Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 481
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Защо ви е график? В смисъл, като започнете да раждате, да решите тепърва дали ще раждате в болницата? А ако ви приеме един доктор, но родите чак в следващата смяна при друг?

# 211
Защото както обясних съм куку и контролът е важен за мен. Исках да зная какво ме очаква, да съм настроена психически. Споменавала съм, не зная как не ми разлепиха снимката из болницата със знак banned

# 212
Аз смятам също , че трябва да знае човек какво се случва и да може да избере:-) ниа днес ми продиктуваха набързо имена на регистратурата обаче бяха по 5-6 лекари и не казаха смени. Не израждат ли по двама дежурни се чудя?

# 213
  • София
Аз смятам също , че трябва да знае човек какво се случва и да може да избере:-) .......
При секцио човек може да избере дата и лекар, но при нормално раждане как ще стане? Освен да се избира друга б-ца, ако дежурният не те устройва.

# 214
 Hug Hug Може ли да ми напишете графика на лични?

# 215
Гале и аз го нямам и се чудя как да го взема. Ако не ме устройва лекаря мисля да отида другаде да

# 216
  • София
Гале и аз го нямам и се чудя как да го взема. Ако не ме устройва лекаря мисля да отида другаде да
При това положение трябва да имате резервен вариант и да знаете графика и в другата болница, за да решавате на момента.
Ако наистина имате притеснения, аз бих посъветвала да изберете б-ца с избор на екип за нормално раждане. Струва ми се доста стресово това търсене на графици и "избор" на дежурен лекар в последния момент, но Вие си знаете. Успех!

# 217
  • София
Аз смятам също , че трябва да знае човек какво се случва и да може да избере:-) ниа днес ми продиктуваха набързо имена на регистратурата обаче бяха по 5-6 лекари и не казаха смени. Не израждат ли по двама дежурни се чудя?
При секцио са 2 оператори, понякога има няколко раждания наведнъж, графикът е пълен за месеци напред, изключая спешните,които пък го разбъркват доста.
Да знае какво се случва с кое? И какво да избира? Политиката им е такава, че ако не се следиш/раждаш/имаш лична уговорка с някой конкретен лекар- който ти се падне,всички са добри,ако не те устройва пък отиваш в друга болница, поне в София изборът не е малък.

# 218
Мили момичета! Не мога да повярвам, че дойде момента, в който мога да напиша нещо конкретно и аз! Понеже не видях много разкази за секциото в Надежда искам да ви разкажа накратко и моята история! 
Приеха ме предния ден сутринта. Попълних един куп документи, преглед гинекологичен (вагинален), дадох кръв и урина и после ме пратиха на интернист. За да не чудите, прави се просто едно ЕКГ. После те качват на третия етаж и късния следобяд идва за малко анестезиолог. За реда на секциото е най-добре да се попита. Аз бях последна и не е много приятно, защото се спира храната от предния ден към 18:00, а водата към 22:00 и докато чакаш имаш чувството, че ще припаднеш и никога няма да дойде твоя ред. Както и да е! На сутринта се прави клизма. Изобщо, ама изобщо не е гадно и не боли. Вливат ти течност и после отиваш да тоалетната, взимаш си душ и готово! Като те извикат за самата операция се пускат тонове, а междувременно ти вливат системи. Тук пак да уточня слагането на абокат изобщо не боли- все едно да ти вземат кръв. После се отива в операционната, бие се упойката, която съща не боли!!!! И оттам нататък след 5-10 минути се появява бебенцето.....нищо не те интересува повече!!!! Ако някога пак имам бебенце пак ще родя секцио! Бързо и безболезнено! Успех на всички мамчета!

# 219
  • София
Скрит текст:
Мили момичета! Не мога да повярвам, че дойде момента, в който мога да напиша нещо конкретно и аз! Понеже не видях много разкази за секциото в Надежда искам да ви разкажа накратко и моята история!
Приеха ме предния ден сутринта. Попълних един куп документи, преглед гинекологичен (вагинален), дадох кръв и урина и после ме пратиха на интернист. За да не чудите, прави се просто едно ЕКГ. После те качват на третия етаж и късния следобяд идва за малко анестезиолог. За реда на секциото е най-добре да се попита. Аз бях последна и не е много приятно, защото се спира храната от предния ден към 18:00, а водата към 22:00 и докато чакаш имаш чувството, че ще припаднеш и никога няма да дойде твоя ред. Както и да е! На сутринта се прави клизма. Изобщо, ама изобщо не е гадно и не боли. Вливат ти течност и после отиваш да тоалетната, взимаш си душ и готово! Като те извикат за самата операция се пускат тонове, а междувременно ти вливат системи. Тук пак да уточня слагането на абокат изобщо не боли- все едно да ти вземат кръв. После се отива в операционната, бие се упойката, която съща не боли!!!! И оттам нататък след 5-10 минути се появява бебенцето.....нищо не те интересува повече!!!!
Ако някога пак имам бебенце пак ще родя секцио! Бързо и безболезнено! Успех на всички мамчета!

Първото секцио е предпоставка за секцио при второ раждане, но не е задължително.

Честито бебе! Peace

# 220
  • София
Стандартно след секцио също има болки.
Аз нямах след първото, но бях единствената в отделението. Другите доста се измъчиха.
Мен не ме хвана добре упойката и ме болеше по време на операцията.
Та всяка операция е различна, не бих разчитала, че втория път пак ще е така.
Пиша го, защото имам познати, които бяха с едни очаквания, а се оказа друго и все още им е тежко.

# 221
И мен упойката на ме хвана и ме болеше доста по време на операцията. А после в реанимация, понеже бях секцио вечерта, на сутринта ме втресе и се разтреперих. От това треперене също ужасни болки Crazy И понеже започнах с нормално раждане до половината, от секциото ме боля повече, поне до етапа на нормалното, до което стигнах.

# 222
  • София
И аз съм на мнение, че гаранция няма. След две раждания със секцио мога да кажа, че болката беше различна. Едно очаквах, а друго стана. Няма две еднакви бременности, няма и две еднакви раждания.

# 223
  • Пловдив
Здравейте и от мен, дойде и моя ред да се запиша като вече мама на две принцеси, заченати инвитро и родени с планово секцио в Надежда. Очарована съм от всичко там, от професионализма до отношението към всяка една от нас, от лекари до санитари, винаги усмихнати и любезни. Отново бих родила там.
Единственото което ме разочарова беше непрофесионалното отношение на една от бебешките акушерки ... и име мога споделя, изключително грубо и с тон. Понеже ни задържаха малко и аз останах с бебки, като частен пациент, на нощното и дежурство отказа да вземе една от бебките в детска стая с думите "Ти за какво си тук??? Нали затова остана ..." Просто си взех детето и се врътнах, под достойнството ми беше да и отговоря ... Нейно задължение и работа е да гледа и се грижи за деца оставени в детската стая ... аз запазих самообладание и с усмивка си взех едната бебка при мен.

# 224
  • София
Dreams come true, честито за бебетата!

Ако останеш като частен пациент, акушерките не се грижат за бебетата при изявено от теб желание ли? Странно. При нас призоваваха да оставяме бебетата при тях за някой час, за да си почиваме и да се въстановим по-бързо. Някои майки ги оставяха, други не се възползваха от тази възможност. Всичко беше според желанието на родилката.

Общи условия

Активация на акаунт