За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 013
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Здравейте, моля за рецепта за пуешко бутче.

Пуешко горно бутче тъкмо и аз съм купила и ще го направя като предния път, че ни хареса.
В йенаглас с капак слагам бутчето, осолявам и опиперявам. Добавам стръкчета мащерка под месото и няколко отгоре и отдолу в тавичката наливам бяло вино.

Пека на 180 отгоре и отдолу около час и половина. Накрая махам изсъхналата вече мащерка и поднасям.
От алкохола става много крехко. Може да се добавят и други подправки, включително смеската "билки от Прованса", тя е готова, с точно определени билки, 10-тина вида, с нея става изключително ароматно също.

За гарнитура ползвам най-различни неща - салата, ориз със зеленчуци, броколи, пюре от селъри... Каквото ми се намира в хладилника и ми се е дояло.

# 496
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Пеп-4о, ребрата станаха супер! Благодаря!  Hug

Миналата седмица направих голямо количество крутони, част от които затворих в буркан. Днес с ужас установих, че миришат на гранясало.  Sick Къде съм сбъркала?

# 497
  • Мнения: 4 864
Какво да сложа в телешки бургер? Имам питко, месо, чедър, домат и сосове. Сигурно ще пръжна картофки. Листа зелена салата ли се слага?

# 498
  • Мнения: 4 859
Какво да сложа в телешки бургер? Имам питко, месо, чедър, домат и сосове. Сигурно ще пръжна картофки. Листа зелена салата ли се слага?
Карамелизиран лук,запържен бекон,кисела краставица,или свежа,може и зелена салата,зависи какво обичате.Картофките отделно ти ядем.

# 499
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Да, аз слагам листенце зелена салатка. Wink Добавяме и домашна майонеза, разбира се, че и купешка може, де. Wink Понякога слагаме пържено яйце, така го правеха едни араби в ТУ в София и беше страшно вкусно. Рукола, печен патладжан, печена тиквичка сме добавяли. Simple Smile

# 500
  • Мнения: 1 845
Може ли да се направят картофени кюфтета със сладки картофи ?

# 501
  • София
  • Мнения: 10 825
Може ли да се направят картофени кюфтета със сладки картофи ?
Ще се получи нещо, но няма да е като нормалните картофени кюфтета. Вкусът е различен и е по-скоро като тиква

# 502
  • Мнения: 1 845
Може би нещо като кюфтета от тиква ще стане

# 503
  • Мнения: 4 859
Може би нещо като кюфтета от тиква ще стане
Ето няколко рецепти
Кюфтета от сладки картофи
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10136332#msg10136332
Кюфтета от киноа и сладки картофи
https://www.google.bg/amp/s/sugarmouse.club/2012/07/20/quinoa-an … potato-cakes/amp/
Кюфтета от тиквички и сладки картофи
http://receptitenamoetosemeistvo.blogspot.bg/2016/05/kyufteta-ot … -kartofi.html?m=1
Ние бататите ги хапване на фурна печени,карамелизирани,пълни със сирена и на пюре,не съм пробвала рецептите.

# 504
  • София
  • Мнения: 11 745
.......................................

Миналата седмица направих голямо количество крутони, част от които затворих в буркан. Днес с ужас установих, че миришат на гранясало.  Sick Къде съм сбъркала?
Да, точно на гранясало ще мирашат. Развалят се. Хвърляш ги, ако не те дразни миризмата ползваш, ама е гадно.  Sick
Такива крутони се държат винаги в хладилник, поне аз така ги съхранявам и са в перфектно състояние. Не става в буркан, не! Но и да си кажа честно никога не ги приготвям в голямо количество, точно заради миризмата, която се получава..

# 505
  • Мнения: 1 845
Имам още един въпрос Blush Фурната ми е малко странна , старичка е  и като цяло е слаба . Когато я наглася на горен и долен реотан нищо не изпича , налага ми се да пека първо на долен , после на горен . Ако реша да направя рецептата на Пепчо за бататите на фурна във фолио , на кой реотан да я наглася ? Мн ме мъчи тази фурна , скоро ще я сменям , но дотогава трябва да я ползвам

# 506
  • София
  • Мнения: 10 825
Мога ли да замразя гъбена супа?  Супата е с печурки, челадинки, ориз и прясно мляко.

# 507
  • София-Младост
  • Мнения: 23 384
Имам още един въпрос Blush Фурната ми е малко странна , старичка е  и като цяло е слаба . Когато я наглася на горен и долен реотан нищо не изпича , налага ми се да пека първо на долен , после на горен . Ако реша да направя рецептата на Пепчо за бататите на фурна във фолио , на кой реотан да я наглася ? Мн ме мъчи тази фурна , скоро ще я сменям , но дотогава трябва да я ползвам
Както си го написала, първо на долен...след това или пускаш горен или обръщаш картофите, а накрая за запичане със сирената само на горен.

# 508
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Марчева, благодаря! Имах повече от половин хляб, който не измислих как да използвам.

Пак с молба за рецепта за пилешко (филе или обезкостен бут), подходяща за гости, на тиган или във фурна.

# 509
  • Мнения: 4 859


Пак с молба за рецепта за пилешко (филе или обезкостен бут), подходяща за гости, на тиган или във фурна.
Болярска вретено
http://www.vkusnoteka.bg/2015/06/blog-post_8.html?m=1
Пълнени пилешки филета със спанак
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/11/blog-post_26.html?m=1
Пилешка фантазия в гювеч
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=136240
Пилешки късчета  Хепи
http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2017/01/chicken-pieces-a-la-happy.html?m=1
Пилешко филе Капрезе
http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2017/06/caprese-chicken.html?m=1
Сочни пържоли от пилешки бут на тиган (чудни са)
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/04/blog-post.html?m=1
Пилешки хапки с топено сирене (аз си ги сервирам върху канапе от филийка,както е посочила авторката)
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/05/blog-post_30.html?m=1
Пилешка кавърма в омлет
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2014/11/blog-post_44.html?m=1

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 12:03 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт