Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 109
  • 753
  •   1
Отговори
# 525

Здравей Денис, да ли е добра идея да се приема сладък пелин при хашимото и аденом на хипофизата?
Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 16:35 от trada

# 526
  • София
Здравей denis,
Скрит текст:
отново имам нужда от твоята помощ. Заради високи НК клетки имунолог ми предписа освен вливки и Омега 3 Фортекс х1тб дн и Идеос х1тб дн

Идеос:
> Всяка дъвчаща таблетка съдържа 1250 mg калциев карбонат (отговарящ на 500 mg елементен калций) и  400 IU холекалциферол (витамин Д3).
> Другите съставки са : ксилитол, сорбитол, поливинил пиролидон, магнезиев стеарат, лимонена есенция.

Омега 3 Фортекс:
>Съдържание в една капсула: концентрирано рибено масло 1000mg, с минимално съдържание 18% EPA и 12 % DHA, витамин Е 10mg

Да си призная грам не обичам дъвчащи таблетки...мога ли да го заменя с нещо друго? Витамин Д си приемам отделно заради установен дефицит. Каква е разликата между Калциев карбонат и цитрат?
И тези Омега 3 Фортекс как ти се струват?
Gift
Калциев карбонат и Калциев цитрат са форми на калция - и  двете са хубави.
Калциев карбонат приет след хранене се абсорбира по-добре, докато цитрата - на гладно. Най -общо е това. 500мг елементарен калций е добра доза.
Вит. Д 400 IU е много ниска доза - бебешка. Все едно нищо.
Омега 3 Фортекс е стандартната омега 3 - трябва да се приема по 5 капс./дн.
Може да ги замениш с какъвто продукт искаш, стига да спазваш дозите.

Здравей отново Денис,
Скрит текст:
В търсене на комбинация от различни добавки попаднах на тези продукти:
https://apteka.framar.bg/30065405/пикозитол-саше-30-фортекс   2х1 саше, на гладно с вода 1 час преди или 2 часа след кафе, аргинина обаче е малко
Този продукт е комбинация от мио инозитол и л-аргинин и моля те да ми кажеш дали са ок и по колко на ден е добре да се приемат?
А също и тази Омега 3:
http://krasivitela.com/olimp-gold-omega-3-60-kapsuli.html   3 капс./дн, след хранене
Моля те и за коментар дали тази Омега 3 е добра и по колко на ден е добре да се пие?
Този месец трябва да спра ДХЕА защото ми е вече втори месец и от новия месец мисля да бъда на:
Прим ойл 2х1300мг, след хранене, от М до М
Витекс както е посочено от производителя
Омега 3 по 1500мг./дн., след хранене
Б12 и фолиева киселина метил формата  след хранене, В12 500 до 1000мкг, ФК 400мкг./дн
Пикозитол (ако е подходящ)
Витамин Е 400МЕ/дн., след хранене
Л-лизин  2 х1000мг., 40 мин преди хранене, на гладно с вода
И евентуално да включа и NAC 2х600мг, на гладно с вода
Моля те да ми напишеш препоръчителните дневни дози на прием и кое как се приема...
В момента пия: Прим ойл, Б12, фолиева киселина,Дхеа (което ми препоръча), Омега 3 и Л-лизин от 500мг (за херпесите, които всеки месец ми излизат) и през 2 месеца правя вливки с интралипид защото имам завишени НК клетки.

Много ти благодаря за съветите!
Отвори текста Peace

Здравей Денис, Simple Smile

Скрит текст:
Предстои ми на следващ цикъл ЗЕТ с ембриончета от донорски яйцеклетки и ще е на естествен цикъл , т.е няма да пия Естрофем от 2ри ден на МЦ, а ще започваме с прегледите чак към 9-10 ден от цикъла. Според докторката нямам съществени проблеми с лигавицата , расте си нормално и затова така ще процедираме. Не съм имала досега ЗЕТ,досега все ембрионите с мои яйцеклетки не се развиваха правилно и затова не ми е ясно нищо относно процедурата.
И сега на въпроса ми към теб, би ли могла да ми кажеш понеже в момента пия доста добавки: Л-аргинин, витамин Е, Масло от вечерна иглика, Омега 3 , Селен, Неофолик мета, Витамин Д, Витамин К2, Колаген тип 1, Астаксантин, Омега 7 от морски зърнастец, миналия цикъл пих и витамин А, все препоръчани от теб, дали да ги спирам в началото на новия цикъл, в който ще започваме или да си ги продължа до самия трансфер и след него да си вземам само Омега 3 и фолиевата?
Според теб, някои от изброените добавки биха ли попречили ако се пият непосредствено до ембриотрансфера?
Благодаря ти от сърце, че помагаш на всички да достигнем до заветната цел!
Здравей!
Редно е да се консултираш с лекаря си и ако няма нищо против - пиеш ги до трансфера.
Те са само от полза - подпомагат и МЛ за имплантацията.
Успех и ще чакам новини Peace Hug

Здравей Денис, да ли е добра идея да се приема сладък пелин при хашимото и аденом на хипофизата?
Благодаря предварително.
Консултирай се с лекар - не ми е известно, как точно действа на хипофизата.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 20:31 от denis.

# 527
  • София
Здравейте, дали има някаква хранителна добавка, която да подпомага за удължаване на ЛФ? Втори месец под ред засичам късна овулация, което значи ЛФ 10-11 дни. Ще се консултирам и с АГ, но ако мога да пия нещо за подпомагане е добре дошло.

# 528
  • София
Здравейте, дали има някаква хранителна добавка, която да подпомага за удължаване на ЛФ? Втори месец под ред засичам късна овулация, което значи ЛФ 10-11 дни. Ще се консултирам и с АГ, но ако мога да пия нещо за подпомагане е добре дошло.
Най-общо:
Омега 3, Омега 7, МВИглика
Аргинин
Вит.Е, Вит. А, вит. В - група, вит. С     
Астаксантин, Лутеин

# 529
  • София
Благодаря, ще разгледам!  bouquet

# 530
Здравей, Денис Simple Smile Искам да добавя вит Е конкретно за тънка лигавица, по схема ли да го приемам или от М до М ? Пия и аргинин, друго мога ли да добавя за целта ?

# 531
  • София
Здравей, Денис Simple Smile Искам да добавя вит Е конкретно за тънка лигавица, по схема ли да го приемам или от М до М ? Пия и аргинин, друго мога ли да добавя за целта ?
Вит. Е - доза 400МЕ/дневно, след хранене, от М до М.
Може да включиш вит. А / до О./ - той се пие по схема: 1МЦ / само до О./ пиеш, след това  1-2-3МЦ почиваш.
Омега 7, МВИ, Астаксантин, В-комплекс също / някои от В-тата, влияят добре на лигавиците/

# 532
Много благодаря за отговора  Hug

# 533
Денис, моля за помощ Simple Smile

Пия МВИ, Омега 7, фк, иногинол, дуфастон, вигантол. Приемам по предписание от лекар Сиофор 500, а искам да включа и пробиотик (Био баланс).

Как да приемам всичко това, Сиофора и пробиотика биха ли оказали влияние на някои от другите, трябва ли да има някакви интервали при приема им?

# 534
  • София
Денис, моля за помощ Simple Smile

Пия МВИ, Омега 7, фк, иногинол, дуфастон, вигантол. Приемам по предписание от лекар Сиофор 500, а искам да включа и пробиотик (Био баланс).

Как да приемам всичко това, Сиофора и пробиотика биха ли оказали влияние на някои от другите, трябва ли да има някакви интервали при приема им?

Иногинол - на гладно, 1 час преди хранене и 1 час преди или 2 часа след кафе
МВИ, Омега 7, ФК, Вигантол - след хранене, може всичко на един прием

Дуфастон - няма значение кога, преди или след хранене, само спазвай часовете на прием

Сиофор - както ти е назначен от лекар - по време или след хранене.
Аз пия Метфогама и я приемам непосредствено преди хранене, иначе много ми пада кръв. захар / ако я пия след хранене/, особено ако приемам въглехидрати.

ПроБ. - на гладно, 3-4 часа след лека вечеря, преди сън, с вода.

# 535
Благодаря много, Денис! Flowers Hibiscus

# 536
Денис, какво е мнението ти за добавките FH Pro ?

# 537
  • София
Денис, какво е мнението ти за добавките FH Pro ?
Като състав са хубави, добре замислени, но дозите на повечето елементи са ниски.

# 538
  • София
Най-общо:
Аргинин
Астаксантин, Лутеин

Денис, можеш ли да препоръчаш Омега 7 и да кажеш каква потенция?
За Астаксантин също? Чета за варианти от 5 до 10 мг, а на Now има и 4, което ме озадачава... Дали е достатъчно?
Също пият ли се без почивка?

# 539
  • София
Скрит текст:
Най-общо:
Аргинин
Астаксантин, Лутеин

Денис, можеш ли да препоръчаш Омега 7 и да кажеш каква потенция?
За Астаксантин също? Чета за варианти от 5 до 10 мг, а на Now има и 4, което ме озадачава... Дали е достатъчно?
Също пият ли се без почивка?
Омега 7:
SeaBuckWonders, Omega-7 Complete, Sea Buckthorn Oil Blend, 500 mg, 60 Softgels   UPC Code: 674756780112
- 2х1 капс. след хранене, но ако може да си позволиш и 2х2 е добре
Астаксантин
Nutrex Hawaii, BioAstin Supreme, 6 mg, 60 V-Gels   UPC Code: 732894035126
- по 1 капс. на ден, след хранене, може да един прием с Омега 3, 7, МВИ, вит. А, Е, coQ10

ПП
или този:
Healthy Origins, Vegan Astaxanthin, 4 mg, 60 Veggie Softgels  UPC Code: 603573849313

Общи условия

Активация на акаунт