Маникюр и опасност от заразяване

• 4 495
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, днес бях на маникюр и въпреки че отказах да ми бъдат изрязани кожичките при пиленето с една машинка, кто наконечник после видях че имам 2 малки ранички, когато й казах маникюристката каза че това било протрито, но според мен си е точно откъсната кожа. Много се притеснявам от евентуално заразяване, дали вероятноста е голяма, не знам как ще издържа времето за да направя изследване

# 1
Има ли отворена рана, а машинката преди това е била в контакт с рана от друг, заразен с болест клиент, е напълно възможно да те заразят !

При мъжете е същото при порязване с машинка за подстригване !

# 2
Има зачервено като оголено, кървене не е имало.

# 3
Всичко се дезинфектира  между всеки клиент.

# 4
Дезинфекцира се, но това не е гаранция, че е направено качествено. Свидетел съм на 3-месечно лечение след маникюр и затова не давам да ми се пипат кожичките.

# 5
Дезинфектира се след всеки клиент... Ама моля ви се... Вярвате ли си ?!

Колкото и фризьорките си мият гребените и четките след всеки клиент... Един с пърхот, друг с гъбички, трети направо с лишеи по скалпа...

# 6
Виж сега ;

1- слагай в салатите повече ябълков оцет

2-мий си ръцете с лимон и сода бикарбонат след козметик задължително .е.,не трий ,че да ти падне лака./

3-Чист лимон и сода за печене пийвай сутрин на гладно -много е полезно, отделя токсините с  тежките метали  и избива всички гъбички унищожава и вредната кислела среда носеща болести.

4- Стой на слънце колкото можеш

Гледай да е ябълков  оцет ,а не някое менте с ''химическа оцетна киселина ''' която да ти изгори ръцете стомаха и тн.

Гъбични  патогени и разни екземи е много вероятно да се хванеш при козметик в баня в басейн или джакузи и тн
По трудно на море от разни дървен скари понеже морската вода ги убива.

Може и по лоши неща да хванеш зависи доколко чист и поддържан добре е организма ти и имунният ти комплекс и статус  Тоест дали грижиш се за тялото си и здравето си  истински .

Много рядко дори вирулентни патогени ще могат да  се задържат задълго в теб живи ако си обгрижваш тялото правилно .

# 7
  • Варна
ПФФФ Това ми е най -голения страх ,да не ме заразят с нещо .На 30 г. съм и до сега съм ходила максимум 6 пъти на маникюр.Правя си всичко сама в къщи.
Дано се разминете и дано всичко да е ок  Peace

# 8
Мръсна работа е в БГ ! Маникюристки и педикюристки не спазват никакъв стандарт по почистване !

И аз ги избягвам...

За съжаление не можеш да избегнеш фризьора...но и там същото...

# 9
  • Варна
А представяте ли си в студията за татуировки, по тази логика всичко живо трябва да е заразено с нещо.

# 10
Може и да са заразени... Това не се изписва на челото, нали ?!

# 11
  • Варна
Има дезинфекциращи препарати,не е нужно и да търкаш,само потапяш.Едва ли ходите в долнопробни студия.

# 12
То за коментираните професии също си има дезинфектант, но кой и как ли го прилага...а за студия с татуировки нямам поглед, но ако е като при изброените...

# 13
  • Варна
Винаги има риск ,то е ясно.Единствено фризьора и лекаря са ми неизбежни .
Нито татуировка имам ,нито искам.....с маникюра същата история колкото мога и както мога,ама си знам ,че ми е чисто. Така се навъждат все нови студия ,стажанти и тем подобни ......да се учат на мен ,не мерси.
Скрит текст:
Аз съм Дева и съм малко по -изкривена на тема чистота .

# 14
Аз и лекари съм критикувала за чистота...

Общи условия

Активация на акаунт