За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 985
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 475
С колко лъжици галета да заменя 2 филии хляб в 600 гр. кайма? Ще правя спагети с кюфтенца, а хлябът ни е много мек.  Hug

# 511
  • София
  • Мнения: 11 732
С колко лъжици галета да заменя 2 филии хляб в 600 гр. кайма? Ще правя спагети с кюфтенца, а хлябът ни е много мек.  Hug
Винаги ползвам само галета, хляб избягвам. Това го научих от разни кулинари от чуждите сайтове. Никога не слагам хляб в каймата. Около 2 до 3 с.л. Оставяш за малко в хладилник, за да може галетата да поемат течността и ползваш.

# 512
  • Русе
  • Мнения: 5 232
С колко лъжици галета да заменя 2 филии хляб в 600 гр. кайма? Ще правя спагети с кюфтенца, а хлябът ни е много мек.  Hug

Няма значение, че е мек. Просто накисни в 2-3 с.л. прясно мляко една по дебела филия хляб за това количество кайма. Като се напои хубаво, изцеди филията и я прибави към каймата. Оцеденото мляко също можеш да прибавиш. Често правя така, като нямам подръка сух хляб или слагам 2-3 филийки сухар, накиснат предварително в прясно мляко. Галета не ползвам за кюфтета.
След като объркаш с всички добавки каймата я остави да престои в хладилник 2-3 часа. Успех!

# 513
  • Русе
  • Мнения: 5 232
.....................................................................................
Пак с молба за рецепта за пилешко (филе или обезкостен бут), подходяща за гости, на тиган или във фурна.

https://ipeychev9.blogspot.bg/2016/01/blog-post_21.html

Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_6.html

Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8477.html

Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_3.html

Скрит текст:


https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_7.html


Скрит текст:

# 514
  • Мнения: 5 149
За баница със стар хляб за половин хляб колко от другите продукти трябва да се добавят?

# 515
  • Мнения: 4 859
За баница със стар хляб за половин хляб колко от другите продукти трябва да се добавят?
Погледни тази рецепта-с 6 филии е.
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D1%8F%D0%B1
И тази
http://vsekimojedagotvi.com/2257/apetitnata-banica-sas-star-hlyab-za-nula-vreme/
Иначе аз си я правя на око ,малко като страта с нарязани на кубчета филии.
Нещо такова,може да намалиш продуктите
http://lakomnik.bg/%D0%BC%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0 … %B0-news3585.html

# 516
  • Мнения: 22 036
За гъбената супа, ако не сте я изяли още - няма проблем да я замразиш, но аз бих я консервирала. Ориз и картофи не стават добре след замразяване, но се ядат. Ако ти се занимава я сложи в буркан/и и я вари 10 минути. Ако не я замрази, но я размразявай бавно

# 517
  • Мнения: 4 864
Какво да сложа в телешки бургер? Имам питко, месо, чедър, домат и сосове. Сигурно ще пръжна картофки. Листа зелена салата ли се слага?
Карамелизиран лук,запържен бекон,кисела краставица,или свежа,може и зелена салата,зависи какво обичате.Картофките отделно ти ядем.
Благодаря за идеите!! Карамелизираният лук беше чудесна идея. Получиха се идеални бургери. Мъжът ми много ги хареса. Направих домашни питки за бургери по рецепта на Ваня. Просто бяха страхотни!!

# 518
  • София
  • Мнения: 11 669
Искам да панирам карфиол по тази рецепта
http://www.bg-mamma.com/?topic=146973;topicrefid=20

Обаче имам само замразен карфиол как да го обработя преди овалването?

# 519
  • Мнения: 1 770
Какво да сложа в телешки бургер? Имам питко, месо, чедър, домат и сосове. Сигурно ще пръжна картофки. Листа зелена салата ли се слага?
Карамелизиран лук,запържен бекон,кисела краставица,или свежа,може и зелена салата,зависи какво обичате.Картофките отделно ти ядем.
Благодаря за идеите!! Карамелизираният лук беше чудесна идея. Получиха се идеални бургери. Мъжът ми много ги хареса. Направих домашни питки за бургери по рецепта на Ваня. Просто бяха страхотни!!

Karola , как приготви месото за бургерите Heart Eyes

# 520
  • Мнения: 4 859
Искам да панирам карфиол по тази рецепта
http://www.bg-mamma.com/?topic=146973;topicrefid=20

Обаче имам само замразен карфиол как да го обработя преди овалването?
Ако ти е бланширан(моя е такъв),оставяш го да се размрази в хладилника,ако имаш повече време,ако не -слагаш в гевгир и измиваш с топла водичка,подсушаваш и го приготвяш.Аз си го правя така паниран на фурна по форумска рецепта и е много вкусен.

# 521
  • Мнения: 4 864
Какво да сложа в телешки бургер? Имам питко, месо, чедър, домат и сосове. Сигурно ще пръжна картофки. Листа зелена салата ли се слага?
Карамелизиран лук,запържен бекон,кисела краставица,или свежа,може и зелена салата,зависи какво обичате.Картофките отделно ти ядем.
Благодаря за идеите!! Карамелизираният лук беше чудесна идея. Получиха се идеални бургери. Мъжът ми много ги хареса. Направих домашни питки за бургери по рецепта на Ваня. Просто бяха страхотни!!

Karola , как приготви месото за бургерите Heart Eyes
Здравей! Купих месото директно приготвено от Лидл. Бяха много големи кюфтета за бургери и ги направихме на по-малки. От 2 кюфтета ги направихме на 4.
Станаха страхотни!!
https://postimg.org/image/rcbkbo3q7/

# 522
  • Мнения: 1 319
За баница със стар хляб за половин хляб колко от другите продукти трябва да се добавят?

Страта (баница със стар хляб и....) с колбас, гъби и кашкавал
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/03/blog-post_25.html

Нещо подобно
http://ilianabalk.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html

# 523
  • Мнения: 6 059
Добро утро Simple Smile
Стигнах до туршиите ,какъв оцет  ползвате за корнишоните ?

# 524
  • Мнения: 5 149
Скрит текст:
За баница със стар хляб за половин хляб колко от другите продукти трябва да се добавят?
Погледни тази рецепта-с 6 филии е.
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D1%8F%D0%B1
И тази
http://vsekimojedagotvi.com/2257/apetitnata-banica-sas-star-hlyab-za-nula-vreme/
Иначе аз си я правя на око ,малко като страта с нарязани на кубчета филии.
Нещо такова,може да намалиш продуктите
http://lakomnik.bg/%D0%BC%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0 … %B0-news3585.html

Скрит текст:
За баница със стар хляб за половин хляб колко от другите продукти трябва да се добавят?

Страта (баница със стар хляб и....) с колбас, гъби и кашкавал
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/03/blog-post_25.html

Нещо подобно
http://ilianabalk.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html

Момичета, благодаря ви  bouquet Довечера ще я правя  Hug. Предният път не успях - стана една сбита, плътна, а аз си представях пухкава баница. Ще следвам рецептите стриктно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт