Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 480
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Честито Еми! Да сте живи и здрави с бебо! Hug

# 601
При кой лекар бихте ми препоръчали да ида на консултация с цел евентуално естествено раждане в болницата.
Обадете се на регистратура и си запишете час при д-р Ослеков (предупреждавам ви, че е малко дръпнат и не е най-любезния лекар в болницата). Аз имах среща с него по същия въпрос. Занесох му всички прегледи и изследвания и му казвам "Искам да раждам във вашата болница" и той ми каза "Ми добре! Идваш и раждаш! Laughing" В общи линии както споменах не е най-дружелюбния... Иначе е добре да ходите там на тонове след 34г.с. всяка седмица до термин. Ако мине термина почвате всеки ден на тонове и така 5 дни. Ако не родите ви предизвикват раждането. По отношене на секциото нищо неспомена, както и  дори не пожела да ме погледне на ултразвик,за да види бебето. Пита ме за някакви заболявания, алергии и операции и това беше. Пожела ми късмет и айде следващия...
Надявам се всичко да е наред, защото останах малко разпочарвана от консултацията!

# 602
А защо при Ослеков-понеже завежда Аг ли или е много добър като лекар?

# 603
При кой лекар бихте ми препоръчали да ида на консултация с цел евентуално естествено раждане в болницата.
Обадете се на регистратура и си запишете час при д-р Ослеков (предупреждавам ви, че е малко дръпнат и не е най-любезния лекар в болницата). Аз имах среща с него по същия въпрос. Занесох му всички прегледи и изследвания и му казвам "Искам да раждам във вашата болница" и той ми каза "Ми добре! Идваш и раждаш! Laughing" В общи линии както споменах не е най-дружелюбния... Иначе е добре да ходите там на тонове след 34г.с. всяка седмица до термин. Ако мине термина почвате всеки ден на тонове и така 5 дни. Ако не родите ви предизвикват раждането. По отношене на секциото нищо неспомена, както и  дори не пожела да ме погледне на ултразвик,за да види бебето. Пита ме за някакви заболявания, алергии и операции и това беше. Пожела ми късмет и айде следващия...
Надявам се всичко да е наред, защото останах малко разпочарвана от консултацията!

Когато реших да раждам там и аз ходих на консултация при него, иначе се следях по ЗК на друго място. Тогава не бях много ориентирана и на регистратурата ми казаха, че е добре да отида при него (беше преди почти 3 години). Наистина не е най-разговорливия, но ме прегледа с ултразвук. Каза ми какви изследвания е добре да си направя, от коя седмица да започна да ходя на тонове... Аз бях отишла и малко раничко де, в 7 месец, но както казах бях доста неориентирана тогава и исках да знам всичко от рано Wink  След това не съм ходила при него, на раждането ми бяха други лекари и не мога да кажа как е.

# 604
А защо при Ослеков-понеже завежда Аг ли или е много добър като лекар?
Да защото завежда АГ-то. Аз съм ходила и при д-р Кайрякова на консултация и тя ми каза горе-долу същото. След 34 седмица на тонове и какви изследвания ти трябват - тях ги пише и в сайта. В общо линии който е на смяна той изражда. На теб кога ти предстои раждане?

# 605
Не мисля, че има значение при кой лекар ще се отиде на ЖК за нормално раждане. Ако няма индикации за секцио, никой няма да се натиска да я резне против волята й.

# 606
Благодаря за отговорите. Живот и здраве март месец ми предстой...
А кои лекари израждат там, да знам кой може да ми се падне.  И как стои въпросът с така наречения план за раждане като всъщност ти попадаш при лекар който никога не си виждал.

# 607
  • София
Според мен има достатъчно време да се обсъди плана за раждане.Най-удобно е да си имате близък до вас, който да подсеща за вашите изисквания, когато вас ви боли и не ви е до говорене. Решете за кое сте твърдо решена, за кое сте склонна на компромис.

# 608
Благодаря за отговорите. Живот и здраве март месец ми предстой...
А кои лекари израждат там, да знам кой може да ми се падне.  И как стои въпросът с така наречения план за раждане като всъщност ти попадаш при лекар който никога не си виждал.

На сайта можеш да видиш лекарите.
Аз раждах точно при лекари, които никога не бях виждала, хванах 2 смени при това. Мен ме питаха за всяко нещо - искам ли окситоцин, искам ли упойка, ако се наложи епизиотомия също ще ти кажат ..това са по-основните неща, който си спомням аз.  Като цяло те информират за всичко. Ти също можеш да кажеш какво искаш или да попиташ ако имаш колебания за нещо.

# 609
  • София
Планът за раждане така бързо може да се промени, че родилката да не се сети за него. За мен е важно да се ходи на тонове след 34г.с. в болницата, да се срещнете с някой от докторите, които водят ЖК, за да погледнат изследванията, да поискат допълнителни изследвания при необходимост и най-много да погледнат бебето. След това си чакате контракциите и отивате в б-цата при дежурен екип.

# 610
Един въпрос след секцио на кой етаж са родилките след реанимация?

# 611
  • София
Един въпрос след секцио на кой етаж са родилките след реанимация?
Аз бях на ет. 2.

# 612
  • София
На 2-рия етаж, както е написала Missence - така казаха и на Отворените врати. Колкото до планът за раждане - давал се на акушерката при приемането и тя имала грижата да го представи на екипа. Освен това главната акушерка Стаменова каза, че преди всяка процедура те уведомяват и ти я разясняват подробно, като имаш право на избор, доколкото състоянието на бебето и майката позволява. Все пак е добре ако има нещо важно родилката да си го каже.

# 613
  • София
Естествено, че може да има непредвидени ситуации.Но родилката има право да откаже манипулации, от там носи и отговорност за това.Хубаво е да е предвидила за кое е склонна на компромис и за кое не.Например за окситоцина.Може да откаже предизвикване, но пък да е съгласна ако към края на раждането се забавят контракциите, да и бъде сложена. За епизиотомията, забавеното клампиране. Там по принцип е ролята и на медицинския специалист-да обясни кое защо се прави, кога може да се наложи и до какво може да доведе нещо. Но лекарите обикновено казват това, което на тях им изнася.
Аз лично бих се подготвила за раждане с дула или акушерка, с които да говоря и изготвя план. Никой не е длъжен да се съобрази с него, но е длъжен да приеме ако документално жената откаже нещо.

# 614
  • София
.....Но лекарите обикновено казват това, което на тях им изнася......
Напротив. Лекарите в б-цата обясняват всичко с подробности и имат навика да се допитват до пациента. Всяка една стъпка ми беше обяснявана подробно. Даже ми казваха своевременно как може да реагира тялото ми и ако почувствам това, това или онова, да кажа на секундата.

Общи условия

Активация на акаунт