Правилна ли е глобата?

• 3 921
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте!Случаят е следния тъй като ,с това което прочетох в ЗзДП,не съм съгласна ,да попитам.Днес около 09;40 ч. спрях от ляво на платното до тротоар,на място където се паркира постоянно,защото е улица на която се намира малък пазар.Поставих инвалиден талон за паркиране.На 20м пред мен има табела за паяк,а на още 20 по-напред табела за синя зона.В 11;30 ч. намирам бележка "Уведомление" че в 11;10 ч.е извършено нарушение по чл.6 т.1 отЗзДП и съответно глоба 20 лв. Въпроса ми е ,защо имам глоба?

# 1
На мястото, където сте паркирали, разрешено ли е да се паркира? Това, че има малък пазар и хората спират, не означава, че имат право да го правят.

# 2
На мястото, където сте паркирали, разрешено ли е да се паркира? Това, че има малък пазар и хората спират, не означава, че имат право да го правят.
Peace
Явно е имало знак, който сте пренебрегнали.

# 3
Улицата еднопосочна ли е?

# 4
  • München, Deutschland
Също така, да не е било близо до пътека (пешеходна) или спирка?

# 5
Дай линк от гугъл мапс с мястото Peace

# 6
  • Пловдив
По-общ и незначещ почти нищо конкретно текст от закона не са могли да измислят, предполагам.
Присъединявам се към предложението за снимка от Гугъл мапс.

# 7
Здравейте,

Всичко е много условно. Улицата еднопосочна ли е? Има ли пешеходна пътека наблизо? Има ли кръстовище на близко отстояние? При еднопосочна улица е забранено паркирането в лявата част на платното.
Бих желал да насоча внимаинето ти към чл. 94, ал. 3 от Закона за движение по пътищата.
"За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платгото за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя." Това гласи законът.

Опиши ни по-подробно ситуацията.

# 8
Ето линк:
https://www.google.bg/maps/@43.412103,24.6174759,3a,75y,180h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5WU7BIKyOAFbNU7AWyKFNA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=bg
Аз бях спряла на мястото ,където на снимката е сивия Сеат,пред сладкарница"Елит",улицата не е еднопосочна.Друго,което забелязах сега като отворих Мапс-а,на уведомлението пише ,че нарушението е направено на ул."Цар Борис 3"(трети),а всъщност улицата пред сладкарницата се води "Освобождение".Улица "Цар Борис" е по- напред.И според Вас мога ли обжалвам фиша и по какъв начин.Да добавя ,че зад мен имаше колона от автомобили,спрели по същия начин ,не видях да имат честитки.

# 9
В началото на улицата имаш знак, който забранява паркирането и престоя.

Като гледам в Мапс-а, Цар Борис е продължение на Освобождение, така че не вярвам това да е съществена част от акта.

И да знаеш, улицата е еднопосочна, или поне е била, когато е правена снимката.

# 10
  • Варна
Това за другите коли по никакъв начин не те влияе. И на мен са ми вдигали колата с паяк, а останалите нямаха дори глоби поставени, как моята избраха не знам. Ама си бяхме всички в грубо нарушение, та си платих като поп и още ми държи влага за това място, нищо че това стана преди бая годинки.

# 11
  • София
А знакът в началото на улицата видяхте ли:

https://www.google.bg/maps/@43.4125912,24.6172726,3a,75y,153.42h,87.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_Otcy6WOO-hsFptDyT-wmg!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg

Знакът е забранено спирането.

# 12
Е нали е синя зона,как хем спираш и плащаш,хем не се спира.И какво ще рече,че от всички 15 коли зад мен аз съм изтеглила късата клечка и само аз ще олекна с 20лв.

# 13
Така, на тези снимки аз не виждам това да е зона за паркиране. Виждам знаци по цялата улица, че престоя и паркирането са забранени. Дали само ти си изтеглила късата клечка не знаеш, освен ако не си обиколила всички коли да провериш. Ако си в грешка, примири се и другия път внимавай къде спираш, че можеше и паяк да те вдигне.

Ако в момента е синя зона, ти преди зоната ли спря, или в самата зона? Плати ли си престоя за паркиране?

Ако правилно ти разбирам първия пост, то синята зона започва 40 метра пред мястото, където ти си спряла.

"На 20м пред мен има табела за паяк,а на още 20 по-напред табела за синя зона"

# 14
  • София
Е нали е синя зона,как хем спираш и плащаш,хем не се спира.И какво ще рече,че от всички 15 коли зад мен аз съм изтеглила късата клечка и само аз ще олекна с 20лв.

Каква синя зона? Нали в първия пост каза, че синята зона е не знам си колко десетки метра по-напред.

Общи условия

Активация на акаунт