(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 35/

• 85 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • в здрача
Тученица ядете ли? Това е благодат, никаква грижа, само берем Simple Smile
Аз, аз, и само аз /в къщи/, освен ако не я вкарам в баница, тогава едвам я опитвам.
По другия въпрос - не знам.

# 271
  • София
Стелт, благодаря, че ми каза, ще опитам механично. А допустимо ли е сега рязане на клони на млади фиданки?

Tsv, какъв е вкуса в баница? Аз не бих я обработвала термично, толкова е свежа и вкусна сурова.

# 272
  • Русе
Добре, че ми напомнихте а тученицата, все я забравям...че става и за ядене. За салати предполагам?

# 273
  • тук, на мястото си
Щитоносни въшки унищожих без да искам с  БИ 58. Имах по една роза, какво ли не опитах, накрая я напръсках с тая голяма гадост / много на лошо ми мирише  това БИ58 затова го наричам така/ и всички гадини сами изпадаха.  А на зокумите ги чистя  механично,   с ръце.
Заслон,  защо искаш да режеш клонки, заради въшките ли?

# 274
  • на пъпа на Златията
Би 58 е никотин. Същата работа вършат и сварените  угарки , безплатно.

# 275
  • София
Животът на щитоносните въшки създава среда за много гадни гъбички, предизвикващи почерняване и сгърчване на клоните. Така четох. Затова направо да режа.

# 276
  • Варна-София
Здравейте, здравейте, тук виждам много интересни разговори. Ще се върна да почета малко.
Смятам до 15-то число да си оформя леха с дайкон. От зеленията му става също много хубава баница със зелено.

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
наистина ли?
нашият явно е някакъв различен, защото листата му са толкова бодливи, че оставят червено като от коприва.
ще го вадя - започнал е да застарява, но не знам как да го съхраня.
ще трябва да си записвам Simple Smile
- догодина да не го сея май месец заедно с морковите, а в края на юли/август, за да не стане като тази година;
- да намеря друг сорт грах, че този ме изнерви. около два метра стъбло, цъфти и зрее всяка шушулка поотделно, а аз искам всички заедно и да го оскубя.
- и боба трябва да сменя. жълтият от тази година е супер, но го засяхме за висок, забихме му два метра колове, а той е "пешак".
Simple Smile изобщо не се оплаквам Simple Smile замо планирам дейностите за догодина

# 278
  • постоянно
записвам се да ви следя  Hug

# 279
... жълтият от тази година е супер, но го засяхме за висок, забихме му два метра колове,  а той е "пешак"...
Какъв сорт е боба, че аз точно такъв търся - жълт пешак Simple Smile

И подходящ сорт грах си търся и аз

# 280
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще потърся опаковката Simple Smile

познах си го Simple Smile
този е

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 07:19 от st. Dobri

# 281
  • София
Сортът Берголд е пешак, много родовит, тънък, кръгличък, супер фасул.
И при нас тази година има много от него.

# 282
Моркови, цвекло, пащърнак, сигурно и ряпата (отказах се - или не никне, или застарява, или ми е люта)- засипвам със сух пясък и в мазето. Много съм доволна.

# 283
  • София
Здравейте, искам да попитам като новак, ако сега засадя салата, лук, чесан ще станат ли за септември? bouquet

# 284
  • постоянно
Ето го кивито .

Общи условия

Активация на акаунт