправи ли се?

# 708
  • София
Уж. Още от вчера няма Т, дрисъка уж също беше подобрен, даже на кино го пуснах. Обаче ей сега вечерта, бяхме на ресторант, сви го и поиска ключа да ходи да си легне, не му било добре. После си призна, че всъщност просто не е искал да ползва тоалетната на ресторанта. Та, явно разстройството ще го мъчи още...
Никой друг няма симптоми засега.

# 709
Нев, я кажи как точно прави пюренцата и как ги затвори, че въобще незнам Joy горкото ми дете ще яде готови буламачи Cry

# 710
  • Враца
И мен ме интересуват пюретата, ето сега е сезона на тиквичките и може да консервирам за малката. Дайте рецепти за каквото знаете.

# 711
Много гадно време стана ей, цял ден ме боли глава Sad
За захранването и аз нямам място във фризера затова ще консервираме. С помоща на майка ми разбира се, тя ще ми стерилизира пюрета. Но основно мислим просто преварени на пара плодове и зеленчуци, които после да са готови за пасиране и като се добави жълтък или нещо друго да са готови за консумация. 

# 712
  • София
Не съм стерилизирала пюрета аз, сори, Не мога да помогна. Във фризера ръчках разни неща, но сега сме цяло лято на морето и няма да мога. И ние ще сме на купешко😈

# 713
Пате,само плодови пюрета съм направила засега.Та,обелени праскови и кайсии ги минах на падатора с малко захар-на вкус,а и за да действа като консервант.След това в завинтени бурканчета,в тенджера и откак заврят,20 минути(защото не съм сварила плодовете предварително).Дано и на бебка да й харесат...

# 714
  • Пловдив
Нев, дано да минава скоро тази стачка.
Аз сокове няма да давам скоро. Захар и сол също. Свеки е направила пюрета, но е сложила "малко" захар за консервант. Разбрахме се, че ще останат резерва за по-нататък.
Аз бях повдигнала темата по-рано, за да попитам как се подготвят опитните майки предварително. Реших, че пюрета няма да правя, а само ще замразя плодове и зеленчуци. Нарязвам на кубчета и мятам във фризера. С приятелка бяхме коментирали на скоро и тя сподели, че нейното намерение е да пасира и замразява във формички за лед и така да са ѝ подготвени дозички за времето на смесените пюрета (такива с повече от една съставка).
Пърпъл, и аз чета книгата на Маги Пашова. Планирам да започна с морков май.

# 715
Момичета от къде да си купя книгата на Пашова, че в нета никъде я няма ? Confused

# 716
Пате, книгата е на издателство Сиела, аз лично случайно я намерих я взех от книжарницата на Сиела в Мол Галерия в Бургас. В повечето книжарници обаче е изчерпана. Сиела в София имат на Витошка и Патриарха.
Май и аз ще замразявам плодове и зеленчуци.
Вчера такова кошмарно пътуване- ние и цяла София се прибирахме от морето. Пътувахме девет часа заради катастрофата на магистралата! Imp  Взех да си мисля по едно време, хубаво аз отварям мандрата и бебочка си цоцка, ами бебета на АМ, ако не си се подготвил с толкова дози Thinking

# 717
  • София
Ауууууу, 9 часа, потрес!
Сол и захар и аз не съм давала до 2 годинки. Хубаво, ама не постигнах това, което имах за цел. Исках децата ми да формират вкус към истинската храна и пакетираните боклуци, когато се срещнат с тях, да не са им вкусни. Ми, не стана. И сега се хранят здравословно, когато фюрер Мама слага масата, обаче в момента, в който се обърна, главите им са в шкафа с шоколада. Няма оправия😁Ще кажете- ми що купуваш изобщо...Щото и аз съм същата😂
Въпреки горното, сега пак няма да давам вредности, докато мога.

# 718
  • София
Аз смятам да направя няколко бурканчета отпрасковии няколко от кайсии, че и аз съм цяло лято на морето и нямам фризер, а само малка камера и замразяването ще е проблем. И смятам края на август да започна с моркови да захранвам.

# 719
  • Враца
И аз ще затворя праскови и кайсии, тоест мама Grinning с нея се чудехме дали не е същото и с компот само че без захар, после ще си пасираме само плода. А иначе си спомням като бях малка, как баба увиваше ябълки и круши във вестник и така се запазваха цяла зима, но дали ще ми се получи и на мен не знам. Времето при мен е отвратително, на  малката и писна вътре вече и се чудя дали да не я облеча и да я изкарам

Общи условия

Активация на акаунт